Dobrý guláš
Potřebné ingredience
600 g hovězí kližky(já dělala z koňské kližky), 2-3 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g špeku, 3 štipce tymiánu, 5 jalovců, 10 kuliček nového koření, 1 lžíce červené papriky, 1 feferonka(nemusí být), 1 větší rajče, 1 paprikový lusk, hrst hub(mohou být čerstvé,zamražené, nebo sušené), 1 lžíce švestkových povidel, instantní jíška(nebo hladká mouka), masox(nemusí být), olej, sůl.
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na kousky, cibuli najemno, rajče i papriku na kousky, česnek na plátky. Do hrnce s troškou oleje dáme nadrobno nakrájený špek a až se vysmaží, přidáme cibuli s…
HOVĚZÍ RAGŮ S TĚSTOVINOU
Potřebné ingredience
hovězí maso - mleté cibule, řapíkatý celer, mrkev sůl, pepř, česnek, bazalka, petržel červené víno drcená rajčata olivový olej
Postup přípravy
Hovězí maso zprudka opečeme na olivovém oleji a ochutíme pepřem
Zvlášt opečeme ještě zeleninu na drobné kostky nakrájenou a cibuli
Poté vše smícháme dohromady, dosolíme,…
Hovězí na víně a špekové knedlíky
Potřebné ingredience
600g hovězího masa (nebo kančí kýty), 100g slaniny, 300 - 400ml sladkého červeného vína, 4 lžíce rajského protlaku, 3 - 4 lžíce brusinek, 2 lžíce cukru, 2 lžíce papriky, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octu, asi 250ml hovězího vývaru (nebo masoxu), 4 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžička mletého kmínu, pepř. Na knedlíky: 8 starších rohlíků, 2 vejce, 400ml mléka, 200 - 250g anglické slaniny, 500g hrubé mouky (nebo 200g žitné celozrnné a 300g hrubé), muškátový ořech, 2 hrsti petrželky
Postup přípravy
Opečeme 100g slaniny na kostičky, přidáme maso a cukr, necháme trochu zkaramelizovat. Poté přidáme papriku, veškeré koření, ocet, sůl a protlak. Podlijeme vývarem (trochu necháme,…
Mrkve, maso brambor - jednoduchý oběd do práce
Potřebné ingredience
hovězí kližka mrkev brambory
Postup přípravy
Asi kilo hovězí kližky vařím 1,5 hodiny v papiňáku spolu s mrkví a cibulí /+ masox/.
Podáváme s brambory. Z vývaru udělám nudlovou polévku též s kližkou a mrkví.
Beef bourguignon (Hovädzie burgundské)
Potřebné ingredience
0,5l červeného vína, hovädzie mäso (ale pokojne môže byť aj bravčové), 1 veľká cibuľa, bobkový list, tymián, slanina, mrkva (1-2), zeler (kto má ako rád, ja som dala asi tak 1/4), šampiňóny, koňak (2 cl), hladká múka, vývar, olej
Postup přípravy
1. Mäso si nakrájame na väčšie kocky a dáme do misky, kde pridáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu, mrkvu (na kolieska), zeler, tymián, bobkové listy, olej (2-3 lyžice) a všetko…
TELECÍ FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ - PEČENĚ PO MYSLIVECKU s…
Potřebné ingredience
Maso - svíčkovou, falešnou svíčkovou apod. Může být vepřová panenka apod..... Koření: sůl, pepř, tymián, česnek, nové koření, bobkový list Citron, cukr, brusinky, camembert
Postup přípravy
Svíčkovou naložíme den dopředu do oleje, tymiánu, citronové šťávy, medu, pepře, a trochu sojové omáčky, česnek. A přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu (ne moc) a pár…
Novopacký drahokam
Potřebné ingredience
400g předního hovězího(žebro bez kosti),2 cibule,sádlo,1 lžička octa,sůl,kmín,10g sladké papriky,30g rajčat.protlaku,majoránka,2 dkg hl.mouky,tatarská omáčka,zelená petrželka
Postup přípravy
Na sádle asi 1 dkg- zesklovatíme nakrájenou cibulku,přidáme kmín a na kostky nakrájené maso-osolíme a za občasného podlití dusíme do měkka.Pak šťávu vydusíme do tuku,zaprášíme…
♥♥♥ TELECÍ MASO NA MÁSLE, BOBKOVÉM LISTĚ A NOVÉM…
Potřebné ingredience
600g telecího masa, 10-15 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, půlku másla, sůl, pepř a bílý pepř
Postup přípravy
Do hrnce dáme máslo, přidáme na plátky nakrájené telecí maso, a ostatní koření, podlíváme vodou dle potřeby. Nezahušťujeme. Necháme vodu vyvařit téměř na dno hrnce tak aby byla…
Hovězí plátky s naprosto luxusní omáčkou
Potřebné ingredience
1až 1,5kg hovězí zadní , sůl , pepř , hladká mouka , 200 g sušených švestek , 1 malá sklenička brusinek , 500ml červené víno , 1litr hovězího vývaru , 3 cibule , 1smetana ke šlehání
Postup přípravy
>maso nakrájíme na plátky,trochu naklepeme,nasolíme a opepříme , obalíme v hladké mouce a osmahneme na sádle a dáme stranou na talíř
> na výpek dáme nahrubo nakrájenou…
Azu po tatarsku
Potřebné ingredience
asi 600g hovězího masa(zadní ale já kupuji hrudí bez kosti-je levnější),2 lžíce hl.mouky,2 cibule,olej,100g rajského protlaku,1 bobkový list,sůl,0,6l vývaru(dělám si z masoxu),4 sterilované okurky
Postup přípravy
Maso si nakrájím na nudličky,osolím (kdo chce ještě opepří,já ne) .Na oleji nechám zesklovatět cibulku nakrájenou na kolečka ,přidám maso a společně opeču.Zapráším moukou,krátce…