Maso pod peřinou
Potřebné ingredience
Mleté maso, koření podle chuti, brambory, mléko, nastrouhaný tvrdý sýr
Postup přípravy
Dáme do hrnce vařit brambory. Jakmile začnou vařit, v zapékací míse začneme dusit ml. maso. Přidáme koření podle své chuti (oregáno, bazalka....může se přidat i troška kečupu) -…
Placičky z mletého masa a cukety s vločkami
Potřebné ingredience
500 gr mletého masa,dvě střední cukety-asi 35 dkg,2 vejce,asi 10 dkg strouhaného sýra,sůl,pepř,3-4 str.česneku,5 pol.lžic ovesných vloček,asi 3 lžíce polohrubé mouky,hladká mouka na obalení
Plněná sekaná
Potřebné ingredience
Mleté maso (cca 500g) 1 rohlík, 1 vejce, 2 čl hladké mouky, 1 pl strouhanky, trochu mléka, petrželka, sůl, česnek, pepř, 2 vejce, 1 čl másla, hrst zeleného hrášku, sterilované okurky, malá mrkev, klobáska.
Postup přípravy
Rohlík pokrájet na kostičky, pokapat mlékem, po chvilce rozmačkat, přidat vajíčko, mleté maso, nasekanou zelenou petrželku, mouku, strouhanku,pokud nekupujete mleté maso už…
tak zvané pštrosí vejce
Potřebné ingredience
7 vajec vařených natvrdo 500g mletého masa(je to akorát na těch 7 vajíček) sůl, majoránku, 3 stroužky česneku, 2 vejce, strouhanku , trojobal, olej
Postup přípravy
Dáme do mísy mleté maso, osolíme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, rozklepneme 2 vejce a zamícháme tak jako na karbanátky, přidáme strouhanku dle potřeby.
Vezmeme do ruky…
kapustové karbanátky
Potřebné ingredience
4-6porcí,400gr mletého masa-vepřové i hovězí,400g kapusty,2vejce,3stroužky česneku,sul,pepř-já dala podravku bylinkovou,hladká mouka na spojení
Postup přípravy
kapustu povaříme a rozkrajíme k masu,pridáme zbytek surovin a dukladně promícháme,tvoříme malé karbanátky a smažíme z obou stran,já dávám dodělat do trouby,podáváme s bramborovou…
Zelné karbanátky
Potřebné ingredience
1 malá hlávka zelí, 500g vepřového mletého masa, 1-2 vejce, strouhanka, hladká mouka, sůl, pepř, česnek, majoránka, kmín, malinko mleté papriky, špetka vegety, špetka staročeského koření (dodá tomu zajímavou chuť), nové koření mleté, špetka zázvoru
Postup přípravy
Zelí nakrájíme, uvaříme, necháme vychladit. Potom ponorným mixérem lehce pomixujeme (ne na kaši, ať jsou tam drobné kousíčky). Smícháme s mletým masem a kořením, moukou,…
Masový tunel
Potřebné ingredience
100 g těstovin-trubek(kvalitní), 500g mletého masa, 1 vejce, 2 rohlíky, 100 ml mléka, 1 cibule, 2-3 lžíčky pl. hořčice, 2 troužky česneku, sůl, pepř
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme dopoloměkka.Rohlíky namáčíme v mléce, cibuli nakrájíme na drobno. Vše zamícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, na to dáme 3/4 sekané.Na sekanou…
Mleté placičky s pórkovo-smetanovou omáčkou-DĚKUJI…
Potřebné ingredience
Suroviny: 300g mletého masa 1 houska 1 vejce 1/2 až 1 lžička grilovacího koření 50ml mléka sůl olej 200ml smetany na vaření 10% 3 stroužky česneku 1/2 většího pórku 1 lžička kari koření 1 lžíce instantní jíšky
Postup přípravy
Postup
Housku rozdrobíme, zalijeme mlékem a necháme změknout. Vmícháme vejce, grilovací koření a vše smícháme důkladně s mletým masem, případně dosolíme. Ze směsi tvarujeme…
Pštrosí vejce
Potřebné ingredience
- netučné hovězí maso - česnek - vejce syrová - vejce vařená na tvrdo - voda - sůl - pepř - polohrubá mouka - mletý kmín - majoránka
Postup přípravy
1) Netučné hovězí maso nameleme hodně na jemno
- přidáme syrová vejce, trochu vody, trochu polohrubé mouky, sůl, čerstvě namletý pepř 4 barev, majoráku, mletý kmín, česnek a…
Zapečené mleté maso se zeleninou, bramborem a smetanou
Potřebné ingredience
brambory, mleté maso, česnek, cibul, anglická slanina, vývar, paprika lusková červená, pórek, mrkev, kukuřice, hrášek, tymián, sůl, drcený kmín, pepř, grilovací koření, rajský protlak, smetana
Postup přípravy
Mleté maso orestujeme na trošce oleje, osolíme, opepříme, okmínujeme. Přidáme na kousíčky nakrájený česnek a tymián a promícháme, po chvíli přidáme protlak a důkladně zamícháme,…