Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kapsy v sáčku na pečení

Vepřové kapsy v sáčku na pečení

Potřebné ingredience

500g kýty, 1 olomoucké tvarůžky, sůl, pepř, paprika, olivový olej, 1 sáček na pečení

Postup přípravy

Z masa nakrájíme silnější plátky, do každého uděláme kapsu. Maso osolíme, opepřime, opaprikujeme, potřeme olejem a necháme do druhého dne marinovat. Druhý den kapsy plníme půlkou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
guláš ...vše co lednice dá

guláš ...vše co lednice dá

Potřebné ingredience

vepřové maso ..plec,cibule ,olej,koření na guláš,párek , klobása,porek,paprika ,brambory,sůl ,pepř, majoránka

Postup přípravy

vaříme podobně jako guláš ...tuk + cibulku osmažíme přidáme masičko ,pak koření na guláš (sled.papriku gul.koření já dávám i madarské koření)osmahneme zalejeme vovou a dusíme ,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Salzburské vepřové se zeleninou - podle Babicy - vynikající z jednoho pekáčku

Salzburské vepřové se zeleninou - podle Babicy -…

Potřebné ingredience

1 kg bůčku s kůží, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 2 petržele, ¼ celeru, 2 mrkve, 3 houby, 5 brambor, zelené lusky, sůl

Postup přípravy

Na bůčku nařízneme kůži na čtverečky. Rozřízneme na 4 plátky a potřeme solí a česnekem. Do kastrůlku dáme na větší kusy nakrájenou zeleninu. Na zeleninu poklademe plátky masa,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušené vepřové maso s jablkovým pyré-DĚKUJI HANIČCE

Dušené vepřové maso s jablkovým pyré-DĚKUJI HANIČCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 300 g vepřového masa 1 velká cibule 2-3 větší jablka půl kostky masoxu půl lžičky kari sůl cukr

Postup přípravy

Postup
Na rozehřátém tuku zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a vložíme vepřové maso nakrájené na nudličky. Zprudka orestujeme a přidáme na plátky nakrájená a jadřinců zbavená…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Sváteční segedín- podle Gurmetu

Sváteční segedín- podle Gurmetu

Potřebné ingredience

150g uzené plece(krkovice),250g steheních kuřecích řízku,500g vepřové plece,3 lžíce sádla,2 větší cibule,100g anglické slaniny,3 lžičky červené papriky,špetku kmínu,2 bobkové listy,6 kuliček pepře,2 lžíce hl.mouky,1 masox,300g kysaného zelí,1 sladkou smetanu (měla jsem tatra smetanu na vaření),špetku cukru,sůl

Postup přípravy

Uzenou plec nakrájíme na menší kousky,plec a stehení řízky na větší.V kastrolu rozpálíme sádlo přidáme pokrájenou cibuli a anglickou slaninu a směs necháme zrůžovět,pak přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Martinique

Martinique

Potřebné ingredience

4plátky vepřové plece nakrájené na větší kousky,4str.prolisovaného česneku,4lžíce citr.šťávy,1lžíce cukru, 1lžička ml.nového koření,1lžička ml.skořice,2lžíce oleje,2lžíce kari,vývar z masoxu,6mrkví nakrájených na kolečka,1zelená paprika nakrájená na širší nudličky,2bobkové listy,1lžička tymiánu,1velká cibule

Postup přípravy

V misce smícháme maso,česnek a citr.šťávu.Přikryjeme a necháme asi hodinu marinovat při pokojové teplotě.
Ve větší misce smícháme cukr,nové koření a skořici.
Z marinády…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou-děkuji Ivulince

Vepřové plátky s česnekem a majoránkou-děkuji Ivulince

Potřebné ingredience

Suroviny: 3 plátky vepřového plecka, sůl, pepř, hladká mouka na obalení, olej, 1 cibule, 1 mrkev, klínek celeru, 4 stroužky česneku, 1 pol. lž. majoránky,

Postup přípravy

Postup
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji v pekáči ji osmažíme dohněda, vložíme plátky masa a opečeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Provensálské vepřové

Provensálské vepřové

Potřebné ingredience

vepř. maso, 2 cibule, 2-3 rajčata, namoč. sušené houby ev. čerstvé žampiony, sklenička vína (jedno jaké, dělám s bílým i s červeným, podle toho, co je zrovna načaté), kousek cukety, 1 zakys. smetana, provensálské koření

Postup přípravy

- na zpěněné cibuli orestuji osol. opepřené maso, po zatáhnutí dusím do poloměkka, pak přidám slité houby, nastrouhaná rajčata, koření, víno a ke konci zahustím nastrouhanou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové v karamelu

Vepřové v karamelu

Potřebné ingredience

libové vepřové maso, 1 lžíce cukru, 1 lžíce oleje, 1 lžíce sojovky, ananasový kompot, kousek bujon, kostky, tavený sýr - stačí čtvereček apetita, maratonec ap., máčený solamyl

Postup přípravy

- na rozpálený olej dám cukr, a když začne karamelizovat, přidám kousky osoleného a opepřeného masa a orestuji, pak podliji bujónem, přidám sójovou omáčku a dusím. Ke konci přidám…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražniči

Ražniči

Potřebné ingredience

500g panenské vepřové nebo vepřové kýty 80g cibule 80g anglické slaniny 120g žampiónů sůl mletý pepř olej 4 bramboráky naložená červená řepa celerový salát strouhaný křen na oblohu

Postup přípravy

Maso a slaninu nakrájíme na malé plátečky, maso
naklepeme, cibuli nakrájíme na silnější kolečka,
žampióny očistíme, malé necháme v celku, větší
podle potřeby půlíme nebo…

Zobrazit více...

Kategorie