Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Marinované zapečené plátky

Marinované zapečené plátky

Potřebné ingredience

500g vepřové kýty nebo plece, zakysaná smetana, 150g strouhaného eidamu. Na marinádu: 2 vejce, 2 lžíce hořčice, 3 lžíce ostrého kečupu, sůl, pepř.

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, mírnš osolíme a opepříme. Naložíme do marinády (smíchání všech ingrediencí) a necháme do druhého dne v lednici. Poté zprudka opečeme na oleji, přendáme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Potřebné ingredience

500 g plecka , 200 g točeného salámu ,cibule ,200 g žampionů ,sůl ,pepř ,2-3 lžíce kečupu ,olej , tvrdý sýr + suroviny na bramboráky

Postup přípravy

Masová směs: Maso nakrájíme na malé kostičky, salám i žampiony na plátky a cibuli na kostičky. Vše dáme dusit na olej. Na závěr přidáme kečup a necháme ještě chvilku povařit.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní bůček

Pikantní bůček

Potřebné ingredience

Pěkně prorostlý bůček bez kosti, polévkové koření, sladká a pálivá paprika, sůl, pepř celý i mletý, česnek, sušená petrželka, 1 bobkový list, 3-4 kuličky nového koření

Postup přípravy

Bůček povaříme (nejlépe je vařit už naporcovaný na pásy 12-15 cm široké) spolu s polévkovým kořením, hrstkou celého pepře, 1 bobkovým listem, 2-3 kuličkami nového koření a 4-5…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčiny zapékané kotlety se 4 druhy sýra a čertovský salát

Arabelčiny zapékané kotlety se 4 druhy sýra a…

Potřebné ingredience

kotlety, uzené maso, paprikáš, kyselá okurka, niva, hermelín, eidam, uzený sýr, vývar z masoxu

Postup přípravy

Naklepané, osolené, opepřené kotlety dáme do pekáčku vymazaným máslem, na ně poklademe plátky uzeného masa, kolečka kyselé okurky, hermelín, 2 kolečka paprikáše, trošku strouhané…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kapusta s vepřovým masem po bulharsku- rychlé a snadné!!!

Kapusta s vepřovým masem po bulharsku- rychlé a snadné…

Potřebné ingredience

2 cibule, vepřové maso (lépe libovější), 1 malá hlávka kapusty nebo 1/2 velké, brambory na kostičky, jíška na zahuštění, česnek, sůl, pepř

Postup přípravy

Vařím v tlakovém hrnci. Na oleji si osmažím cibulku nakrájenou najemno, potom přidám na kostičky nakrájené vepřové maso, osolím, opepřím a opeču. Když se maso zatáhne, tak přidám…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložené řízky bez klasického trojobalu

Naložené řízky bez klasického trojobalu

Potřebné ingredience

2x bílý jogurt 150g, 1 pol lžíce solamyl, 1 vajíčko, 1 pol lžíce vegeta nebo podravka 10ks řízků vepřové nebo kuřecí maso

Postup přípravy

Z výše uvedených surovin udělat směs. Maso naklepat, nesolit a do rozmixované směsi namočit, položit do dozy a zbytkem směsi zalít. Nechat 2 dny v lednici. Pak už jen obalit ve…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčina Luciferova zapečená miska

Arabelčina Luciferova zapečená miska

Potřebné ingredience

vepřové nudličky, rajčata, olivy, cibule, petrželka, sojová omáčka, sůl,grilovačka, chilli, tvarůžky, brambory, drcený kmín, česnek,kari

Postup přípravy

Vepřové nudličky dáme do vymazané zapékací misky, přidáme grilovačku, kari, lžíci sojové omáčky,chilli, na kousky nakrájené rajčata, olivy, petrželku,cibuli na půl kolečka, …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec v kapustě

Vepřová plec v kapustě

Potřebné ingredience

půl kila vepřové plece,1/2 kapusty, cibuli, asi 5 stroužků česneku, sůl, pepř, kousek slaniny, asi 2 rovné lžíce hladké mouky,olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu si na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme masové kostky a opečeme ze všech stran, . Zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso po čínsku- super :-)))

Maso po čínsku- super :-)))

Potřebné ingredience

4 kotlety, nebo kuřecí prsa2 vejce,lžíce kečupu,1,5 lžíce Solamylu3 stroužky česneku,lžička majoránky,lžička pepře,lžička kari,sůl,rostlinný olej na smažení

Postup přípravy

Maso omyjeme, lehce naklepeme a po obvodu nařízneme,
aby se nekroutilo. Smícháme mimo oleje a masa všechny
ostatní ingredience a maso v této směsy omočíme a prosolíme,

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové řízečky ve smetaně

vepřové řízečky ve smetaně

Potřebné ingredience

vepřové řízky, trojobal, slanina, smetana

Postup přípravy

vepřové řízky naklepeme osolíme, poklademe plátky slaniny a zatočíme jakoby do ptáčka a chytíme jehlou, závitky obalíme klasicky v trojobalu a dáme je do misky ( nesmažené !!! )…

Zobrazit více...

Kategorie