Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
SPONGEBOB S PŘÁTELY

SPONGEBOB S PŘÁTELY

Potřebné ingredience

KORPUS: citronový KRÉM: smetanový s mascarpone NAPLŇ: JAHODOVÉ PYRÉ KRÉM NA OBMAZÁNÍ DORTU: bílkovo-máslový FONDÁN NA POTAŽENÍ: obarvený na modro DORTOVÁ FORMA: průměr 30 cm VÝŠKA DORTU: 11 cm MODELACE FIGUREK: modelovací pasta Irys Bianco White Master Martini

Postup přípravy

-

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Úlky

Úlky

Potřebné ingredience

160g mletých piškotů 100g mletého cukru 60g másla 50g mletých ořechů 3 k . lžičky mléka 2 lžičky kakaa trochu rumu

Postup přípravy

Vypracované těsto necháme chvíli odpočinout. Děláme kuličky , obalíme v cukru a v máčkneme do formičky. Uděláme důlek a vyklopíme. ( používám otvírací formičky) Plníme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Medová kolečka

Medová kolečka

Potřebné ingredience

Těsto: 140g krupicového cukru, 80g medu, 2 vejce, 1 lžička sody, 80g zúženého tuku, 350g hladké mouky. Krém: 400g mléka, 90g polohrubé mouky, 60g cukru, 100g másla. Čokoláda navrch.

Postup přípravy

Za stálého míchání zahříváme cukr, med, vejce a sodu, cca 5 min. Poté přidáme tuk a mícháme do rozpuštění. Směs necháme vychladnout a v robutu zpracujeme s moukou. Necháme v…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Cukroví z bílého vína

Cukroví z bílého vína

Potřebné ingredience

300g hladké mouky, 300g másla, 6 lžic bílého vína. Moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

Zpracujeme mouku, máslo a víno. Necháme v lednici odležet. Vyválíme 0.5cm plát a vykrajíme tvary. Upečeme na 170 - 180 stupňů, asi 8 - 10 min. Horké obalujeme v cukru.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosky

Kokosky

Potřebné ingredience

Kokosová kolečka : 150g másla, 90g cukru, 40g kokosu, sůl, 1 vejce, 280g mouky (celozrnná špalda + hladká). Krem: 120g šlehačky, 100g vysokoprocentní čokolády, 20g cukru, 250g másla. Kokosky: cca 150g bílků (z 5 vajec), 280g cukru krupice, cca 130 - 150g kokosu. Čokoláda. Marmeláda.

Postup přípravy

Na kolečka vyšleháme máslo s cukrem do oeny, přidáme zbytek ingrediencí a dopracujeme. Necháme v lednici. Poté vyválíme, vykrajíme kolečka a upečeme. Na krém rozpustíme čokoládu…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Měkké perníčky - ihned po upečení

Měkké perníčky - ihned po upečení

Potřebné ingredience

400g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 2 vejce + 1 žloutek na potření, 2 lžíce tekutého medu, 1 lžíčka jedlé sody, 2 lžíčky perníkového koření ( třeba Vitana, Kotany) - pokud nemáte , tak v původním receptu je přidat trochu skořice, 50 g másla.

Postup přípravy

Utřít cukr, 2 vejce, máslo, med, koření. Na vál si dávám mouku, jedlou sodu a přidám směs z mísy. Zpracovat, vyválet plát asi 4 mm silný. Peču při 180 C ,POZOR !!! 7 minut !!!…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky "Polopatě"

Perníčky "Polopatě"

Potřebné ingredience

325g hladké mouky, 100 - 125g cukru, 1 lžička sody, 1 malá lžíce kakaa, perníkové koření skořice, 25g másla, 50g medu, 2 vejce

Postup přípravy

Sypké suroviny prosyjeme, přidáme vejce a rozehřáté máslo s medem (zchladlé na pokojovou teplotu). V robutu vypracujeme těsto, poté dopracujeme ručně (důležité pro hladký povrch),…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Dýňové rizoto z rýžovaru

Dýňové rizoto z rýžovaru

Potřebné ingredience

* ZÁKLAD: 1 šálek kulatozrnné rýže, 2 šálky zeleninového vývaru, cca 250 g dýně Hokaido, 1 velká cibule, 1-2 lžíce vína Mirin, ¼ lžičky soli, 1-2 lžíce sýra (Parmezán, Mascarpone, Lučina, žervé...); * DALŠÍ MOŽNÉ PŘÍSADY K PODÁVÁNÍ: dýňový olej, dýňová semínka (nejlépe trochu opražená), opečená slanina, bylinky (petrželka, pažitka, lahůdková cibulka...), čerstvý hrášek...

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny: - rýži propláchnout (ideálně namočit několik hodin předem, ale není to nutné) - dýni pokrájet na drobnější kostičky nebo nudličky - cibuli pokrájet…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na víně s kamutem

Hovězí na víně s kamutem

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 1 lžíce mouky (klidně i celozrnné), 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, 2 střední brambory, 3-4 mrkve, 80 g suchého kamutu (propláchnout), sůl, černý pepř, na podlití 100 ml červeného vína + 200 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

Připravit si suroviny: - maso pokrájet na kostky a obalit v mouce - brambory pokrájet na kostky - mrkev pokrájet na silnější kolečka - kamut propláchnout vodou - cibuli…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Limetková babka z remosky

Limetková babka z remosky

Potřebné ingredience

TĚSTO: 240 g polohrubé mouky, 10 g čerstvého droždí, 90 g mléka, 40 g másla, 30 g cukru, 1 vejce, špetka soli; * NÁPLŇ: 35 g změklého másla, 35 g hnědého cukru, kůra z 1 limetky (bio), špetka kardamomu; * POLEVA: 50 g moučkového cukru, 20 g pomazánkového másla (nebo žervé, lučina, mascarpone ...), 8 g limetkové šťávy, (strouhaná limetková kůra na ozdobu)

Postup přípravy

Opět inspirace od paní Michaely Rau - originální recept najdete zde: http://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2021/06/babka.html Pečeno ve formě 25x15 cm (vnitřní rozměr 23x13 cm)…

Zobrazit více...

Kategorie