Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Tymiánové plátky ve smetanové omáčce -MOOC DĚKUJI-isahu (Ivana)

Tymiánové plátky ve smetanové omáčce -MOOC DĚKUJI…

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 větší plátky vepř.kýty 2 smetany na vaření 1 zakysaná smetana 4 stroužky česneku 2 lžičky tymiánu grilovací koření mletý pepř sůl 1 cibule olej 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Postup:

Plátky nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Zaprášíme hl.moukou a zprudka orestujeme na troše oleje. Opečené plátky vyjmeme a na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Klasický segedínský guláš

Klasický segedínský guláš

Potřebné ingredience

1 větší cibule, vepřová kýta - často dávám i "zdravý" bůček, nebo i z krůtího :-), 0,5kg kyselého zelí, kmín celý a drcený, 1 bobkový list, sůl, masox, sladká červená paprika-dávám malý sáček celý, na zahuštění (hladká mouka+voda), olej

Postup přípravy

viz foto

Nic co by jste neznaly, ale třeba někomu pomůže v začátcích vaření

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové závitky na žampionech s tymiánem-mooc děkuji Martince Benové!!!

Vepřové závitky na žampionech s tymiánem-mooc děkuji…

Potřebné ingredience

Suroviny: vepřová kýta slanina plátkový sýr kousek pórku žampiony tymián sůl sojová omáčka 1 malá cibule Olivový olej

Postup přípravy

Postup:

Z masa uděláme plátky, které nasolíme a posypeme tymiánem. Na každý plátek položíme slaninu, sýr a kolečka pórku. zabalíme a zavážeme nití. Dáme uležet aspoň na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčin záhorácký závitek

Arabelčin záhorácký závitek

Potřebné ingredience

vepřové řízky, trošku kyselého zelí, 100g anglické slaniny, sůl, pepř, 1 cibule, mletá červená paprika

Postup přípravy

Maso rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky anglické slaniny, poté kyselého zelí, zamotáme do závitku ( podle potřeby stáhneme nití).
Pak si na oleji osmažíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
>>> Znojemská s těstovinami

>>> Znojemská s těstovinami

Potřebné ingredience

vepřové maso, 1 cibule, červenou papriku,1-2 PL sterilizované kápie, pár kuliček hrášku (dávám mražený), 1-1,5 steriliz.okurek, hl. mouku, sůl, podravku

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na nudličky, dáme do misky, posolíme, já dávám ještě podravku a zamícháme (kdo chce, může přidat trošku pepře. Já nedávám kvůli dětem). Jemně nakrájenou cibulku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Grilovaná panenka s pórkovo smetanovým dipem...

Grilovaná panenka s pórkovo smetanovým dipem...

Potřebné ingredience

Vepřová panenka, sůl, pepř Dip: čtvrt pórku, zakysaná smetana, lžíce majonézy, sůl, pepř.

Postup přípravy

Dip:
pórek nakrájíme na kolečka, přidáme jednu zakysanou smetanu, jednu lžíci majónezy( vice ne, nesmí tam být cítit), sůl, pepř, smícháme vše dohromady a dáme tak na půl…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bratislavská vepřová plec

Bratislavská vepřová plec

Potřebné ingredience

Vepř. plec,cibule , kořenová zelenina,bob.list, nové koření, šunka , steril. hrášek , kyselá okurka, smetana, hl. mouka

Postup přípravy

Připravíme si celý kus vepřové plece.Ta zůstane po celou dobu vaření vcelku.
Na tuku si osmahneme 1-2 jemně krájené cibule dozlatova a na tomto základu si plec orestujeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Perkelt

Perkelt

Potřebné ingredience

vepřové plecko cibulka sladká paprika kmín hl.mouka olej nebo sádlo

Postup přípravy

Maso promícháme s hl. moukou a sl. paprikou a dáme na cibulku, kterou jsme orestovali na oleji nebo sádle. Necháme zatáhnout. Podlijeme vývarem nebo vodou. Přidáme kmín a sůl.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněné vepřové kotlety

Plněné vepřové kotlety

Potřebné ingredience

pro 4 osoby: 4 vepřové kotlety 2 cm vysoké, 3 vajíčka, 10 dkg libové anlg. slaniny, 2 lžíce steril. hrášku, steril. kapie, ostřejší koření do nádivky, sůl, na trojobal: vajíčko, mléko, hl. mouka + strouhanka.

Postup přípravy

Náplň: na kousky nakrájenou ang. slaninu mírně opečeme v kastrůlku, přidáme vajíčka a ostřejší koření, které máte rádi, vajíčka usmažíme a přidáme hrášek a nakrájenou kapii,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BÁJEČNÉ NALOŽENÉ KOTLETY

BÁJEČNÉ NALOŽENÉ KOTLETY

Potřebné ingredience

asi 6 plátků vepřových kotlet,2 vejce,1,5 lžičky soli,1 lžička kari, 1,5 lžičky papriky, trochu pepře, 2 lžičky gril.koření, trochu vody,1,5 lžičky kmínu, trochu sojové omáčky, 3-4 stroužky česneku.

Postup přípravy

Rozšleháme celá vejce s trochou vody,solí a kořením a do marinády naložíme naklepané kotlety,nejlépe přes noc. Marináda je výborná i na jiná masa-např.kuřecí.Může být naložené i 5…

Zobrazit více...

Kategorie