Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané
Potřebné ingredience
2 kg švestek, 2 lžíce octa, 50 dkg cukru, 1/2 káv. lžičky mleté skořice, 3 roztlučené hřebíčky, 4 pol. lžíce rumu
Postup přípravy
Jsem milovnice všeho sladkého a pečeného. A když jsem jednou ochutnala tahle povidla, už jsem jiná nechtěla. Vždycky jsem kupovala nebo nějaká domácí dostala. Ale až díky tomuto…
SKVĚLÝ DOMÁCÍ KEČUP - super pro malé kečupožrouty
Potřebné ingredience
3kg rajčat, 4 větší cibule, 4 větší jablka, 3 stroužky česneku, 2 lžíce soli, 15 dkg cukru, 10ks cukerínu (sacharinu = umělé sladidlo ), 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 dcl octu, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 5-6 hřebíčků, 1a1/2 lžíce nového koření.
Postup přípravy
Rajčata nakrájíme na poloviny, jablka oloupeme a vykrojíme jádřince, cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do velkého asi 7L hrnce a přidáme ostatní suroviny. Vaříme 1a1/2…
Malinový SIRUP..... jen z hrnečku malin 1,5l sirupu
Potřebné ingredience
1 hrneček - 250ml- malin, nejlépe lesní ....80ks malinových listů...... 8dcl vody .....1 lžíce kys. citronová .....1 kg cukr
Postup přípravy
Maliny, vodu a lístky - (trhám ty mladé , takže jich dávám víc, protože jsou menší, ale pokud je jich víc, tak to nevadí) - dát do hrnce a vařit 10 min. Potom přecedit přes…
LUXUSNÍ OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA
Potřebné ingredience
1250 gr- čisté váhy naloupaného ovoce/JABLKA+jahody,mango,hruška,broskev,banán...prostě to ovoce jakou přesnídávku si zrovna přejete:).....// 1/2 litru vody cca 250gr cukru//dle vaší chuti// 1 pudinkový prášek
Postup přípravy
Vím že se opakuji,ale na přání kamarádek vkládám :))
Základem přesnídávek jsou vždy jablka!!! dle přání a chuti jakou chcete přesnídávku si část z 1250gr čistého ovoce…
PRAVÉ ZNOJEMSKÉ OKURKY RECEPT OD PRABABIČKY
Potřebné ingredience
MRKEV NA KOLEČKA ,CIBULE, KŘEN, 2KULIČKY PEPŘE , 2 KULIČKY NOVÉHO KOŘENÍ ,KOUSEK BOBKOVÉHO LISTU ,1 HŘEBÍČEK, 1 VRCH.LŽIČKA SOLI ,3 VRCH.LŽÍCE CUKRU
Postup přípravy
DO KAZDÉ SKLENICE -POUŽÍVÁM KLASICKÉ MYSLÍM 0,7 ,ZELENINU + KOŘENÍ ,NASTRKÁM OKURKY ,PŘIDÁM CUKR A SŮL + 1/10 OCTA NECELÝ 1 DCL A DOLÍT STUDENOU VODOU.
ZAVÍČKUJEME.
LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ
Potřebné ingredience
1kg cibule, 1kg paprik, 1kg rajčat, 2dcl oleje, 1kelímek obyčejné plnotučné hořčice (200g), 35g soli, 35g cukru
Postup přípravy
Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kolečka nebo jak jsme zvyklí, rajčata je možno oloupat, dáme do hrnce olej a vsypeme cibuli a papriky, podusíme cca 15-20 min pod poklicí-pustí…
Výborná třešňová šťáva (sirup) s postupem a ze zbytku…
Potřebné ingredience
1,5 kg tmavých třešní, 0,75 litru vody a cukr v množství podle obsahu získané šťávy. na 0,5 litru šťávy přidáme 0,4 kg cukru a 7 g kyseliny citrónové Já jsem asi ze 3 kg třešní udělala 2,5 litru šťávy
Postup přípravy
Napíšu 2 varianty postupu-toto bude varianta č. 1. kdy chcete mít jen šťávu:
Třešně namočíme do vody a necháme vyplavat červíky, pokud jsou tam(asi hoďku)
1,5 kg tmavých…
LIPOVÝ SIRUP
Potřebné ingredience
Květy lípy, 3 kg cukru, šťáva ze 4 citronů, kyselina citronová 50g
Postup přípravy
Květy lípy natrháme za plného květu a naplníme volně 4-litrovou sklenici nebo plastovou nádobu (ne kovovou). Zalijeme studenou vodou a necháme luhovat nejméně 24 hodin.
Na…
BABIČČIN PEČENÝ ČAJ
Potřebné ingredience
1 kg ovoce - já použila hrušky, jablka a švestky, může být cokoliv - já přidala i rozinky (předem namočené v horké vodě - jako do štrůdlu), 450g cukru krystalu, 2dcl rumu - nemusí být, šťáva z jednoho citronu, lžička skořice, 3 celé hřebíčky.
Postup přípravy
Ovoce nakrájíme na kousky - i se slupkou, ve větší misce smícháme ovoce, cukr, přidáme rum, citronovou šťávu, skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby…
ČALAMÁDA
Potřebné ingredience
1x hlávka zeli, 2x zelená paprika, 2x červená paprika, 2x žlutá paprika, 3x cibule, 5x prkev, 4 dcl octa, 3 dcl oleje, 40 dkg cukr krystal, 14 dkg soli
Postup přípravy
Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odleže. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev. Zeleninu dejte do skleniček a až poté…