Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová pečeně na smetaně-děkuji Noře

Vepřová pečeně na smetaně-děkuji Noře

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 700 g libového masa z kýty 50 g másla 40 g slaniny 3 lžíce hrubě pokrájené zeleniny (celer, petržel, mrkev) sůl pepř 1 cibuli vrchovatou lžíci hrubé mouky 2,5 dl kyselé smetany

Postup přípravy

Jak na to:
Maso prosolíme, popepříme a prošpikujeme slaninou. Na tuku osmahneme pokrájenou zeleninu, přidáme cibuli a maso na ni prudce opečeme. Pak podlijeme a dusíme, později…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový špíz

Vepřový špíz

Potřebné ingredience

Vepřové maso, tvrdý sýr, cibule, grilovací koření, na trojobal hladkou mouku, vejce, strouhanka

Postup přípravy

Maso nakrájet na kostky, posypat grilovacím kořením a zakápnout troškou oleje. Nechat v lednici minimálně 3 hodiny. Tvrdý sýr si taky nakrájet, cibuli na kolečka. Vše napíchneme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí lisovaná šunka

Domácí lisovaná šunka

Potřebné ingredience

1kg libového masa (vepřové, kuřecí krůtí,....), 25g soli, 1lžička cukru, 100ml vody a já přidávám ještě 1/2lžičky rychlosoli - bez ní se to nedá jíst :)

Postup přípravy

Maso nakrájím na kostičky (já dělám spíš menší 1,5x1,5cm ale v receptu je uvedeno 3x3cm to se mi ale víc rozpadala). Dáme do mísy, přidáme ostatní přísady a hodně dlouho!!!!!! …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso s porkem a smetanou

Maso s porkem a smetanou

Potřebné ingredience

1 Velký porek, 40 dkg vepř. kýty,jedna smetana 200ml-ke šlehámí, jedna lžička červené papriky a 1/2 kalíšku hovězího vývaru

Postup přípravy

Vepř. kýtu nakrájíme na plátky , které naklepeme , osolíme , opepříme a opečeme na troše olej z obou stran. Plátky hezky vyrovnáme do pekáčku a nasypeme na ně 1 velký porek na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Čína z vepřového masa

Čína z vepřového masa

Potřebné ingredience

vepřové maso, pórek, červená paprika, oříšky, koření na čínu, solamyl, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Maso, zeleninu nakrájíme, osmažíme na oleji, přidáme oříšky, ochutíme, podlijeme vodou, přidáme solamyl a necháme dusit, aby bylo maso měkké. (nejlepší je si ho naložit alespoň 2h…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky s rozinkovým zelím a nudlemi

Vepřové kostky s rozinkovým zelím a nudlemi

Potřebné ingredience

600 g mladého zelí 500 g vepřové kýty sůl, pepř škrobová moučka olej 1 lžička čerstvého zázvoru 2 cibulky 40 g rozinek 1 lžička zeleninového bujonu 5 kostek cukru citrónová šťáva sójová a chilli omáčka široké nudle

Postup přípravy

Zelí nakrájené na čtverečky vložte do vařící vody, minutu povařte a sceďte. Kýtu nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a obalte ve škrobové moučce (Solamyl). Ve větší pánvi…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marinované maso se zeleninou

Marinované maso se zeleninou

Potřebné ingredience

Řízky (mám vepřové, ale mohou být v podstatě jakékoliv), zelenina podle chuti (já dala zmraženou směs), 5 žampiónů, 100g sýra. Marináda: 4 lžíce oleje, lžíce sójové omáčky, lžička grilovacího koření, jemně nasekaná cibule

Postup přípravy

Řízky naložíme do marinády a necháme alespoň 2 hodiny uležet. Pak je obalujeme v polohrubé mouce a usmažíme. Na výpečku po mase osmažíme žampiony, osolíme a orestujeme zeleninu.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Guláš ze srdíček - výborný!

Guláš ze srdíček - výborný!

Potřebné ingredience

1 kg vepřových srdcí, cibule - stejné množství jako srdcí, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 1,5dl dobrého červeného vína, 1/2 čl kmínu , 1/2 čl pepře, 3 čl mleté lahůdkové papriky, 1/2 čl chili, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 3 čl majoránky (já dávím i oregano), sádlo nebo olej, sůl, starší chleba na zahuštění

Postup přípravy

Odblaníme a nakrájíme na kostky srdce, na oleji osmahneme dohněda (nespálit) pokrájenou cibuli, přidáme česnek, pepř, b. list, nové koření, kmín, 1 minutku restujeme, přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí šunka

Domácí šunka

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY\\r\\n\\r\\nKýta nebo kotlety: cca 1 kg masa, vždy 2% soli ( z toho 1% soli praganda, dá se všude koupit a 1% normální soli, může být i mořská ), 10% vody, 1 lžička moučkového cukru, aby se šunka spojila.\\r\\n\\r\\nPOSTUP PŘÍPRAVY\\r\\n\\r\\nMaso nakrájíme na malé kostičky, smícháme se solí, vodou a cukrem a mícháme rukou, až vznikne slizké blátíčko.\\r\\nDo šunkovače dáme pytlík ( byl součástí šunkovače ) a do pytlíku nastrkáme připravenou směs a dáme na 48 hodin do ledničky, pak vaříme při 80 stupních cca 2 hodiny. ( máme teploměr, aby to bylo opravdu 80 stupňů )

Postup přípravy

a

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krušovická řezanka-výborná rychlovka

Krušovická řezanka-výborná rychlovka

Potřebné ingredience

500g libové vepřové plece,3 lžíce kečupu,100g žampionů(nemusí být),1 malá sklenice sterilovaného leča,sůl,pepř,olej(kdo chce ještě trochu sojovky na dochucení).

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na lžíci oleje.Přidáme pokrájené žampiony,lečo a podusíme pod pokličkou do měkka.Pak osolíme,opepříme(ochutíme sojovkou).Podáváme s rýží.

Zobrazit více...

Kategorie