Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Králičí maso

Přidat recept
KRÁLIČÍ MASO
Králík

Králík

Potřebné ingredience

1 naporcovaný králík plnotučná hořčice tymián bobkový list slanina 2 dcl bílého vína 1 lžíce hladké mouky smetana sůl, olej cibule

Postup přípravy

Postup:

Porce králíka posolíme, potřeme hořčicí a opečeme na oleji z obou stran. Posypeme nakrájenou slaninou. Přendáme do pekáčku, přidáme nahrubo nakrájenou…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na česneku - Rychlé, chutné!

Králík na česneku - Rychlé, chutné!

Potřebné ingredience

Králík (prsa), celá hlavička česneku, 125g másla, sůl, hl. mouka na obalení

Postup přípravy

Maso nakrájíme na medajlonky, osolíme, dlaní naklepeme, obalíme v mouce. Do hrnce si dáme máslo, přidáme maso, na prudko osmahneme, přilijeme vodu, kterou jsme si mezitím uvařili…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
králík na smetaně s hořčicí

králík na smetaně s hořčicí

Potřebné ingredience

1 králík (nebo králík na několik dílů), 1 větší cibule, 1-2 stroužky česneku, několik plátku anglické slaniny bez kůže, 1 lžíce plnotučné hořčice (já dávám francouzskou), 1 vrchovatá lžíce petrželky (kudrnky), 2-3 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany, 1 hrnek kuřecího vývaru (nebo vody - já dělám s vývarem), máslo na smažení, mletý pepř, sůl

Postup přípravy

Příprava:
Cibuli a slaninu pokrájet na kostičky, česnek prolisovat, petrželovou nať pokrájet, mouku smíchat s pepřem.
Králíka nebo králičí díly obalit v mouce s pepřem a…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Tokáň z králíka - výborný

Tokáň z králíka - výborný

Potřebné ingredience

Rozporcovaný králík, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 1,5dcl bílé víno, 1,5dcl rajčatové šťávy nebo 2 čerstvá rajčata, bílý pepř, mletá červená paprika, mouka na zahuštění, smetana 250ml + kysaná smetana 250ml, sůl, bílý vinný ocet, olej

Postup přípravy

Na oleji zpětníme do růžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme sekaný česnek, orestujeme, dále maso, necháme mírně zatáhnout, vsypeme pepř, papriku a jen zamícháme, aby se paprika…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
KRÁLÍK NA KARI

KRÁLÍK NA KARI

Potřebné ingredience

1 ks králíka | 4 ks jablek | 1 lžíce sójové omáčky | 1 lžička soli | 1/2 lžičky kari koření | 1 lžička oleje | 3 stroužky česneku | kečup podle chuti | 1/2 ks menšího celeru

Postup přípravy

Králíka nakrájíme na kostičky, jablka, česnek a celer nastrouháme, přidáme koření a vše podusíme doměkka. Jako přílohu podáváme bílé pečivo, nebo dušenou rýži.

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
pečený králík,nevysušený,nic moc námaha

pečený králík,nevysušený,nic moc námaha

Potřebné ingredience

králík,kousek vepřového boku,špek,cibule,česnek,sůl,pepř celý,nové koření,bobkový list,

Postup přípravy

na špeku osmažíme cibulku,tedy dost cibulky a do zlatova až trochu hněda,na to dáme porce králíka,když ho dáte v celku,tak se při porcování po upečení rozpadne,přidejte bůček…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na paprikové omáčce s pletýnkou

Králík na paprikové omáčce s pletýnkou

Potřebné ingredience

Králík, sůl, (může být i podravka), (slanina může ale nemusí být), cibule, sladká mletá paprika, hladká mouka, pletýnka upečená z klasického kynutého těsta na buchty (upletený jednopatrový cop skoro jako vánočka)

Postup přípravy

Králíka dáme péct klasicky na vodě, cibuli a soli (můžeme prošpikovat pro ty kdo má rád). Do výpeku dáme zakletku z mouky, gril. koř. a sladké papriky, čímž nám musí vyjít dost…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík v papiňáku

Králík v papiňáku

Potřebné ingredience

Jeden králík,1,5 dcl oleje(nejlépe bylinkového),2 dcl vody,2 lžičky soli,1 cibule,5 stroužků česneku

Postup přípravy

Králíka naporcujeme,v papiňáku zalijeme bylinkovým olejem(pokud nemáme,tak dáme normální a přidáme trochu pepře,saturejky a bazalky),přidáme vodu,sůl,pokrájenou cibuli a česnek…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
SALTIMBOCCA (skoč do pusy)

SALTIMBOCCA (skoč do pusy)

Potřebné ingredience

králičí maso (já měla seříznuté ze žeber a hřbetu) slanina, my používáme hodně oravskou šalvěj máslo sůl, pepř a případně trošku mouky na zahuštění šťávy

Postup přípravy

Původní recept je z telecího masa a parmské šunky. Je to výborné, ale nám chutnají právě ty "jednohubky", takže to dělám z králičího, kuřecího i vepřového masa Maso…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Mican nejmilejší

Mican nejmilejší

Potřebné ingredience

1 naporcovaný králík, 25 dkg slaniny, sušené houby, cibule, česnek, estragon (timián), zázvor, trochu másla, 1/2 kotky masoxu, bílé víno,

Postup přípravy

Králíka oslíme, já použila čerstvý zázvork nastrouhaný lehce jsem potřela, může být i sušený. Slaninu na kostičky dáme na pekáč a necháme lehce rozškvařit. Po té vložíme…

Zobrazit více...

Kategorie