Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní naložený bůček

Pikantní naložený bůček

Potřebné ingredience

1 kg bůčku, sůl, 12 stroužků česneku, 5 bobkových listů a 20 kuliček pepře vaříme do měkka. Dále namícháme směs na potření a necháme jí přejít varem: 15 stroužků česneku,(není to moc!) sůl, 1 lžička pepře, 1 lžička kari koření,1 lžička grilovacího koření,1 lžička sladké papriky, 2 lžičky tabaska, 2 lžičky worčestru

Postup přípravy

Směs natíráme se všech stran na ještě teplé maso, zabalíme do alobalu a necháme 6 dní v lednici uležet. Krájíme na tenké plátky a podáváme s chlebem.
Opravdu vydržte týden se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Potřebné ingredience

Ingredience: 2 kg krkovice bez kosti vcelku Na marinádu: 2 lžíce citr. šťávy, 4 lžíce bílého vína, 3 lžíce hořčice, 1 lžíce medu, 2 lžíce oleje, 1,5 lžičky soli Na náplň: 10plátků uzeného masa nakrájeného na plátky asi 2mm silné, 10plátků sýra, též silné asi 2 mm, 150 g syrových žampionů nakrájených na 2mm plátky Na pomazání: 2 lžíce oleje

Postup přípravy

Postup přípravy: Maso nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrojíme ho do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nakládané řízky

Nakládané řízky

Potřebné ingredience

Krkovice ( kotlety), kuřecí prsíčka - co kdo má raději . marináda : cca podle množství masa + podle oka - 2 vejce, lžička soli, lžička majoránky, lžička červené papriky,2až 3 stroužky česneku (rozmačkat),3 lžíce sojové omáčky , 4 lžíce oleje, trochu pepře a lžíce solamilu, může být i něco pálivého(čili) - někdy přidávám trochu vína, lžičku hořčice.

Postup přípravy

Maso naklepeme a naložíme do marinády nejlépe přez noc. Smažíme na pánvi jako klasický řízek. Příloha brambory, hranolky, bramborová kaše,chlebík. Je to super jednoduché,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maďarské zelí mojí kámošky

Maďarské zelí mojí kámošky

Potřebné ingredience

plátky krkovice, kysané zelí, salám, sůl, pepř, šlehačku,

Postup přípravy

krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Takto osmažené dáme do pekáčku i s výpekem, na každou kotletu dáme kolečko salámu a hrst kysaného zelí, které jsme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněné zelné listy

Plněné zelné listy

Potřebné ingredience

Hlávka zelí,500g mletého masa,tvrdé rohlíky tak 2-3 kusy,1 vejce,koření,1 sáček rýže,cibule,rajský protlak,smetana.

Postup přípravy

Uvaříme sáček rýže aby byl studený nebo alespoň chladnější,ovaříme zelí aby šly listy od sebe,oloupeme listy viz foto 1,zaděláme si náplň:mleté maso,rozmočený rohlík,cibuli já jí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kovářská kotleta - šlehačkové kotlety

Kovářská kotleta - šlehačkové kotlety

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 4kotletky bez kosti - můžeme nahradit 4 plátky krkovičky, 4 větší cibule, 1 smetana sladká (200ml), 20 dkg sýru cihla, sůl, pepř

Postup přípravy

maso vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a trochu opepříme. Na dno suchého pekáče dáme nakrájené cibule, na ně pak naskládáme plátky masa, zasypeme strouhaným sýrem…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŠPÍZY PEČENÉ NA BRAMBORÁCH

ŠPÍZY PEČENÉ NA BRAMBORÁCH

Potřebné ingredience

600g vepř.plecka,2 cibule,150g slaniny,sůl,pepř,500g brambor,kmín.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,okořeníme a pokrájíme na menší kousky.Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.Na dřevěnou špejli nebo grilovací jehlu napichujeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŘÍZKY VE SNĚHOVÉM TĚSTÍČKU

ŘÍZKY VE SNĚHOVÉM TĚSTÍČKU

Potřebné ingredience

5 plátků kotlet,hořčice,50g uzeného sýra,100g strouhanky,4 bílky,1 lžíce solamylu,tuk na smažení.

Postup přípravy

Maso naklepeme,posolíme,natřeme hořčicí a necháme chvilku odležet.Nastrouhaný sýr smícháme se strouhankou a vní obalíme řízky.Z bílků ušleháme řidší sníh a smícháme se solamylem…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rákott káposzta

Rákott káposzta

Potřebné ingredience

3/4 kg vepř.plec; 3/4 kg kysaného zelí; 2 -3 varné pytlíky rýže; 2 kysané smetany; sůl; pepř; červená paprika; česnek; cibule; majoránka; trošku másla.

Postup přípravy

Vše vaříme zvlášť.Maso nakrájíme na kostky,
orestujeme na cibulce,
přidáme koření,papriku a dusíme asi 40min.
Dochutíme česnekem,přidáme máslo a nakonec vše i se štávou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na pomerančovém pepři, olivách a pórku

Kotlety na pomerančovém pepři, olivách a pórku

Potřebné ingredience

Kotlety, sůl, pomerančový pepř, černé olivy, pórek, krémžská hořčice, worcestr, solamyl, olivový olej

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, okořeníme pomerančovým pepřem a lehce posypeme solamylem. V kastrole si rozpustíme olej, kotlety na něm opečeme ( na mírném plameni, aby se nám to…

Zobrazit více...

Kategorie