NALOŽENÝ KRÁLÍK NA ZELENINĚ PŘIPRAVENÝ NA PEČENÍ +++
Potřebné ingredience
1 KRÁLÍK, SŮL, MLETÝ KMÍN, ČESNEK 3 STROUŽKY, VEPŘOVÁ PEČENĚ, 1X CIBULE, NOVÉ KOŘENÍ CELÉ 8 KULIČEK, PEPŘ ČERNÝ CELÝ 8 KULIČEK, MRAŽENÁ KOŘENOVÁ ZELENINA, ŠPEK.
Postup přípravy
KRÁLÍKA OČISTÍME A NAPORCUJEME NA MENŠÍ KOUSKY,PROPÍCHÁME VIDLIČKOU OSOLÍME, POTŘEME NALISOVANÝM ČESNEKEM ,POKMÍNUJEME POSYPEME VEPŘOVOU PEČENÍ + JAKÉ KDO MÁ RÁD KOŘENÍ.DO MISKY …
Králík "Josef"
Potřebné ingredience
králík, 2 velké cibule, 6 stroužků česneku, 4 PL kečupu, 3 PL horčiče, 1 ČL sladké papriky, sůl, pepř, 2 dcl vody, 0,5 dcl oleje, mražené lečo (čerstvá paprika, rajče)
Postup přípravy
Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme, přimícháme koření, kečup, hořčici, olej a vodu. Směsí zalijeme rozporcovaného králíka a necháme odležet do druhého dne.
Druhý den upečeme a…
Králík v marinádě (recept z MMB)
Potřebné ingredience
1/2 králíka, 300ml vody, 50ml olivového oleje, 2 - 3 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžičky papriky, 1 lžička kari, pepř, sůl
Postup přípravy
Králíka naporcujeme, osolíme a dáme do marinády, aby byl co nejvíce ponořený. Na marinádu smícháme všechny ingredience. Necháme přes noc v lednici a druhý den pečeme asi 2 a 1/2…
Králík - argentýna
Potřebné ingredience
králík (může být i kuře) , NÁLEV: 4 lžíce oleje,1 lžíce plno. hořčice, 1 lžíce octa, trochu soli , 1 lžička mleté papriky, půl sklenky sterilo. papriky (nakrájet na drobno) 1 hlavička česneku (nakrájet na drobno)vše promíchat ve slenici (0,5 l) a dolét vodou
Postup přípravy
kuře se naporcuje a dá do pekáče, na 10 min. se vloží do vyhřáté trouby a pak se zaleje nálevem pečeme asi tak 1 hod. pokud je málo nálevu ke konci pečení můžeme přidat trochu…
Kralik na horcici
Potřebné ingredience
kralik,pepr,horcice,ocet,cibule,olej,sul
Postup přípravy
Naporcovaneho kralika dame do pekace ,osolime opeprime,potreme horcici, pokapeme octem a olejem.Zasypeme cibuli nakrajenou na kolecka a nechame ulezet do druheho dne.Druhy den…
Králík na tymiánu - jednoduché a chutné
Potřebné ingredience
Králičí maso, olej, cibule, tymián, sůl, celý pepř, mouka na zahuštění.
Postup přípravy
Naporcované králičí maso nasolíme. Do hrnce dáme olej, nadrobno nakrájenou cibuli a větší množství tymiánu (já dávám na všechna 4 králičí stehýnka asi 3 až 4 lžičky tymiánu). Až…
Králík jako divočina s brusinkovou omáčkou
Potřebné ingredience
1 králík
1/2 lahve červeného vína
60g slaniny
česnek
jalovec, bobkový list, celý pepř
sklenička brusinek
trochu hladké mouky
Postup přípravy
Doba přípravy cca 1/2 hodiny naložení, druhý den se asi 2 hodiny peče
Králíka odblaníme, prošpikujeme a naložíme na 24 hodin do červeného vína, česneku a koření.
Druhý…
JEHNĚČÍ PEČÍNKA
Potřebné ingredience
JEHNĚČÍ ODBLANĚNÉ MASO,ČESNEK,RAJČ.PROTLAK,MAJORÁNKA,SŮL.
Postup přípravy
maso naložíme na 2 dny do česneku,protlaku a majoránky,osolíme a pečeme v troubě zhruba 2 hodiny.
k tomu máme rádi smetanové brambory.
dobrou chuť!
Chalupářský králík
Potřebné ingredience
Králík, sůl, pepř, hořčice, cibule, olej
Postup přípravy
Tento recept je podle kalendáře F1 Dámského klubu, je to super. Omlouvám se, že neudáváme přesný poměr surovin, ale je to tak strašně jednoduché, že to není třeba, dělám to podle…
Králík na zázvoru
Potřebné ingredience
*1 králík, * 2 cibule, * slanina, * sůl, * kmín, * zázvor, * sádlo nebo olej, * pepř
Postup přípravy
Na sádle nebo oleji osmažím cibulku a na drobno pokrájenou slaninu, smažím do zlatova.
Králíka můžete také prošpikovat slaninou, nebude tak suchý.
Králíka naporcuji,…