Marinované zapečené plátky
Potřebné ingredience
500g vepřové kýty nebo plece, zakysaná smetana, 150g strouhaného eidamu. Na marinádu: 2 vejce, 2 lžíce hořčice, 3 lžíce ostrého kečupu, sůl, pepř.
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, mírnš osolíme a opepříme. Naložíme do marinády (smíchání všech ingrediencí) a necháme do druhého dne v lednici. Poté zprudka opečeme na oleji, přendáme na…
Krakonošův dlabanec
Potřebné ingredience
500 g plecka , 200 g točeného salámu ,cibule ,200 g žampionů ,sůl ,pepř ,2-3 lžíce kečupu ,olej , tvrdý sýr + suroviny na bramboráky
Postup přípravy
Masová směs: Maso nakrájíme na malé kostičky, salám i žampiony na plátky a cibuli na kostičky. Vše dáme dusit na olej. Na závěr přidáme kečup a necháme ještě chvilku povařit.
…
Pikantní bůček
Potřebné ingredience
Pěkně prorostlý bůček bez kosti, polévkové koření, sladká a pálivá paprika, sůl, pepř celý i mletý, česnek, sušená petrželka, 1 bobkový list, 3-4 kuličky nového koření
Postup přípravy
Bůček povaříme (nejlépe je vařit už naporcovaný na pásy 12-15 cm široké) spolu s polévkovým kořením, hrstkou celého pepře, 1 bobkovým listem, 2-3 kuličkami nového koření a 4-5…
Arabelčiny zapékané kotlety se 4 druhy sýra a…
Potřebné ingredience
kotlety, uzené maso, paprikáš, kyselá okurka, niva, hermelín, eidam, uzený sýr, vývar z masoxu
Postup přípravy
Naklepané, osolené, opepřené kotlety dáme do pekáčku vymazaným máslem, na ně poklademe plátky uzeného masa, kolečka kyselé okurky, hermelín, 2 kolečka paprikáše, trošku strouhané…
Kapusta s vepřovým masem po bulharsku- rychlé a snadné…
Potřebné ingredience
2 cibule, vepřové maso (lépe libovější), 1 malá hlávka kapusty nebo 1/2 velké, brambory na kostičky, jíška na zahuštění, česnek, sůl, pepř
Postup přípravy
Vařím v tlakovém hrnci. Na oleji si osmažím cibulku nakrájenou najemno, potom přidám na kostičky nakrájené vepřové maso, osolím, opepřím a opeču. Když se maso zatáhne, tak přidám…
Naložené řízky bez klasického trojobalu
Potřebné ingredience
2x bílý jogurt 150g, 1 pol lžíce solamyl, 1 vajíčko, 1 pol lžíce vegeta nebo podravka 10ks řízků vepřové nebo kuřecí maso
Postup přípravy
Z výše uvedených surovin udělat směs. Maso naklepat, nesolit a do rozmixované směsi namočit, položit do dozy a zbytkem směsi zalít. Nechat 2 dny v lednici. Pak už jen obalit ve…
Arabelčina Luciferova zapečená miska
Potřebné ingredience
vepřové nudličky, rajčata, olivy, cibule, petrželka, sojová omáčka, sůl,grilovačka, chilli, tvarůžky, brambory, drcený kmín, česnek,kari
Postup přípravy
Vepřové nudličky dáme do vymazané zapékací misky, přidáme grilovačku, kari, lžíci sojové omáčky,chilli, na kousky nakrájené rajčata, olivy, petrželku,cibuli na půl kolečka, …
Vepřová plec v kapustě
Potřebné ingredience
půl kila vepřové plece,1/2 kapusty, cibuli, asi 5 stroužků česneku, sůl, pepř, kousek slaniny, asi 2 rovné lžíce hladké mouky,olej
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu si na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme masové kostky a opečeme ze všech stran, . Zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme …
Maso po čínsku- super :-)))
Potřebné ingredience
4 kotlety, nebo kuřecí prsa2 vejce,lžíce kečupu,1,5 lžíce Solamylu3 stroužky česneku,lžička majoránky,lžička pepře,lžička kari,sůl,rostlinný olej na smažení
Postup přípravy
Maso omyjeme, lehce naklepeme a po obvodu nařízneme,
aby se nekroutilo. Smícháme mimo oleje a masa všechny
ostatní ingredience a maso v této směsy omočíme a prosolíme,
…
vepřové řízečky ve smetaně
Potřebné ingredience
vepřové řízky, trojobal, slanina, smetana
Postup přípravy
vepřové řízky naklepeme osolíme, poklademe plátky slaniny a zatočíme jakoby do ptáčka a chytíme jehlou, závitky obalíme klasicky v trojobalu a dáme je do misky ( nesmažené !!! )…