Námořnické kotlety - nakládané maso
Potřebné ingredience
naklepané maso - lze použít např. krkovice, kotleta, kuřecí, 3 vejce, 1-3 lžíce Solamilu, 1 pol. lžíce hořčice, 1 kávová lžička sojovky, 1 lžička Worchestru, 1 lžička utřeného česněku, 1lžička soli, 1 lžička pepře, feferonky, kečup,
Postup přípravy
vejce rozšlehat vidličkou a přidat ostatní suroviny. Kdo nemá rád pálivé, vynechá feferonky. Maso naložíme na 3 dny. Poté opečeme z obou stran dozlatova.
Arabelčiny vepřové kotlety pod peřinkou
Potřebné ingredience
4 kotlety, 4 plátky anglické, 1 a 1/2 cibule, velká lžíce kremžské a plnotučné hořčice, trošku grilovačky, 2 lžíce oleje, 150g strouhaného sýra a maggi - gurmánský bujón v kalíšku
Postup přípravy
Naklepané kotlety napatláme :-) z obou stran směsí z hořčic, oleje a grilovačky. Přendáma do pekáče, poklademe plátky anglické, posypeme na proužky nakrájenou cibulí , podlijeme…
Domažlický vepřový guláš
Potřebné ingredience
50 dkg vepřové plece,sůl.pepř,olej,2 cibule,2 kyselé okurky,2 uvařená vejce,2 lžičky červ.papriky,sůl,pepř,2 str.česneku,4 lžíce steril.hrášku,asi 2 lžíce hl.mouky
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na kostky,cibuli nakrájíme nadrobno.V kastrole si zesklovatíme cibuli/já dělám v papiňáku - maso je dřív měkké/,vložíme maso,osolíme,opepříme a orestujeme ,pak…
♣♣♣Vepřové maso na houbách♣♣♣
Potřebné ingredience
4 plátky masa-plecko,kýta.....1 větší cibule,asi 100-150 g anglické slaniny,čerstvé houby nebo hrst až dvě sušených-předem namočených,trošku sladké papriky,kmín,sůl,pepř,olej,máslo,hladká mouka,kdo sežene-houbové koření,smetana nebo mléko-nemusí být
Postup přípravy
Rozpálíme si máslo s kapkou oleje,aby se nepřipalovalo,na něj dáme jemně nasekanou cibulku a anglickou slaninu,osmahneme,přidáme plátky masa nebo maso nakrájené na nudličky,z obou…
Americký řízek
Potřebné ingredience
4 vepřové řízky 10ks brambory 1 plechovka kompotované broskve 20g tvrdého sýra mletá paprika 2dcl oleje Počet porcí (kusů): 4 Doba přípravy: 45
Postup přípravy
Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm (mohou být i…
VEPŘOVÉ HODY
Potřebné ingredience
vepř.maso,kůže,polévka s kůží,játra,krev,buchta zabíječková,,česnek,cibule,koření-sůl,pepř,nov,koření,majoránka,zázvor,kmín.kroupy.
Postup přípravy
Týden před zabíječkou upeču buchty zabíječ.míchám hladkou s hrubou moukou,peču asi 2 a půl hod.
den předem očistím česnek,cibulu,tu osmažím-přidávám do guláše a do jelit.uvařím…
mleté maso zapečené s kaší a sýrem
Potřebné ingredience
500dkg mletého masa,omastek na osmažení masa,1 cibulka,sůl,pepř,koření gyros, 500-700dkg bramborové kaše a strouhaný tvrdý sýr.
Postup přípravy
klasicky si uvaříme kaši,nebo využijeme tu která se nesnědla k včerejšímu obědu :-)
osnahneme cibulku a přidáme mleté maso,ochutíme solí,pepřem a gyrosem a osmahneme,po chvilce…
Bratislavská vepřová plec
Potřebné ingredience
Vepř. plec,cibule , kořenová zelenina,bob.list, nové koření, šunka , steril. hrášek , kyselá okurka, smetana, hl. mouka
Postup přípravy
Připravíme si celý kus vepřové plece.Ta zůstane po celou dobu vaření vcelku.
Na tuku si osmahneme 1-2 jemně krájené cibule dozlatova a na tomto základu si plec orestujeme…
Vepřové ragů na rajčetech
Potřebné ingredience
500 g libové vepřové plece bez kosti 3 lžíce oleje 300g rajčat 1 cibule česnek celý pepř bobkový list tymián petrželka sůl 2 lžíce kečupu
Postup přípravy
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji,přidáme maso pokrájené na větší kostky,osmažíme je a dusíme pod pokličkou do vysmahnutí vlastní šťávy.Rajčata spaříme vařící vodou…
Vepřové plátky s těstovinami -MOOOC DĚKUJI MARIS
Potřebné ingredience
4 vepřové plátky / měla jsem z krkovičky /, 1 balení barevných těstovin, 1 smetana, 200 g nivy, sušená rajčata,/ množství podle chuti /, 100 ml červeného vína, sůl, pepř, provensálské koření, cca 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla
Postup přípravy
Postup:
Plátky osolíme, opepříme a opečeme na oleji s máslem. Přidáme provensálské koření, podlijeme vínem a dusíme do změknutí. Mezi tím si uvaříme těstoviny. V zapékací…