Arabelčina tvarůžková čína
Potřebné ingredience
vepřová kýta, čínské koření, sojová omáčka, kečup, 1 hrušku, 1 balení menší tvarůžek, sůl, olej.
Postup přípravy
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, okořeníme čínským kořením, trošku osolíme a orestujeme na pánvi.
Když je maso takřka hotové, přidáme sojovou omáčku, kečup, na kostičky…
VEPŘOVÉ KOLENO JEDNA BÁSEŇ
Potřebné ingredience
vepřové koleno, česnek, hořčice francouzská, pivo (množství : cca přiměřeně, přiměřeně)
Postup přípravy
Smícháme francouzskou hořčici a vymačkaný česnek, zalejeme pivkem a uděláme z toho kašičku. Kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně potřeme onou výše…
knedlo zelo vepřo trochu jinak :-)
Potřebné ingredience
zelí maso viz dole jsou přísady všecky :-)
Postup přípravy
zelí:
zelí podle porcí
kmín, sůl, cukr, hl.mouka ,máslo
- zelí z pytlíku dáme do vody a dusíme do měkka, přidáme sůl a kmín a povaříme, vedle do jiného hrne nebo…
Pekelná směs s bramboráčky a oblohou
Potřebné ingredience
vepřová kýta (150 g na osobu) olej vorčestr, sojová omáčka, sladký kečup kapie, feferony (steril.), zeleninová směs sůl pepř tvrdý sýr na oblohu: salát, rajčata, kapie
Postup přípravy
Maso naklepeme, nakrájíme na nudličky a smícháme se solí, pepřem, olejem, sojovou omáčkou, vorčerstrem a necháme chvíli odležet. Pak osmahneme na rozpáleném oleji a přidáme pórek…
Nadívané panenky
Potřebné ingredience
Vepřové panenky plátkový sýr krájená šunka nebo anglická slanina vejce cibulka hrášek máslo sůl pepř hořčice
Postup přípravy
Na másle a jemně pokrájené cibulce usmažíme vajíčka (na 1 panenku 1 vajíčko).
Panenky opláchneme a po hraně nařežeme. Vznikne nám plát trojúhelníkového tvaru.
Opatrně…
Zapečené šťavnaté brambory
Potřebné ingredience
10 brambor i více 300-500 g vepřového masa(krkovice,dávala jsem i odřezky z kýty) možno i uzeného 2-3 klobásy(možno více a ubrat masa) 2 cibule 5 stroužků česneku 4 lžíce hořčice worčestrová omáčka vegeta grilovací koření(cca 2-3lžíce jak má kdo rád,lze i bez něho) 1 kapie (možno i nakládaná) olej
Postup přípravy
Brambory a maso nakrájíme na kostky,zbytek an kolečka,kapii na proužky,vše smícháme a necháme 2-3 hodinky uležet.Pak pečeme pod poklicí dokud nejsou brambory a maso měkké…
Vepřové plátky na štávě
Potřebné ingredience
Plátky vepřové kotletky,cibule,olej,dijonská hořčice,sojovka,kyselý okurek,vajíčko,sůl,pepř,kostka masoxu,hl.mouka.
Postup přípravy
Plátky kotletky naklepeme,nasolíme,napepříme a potřeme dijonskou hořčicí. V papináku osmažíme cibulku do růžova a z obou stran opražíme kotletky,zalejeme vodou,dosolíme,přidáme…
Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím 6 porcí
Potřebné ingredience
600 g vepřové plece 300 g vepřového bůčku bez kosti 2 cibule 10 stroužků česneku sůl kmín 250 ml světlého piva hovězí vývar nebo voda na podlévání chlupaté knedlíky se zelím (klouzáky) 350 g syrových oloupaných brambor 150 g ve slupce vařených oloupaných brambor cca 250 g hrubé mouky 1 vejce sůl zelí 2 lžíce sádla 1 cibule 600 g kysaného zelí kmín sůl
Postup přípravy
Bůček a maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, promícháme s na plátky nakrájenou cibulí a česnekem, podlijeme pivem a vývarem, pečeme při 180 °C asi…
Vepřové plátky v nálevu
Potřebné ingredience
vepřové maso,1 lž..kečupu,2 lž. hořčice,1 lžič.červené papryky,1 lžič.pepře,5 stroužků česneku,1 cibule nastrouhat,2 dcl vody,1 1/2 dec.oleje,sůl
Postup přípravy
Asi tak 8 plátků vepřového masa (podle libosti:kýta,plecko krkovička) naklepeme,osolíme,oepříme a se všemi ostatními surovinami vložíme do pekáče.Vše společně promícháme a pečeme…
Marinovaná KŘEHOUČKÁ krkovička
Potřebné ingredience
krkovička, ale i kotlety, řízky, může být i kuřecí... marináda: 2 vejce, polévková lžíce plnotučné a lžíce krémžské hořčice, pol. lžíce solamilu, cca 1dcl šlehačky(může a nemusí být), grilovací koření, sůl, pepř, dávám i trochu steakového, pokud je to i pro děti, tak jen solím a grilovací bez glutamanu a soli.
Postup přípravy
Připravíme marinádu z ingrediencí, promícháme metličkou, dochutíme kořením dle chuti a naložím maso alespoň ráno a k obědu se dá již péci, ale přes noc je to lepší. Smažíme na…