Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Filé po sečuánsku

Filé po sečuánsku

Potřebné ingredience

Marináda: 1 menší pórek , 1 cibule , sklenka bílého dezertního vína, 1 lžička ostré francouzské hořčice, 1 lžička sojové omáčky , špetka zázvoru , citr. šťáva, špetka cukru a špetka glutasolu.

Postup přípravy

Filé nakrájíme na kostky 2x2 cm, zalijem marinádou a necháme 2 hodiny odležet. Potom okapané kostky zprudka opečeme na oleji a necháme znova okapat. Zbylou marinádu zahustíme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos se smetanovou omáčkou

Losos se smetanovou omáčkou

Potřebné ingredience

losos
máslo
olivový olej
rozmarýn
sůl, pepř
smetana
citron

Postup přípravy

Kousky lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronem. Opečeme na ol. oleji s máslem po obou stranách, přidáme rozmarýn (nejlépe čerstvý), lososa vyjmeme, přidáme do výpeku smetanu,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí filé s rajčaty

Zapečené rybí filé s rajčaty

Potřebné ingredience

Filety asi 400g, jedny krájené rajčata-nejlépe Valfruta, půl dcl. bílého vína, 5 stroužků česneku, 5lžic oliv.oleje, sůl, pepř, a hodně pokrájené zelené petrželky, nakonec 2 lžíce parmazánu-nemusí být a nahoru na posypání strouhanka.

Postup přípravy

Do mísy, vložíme rajčata, přidáme víno, rozetřené str.česneku, sůl, pepř, oliv. olej, pokrájenou petrželku a zamícháme. Vznikne marináda, kterou necháme chvíli stát. Do pekáčku…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí filé (s vejci a se sýrem)

Zapečené rybí filé (s vejci a se sýrem)

Potřebné ingredience

400 - 600 g rybího filé (můžou být i kostky), 2 - 3 vejce, trošku mléka, máslo, 1 cibule,2-3 stroužky česneku,sůl,grilovací koření, červená paprika - sladká, pažitka (nemusí být), nebo můžeme nahradit pórkem nebo jarní cibulkou (zelenými výhonky), sýr na strouhání (Eidam)

Postup přípravy

Nakrájíme na jemno 1 cibuli a 2-3 stroužky česneku a zpěníme na másle (nejlépe na teflonové pánvičce).
Po té na pánvičku přidáme rybí filé (já ho nerozmražuji předem a rovnou…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené filety na bazalce se smetanou a sýrem

Zapečené filety na bazalce se smetanou a sýrem

Potřebné ingredience

Filety,bazalka,citron,sůl,kmín,tvrdý sýr (je jedno jaký) já použila Eidam,cibule,červená paprika,smetana.

Postup přípravy

Filety osolíme,pokapeme citronem,posypeme červenou paprikou,na to dáme bazalku,množství záleží na Vás,já nijak nešetřila :-),pokmínujeme a necháme chviličku odležet..nachystáme si…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pstruh na másle

Pstruh na másle

Potřebné ingredience

1 pstruh na osobu,máslo nebo rama,citron,sůl,olej

Postup přípravy

Máme-li pstruhy zmražené,den předem večer je dáme do lednice pomalu rozmrznout.Ostrým nožem odstraníme hlavu,ocas a ploutvičky.Pstruha podélně rozřízneme na 2 půlky,jedeme podél…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
ZAPEČENÁ RYBA

ZAPEČENÁ RYBA

Potřebné ingredience

*100-150 g žampiónů *lžička másla *800 g jakýchkoli ryb nebo filé *sůl *pepř *olej *200 ml zakysané smetany *150 g nastrouhaného tvrdého sýra (výborný je uzený) *2 stroužky česneku *mletá sladká i pálivá paprika

Postup přípravy

Očistěte a nakrájejte na plátky žampióny. Osmahněte je na másle a krátce poduste. Naporcujte ryby. Porce osolte, opepřete a z každé strany 3-4 minuty opečte na oleji, pak je…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos s těstovinami a špenátovou omáčkou

Losos s těstovinami a špenátovou omáčkou

Potřebné ingredience

plátek lososa (filet bez kůže), citron, bylinková sůl, bylinky (nejlepší čerstvé či mražené), porce těstovin (vhodné jsou např. široké nudle), špenát (ne protlak, vhodné jsou listy, či špenát sekaný), žampion (lze vynechat), cca 100 ml mléka, trojúhelníček taveného sýra, sýr strouhaný na posypání - množství dle chuti, kousek najemno nakrájené cibule, prolisovaný stroužek česneku.

Postup přípravy

Lososa vložíme na pekáček vyložený papírem na pečení, pokapeme citronem, posypeme solí a bylinkami - dáme péct do trouby (předehřáté), asi na 15 minut. Uvaříme těstoviny.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Treska po švédsku

Treska po švédsku

Potřebné ingredience

800g tresky-lze i filé
4 větší mrkve
2 pórky,lze i cibule
2 kys.smetany
strouhaný sýr
sůl,pepř,olivový olej
petželka
provensálské koření
pažitka

Postup přípravy

Mrkev nastrouháme,pórek nakrájíme-obojí orestujeme na pánvi.Poté dáme do zapékací nádoby vymazané oliv.olejem.Na to dáme tresku,osolíme,opepříme a pečeme v troubě 15minut.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí file

Zapečené rybí file

Potřebné ingredience

file (kostky nebo plátky z tresky)
rajče
porek
hořčice
máslo
kmín, sůl, česnek

Postup přípravy

Trochu povolené file dáme do pekáčku, osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, jen trochu, dáme trochu hořčice, navrch rajče na kolečka, nakrájený porek, kmín, přidáme kousek másla,…

Zobrazit více...

Kategorie