Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Potřebné ingredience

2 kg hub,1kg papriky červené,1kg cibule,30 dkg cukru,2litry vody,1/2litru octa,6dkg soli,10 bobkových listů,10 kuliček nového koření

Postup přípravy

Papriky a cibuli nakrájíme na jemné plátky a povaříme se vším kromě hub.Vaříme dokud cibule a paprika nezesklovatí. Houby nakrájené na kostičky povaříme ve slané vodě 5 minut a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ÚŽASNÁ  zelenina na zimu-místo Podravky a bujonu

ÚŽASNÁ zelenina na zimu-místo Podravky a bujonu

Potřebné ingredience

1.2 kg petržele 1 kg mrkve 0.4 kg celeru 0.2 kg česneku 0.4 kg cibule 0.25 kg nati petržele 0.25 kg nati celeru 0.5 kg soli 0.25 kg másla

Postup přípravy

Vše se pomele nebo postrouhá a dusí 1/2 hod. na másle. Přidá se sůl a dáme do skleniček.Můžeme rozmixovat-např.do omáček. Mám ale raději když zůstanou kousíčky zeleniny. Přidávám…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Vánoční jablečný džem s rozinkami

Vánoční jablečný džem s rozinkami

Potřebné ingredience

1 kyselejší jablko, 700ml jablečného moštu, 400g cukru, 50g rozinek, 2x gelfix, skořice

Postup přípravy

Jablko nakrájíme na menší kousky. Do hrnce dáme jablečný mošt, rozinky, 1ks skořice a jablko. Gelfix smícháme s cukrem a přisypeme do hrnce s ostatními přísadami. Vše přivedeme k…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nakládané zelí s koprem (nebo i křenem).

Nakládané zelí s koprem (nebo i křenem).

Potřebné ingredience

Kdysi dávno jsem tohle zelí jedla a bylo tak výborné, že jsem se několik let pokoušela sehnat recept. Nakonec jsem si ho vymyslela po mnoha pokusech sama a protože se blíží sezóna nakládání zelí, určitě jej vyzkoušejte, budete nadšené :-))))) Na dvě sklenice 0,7 litru potřebute: 1kilo bílého zelí (čistá váha bez košťálu), 1 větší cibule, 100g cukru krystal, 100g oleje, 15g kopru (cca 4 snítky) nebo 1 šálek strouhaného křenu, 50g deka (nebo stejné množství soli), 35g jablečného octa (pokud dáváte klasický, dejte jej méně, je kyselejší)

Postup přípravy

Zelí a cibuli najemno nakrouháme, přidáme na drobno nakrájený kopr a ostatní ingredience, ve velké míse promícháme a napěchujeme do sklenic. Zavíčkujeme, nezavařujeme, jen necháme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Bučková paštika-super

Bučková paštika-super

Potřebné ingredience

2kg bučku raději libovější,30dkg játry,1větší cibule.--------majoránka,sul,česnek,6 vajec.

Postup přípravy

Buček pomeleme s játrou a cibulí.Přidáme majoránku sul,česnek vejce a promícháme to šechno naplníme do sklenic a ster.2 hod.majoránku jsem dala pomalu celí sáček a česnek celou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ČALAMÁDA

ČALAMÁDA

Potřebné ingredience

1x hlávka zeli, 2x zelená paprika, 2x červená paprika, 2x žlutá paprika, 3x cibule, 5x prkev, 4 dcl octa, 3 dcl oleje, 40 dkg cukr krystal, 14 dkg soli

Postup přípravy

Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odleže. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev. Zeleninu dejte do skleniček a až poté…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablkovo-dýňový džem se skořicí

Jablkovo-dýňový džem se skořicí

Potřebné ingredience

Využívám nejen jako džem na pečivo, s bílým jogurtem, jako nastavení do náplně štrúdlu s jablky, ale i jako náplň do kynutých knedlíků, koláčů a buchet. Skořice tomu dodá šmrnc a džem chutná prostě něco jako náplň do štrúdlu. V zimě, když není čerstvé ovoce, jako když najdete.

Postup přípravy

2 kg dýně – čistá dužina, nahrubo nastrouhaná
1 kg jablek – oloupaných, nahrubo nastrouhaných
0,25 l jablečného džusu (lze i pomerančový, hruškový apod.)
1/2 balíčku…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pečený čaj

Pečený čaj

Potřebné ingredience

1l rybízu 1 l ovoce ( borůvky ,jablka ,nektarinky ,broskve ,mirabelky ,švestky .........podle chuti a možností ) Dohromady 2 L ovoce 1,20kg cukru krystal 1 lžička skořice 1/8 l rumu

Postup přípravy

Nakrájíme ovoce pokud je větší na malé kousky ,jablíčka strouháme . Vše zamícháme a dáme do pekáče do trouby na 20 minut péct na nejvyšší stupeň . Po dvaceti minutách horké plníme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZELENINOVÁ ČALAMÁDA

ZELENINOVÁ ČALAMÁDA

Potřebné ingredience

2 1/2 kg bílého hlávkového zelí (čistá váha), 1 kg paprik, 1/2 kg cibule, 1/2 kg mrkve, 30 dkg cukru, 1/2 l octa, 1/2 l oleje, 1 Deko bez kuliček

Postup přípravy

Zelí nakrouháme na nudličky, papriky nakrájíme na proužky, cibuli na tenčí půlkolečka, mrkev nahrubo nastrouhat. Promíchat a přidat cukr, ocet, olej a Deko.....Pořádně promíchat a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zelenina v soli do polévky

Zelenina v soli do polévky

Potřebné ingredience

Mrkev 1 kg, petržel 1kg, celer asi 30 dkg a nať z petržele, sůl, dávám na 1 kg zeleniny 20 dkg soli.

Postup přípravy

Vše nastrouhat, přidat nakrájenou nať a promíchat se solí. Namačkat do sklenic, nahoře ještě posypat trochu solí, aby se udělalo takové solné víčko.

Zobrazit více...

Kategorie