Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Kančí medailonky

Kančí medailonky

Potřebné ingredience

kančí maso, koření (nejlépe čerstvý tymián, rozdrcené nové koření, pepř, bobkový list), worchester, česnek, sůl, olej, žampiony, slanina, smetana, hladká mouka

Postup přípravy

Maso nakrájíme, zlehka naklepeme a naložíme s kořením a česnekem do oleje alespoň přes noc, nesolíme. Odležené maso zprudka orestujeme, až se zatáhne posolíme, hotové medailonky…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Svíčková z daňka

Svíčková z daňka

Potřebné ingredience

dančí maso špek cibule kořneová zelenina halali máslo tymián, celý pepř, nové koření, sůl, koření divočina, bobkový list smetana hl. mouka citron cukr

Postup přípravy

Maso prošpikujeme, na máslo dáme cibuli na půlkolečka, na to kořenovou zeleninu, cukr, citron, opečeme maso ze všech stran, přidáme koření, trochu halali, podlijeme a dáme péct do…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Bažantí směs

Bažantí směs

Potřebné ingredience

1 bažant, 60 g slaniny, 60 g másla, 2 dl červeného vína, cibule, mouka, 80 g žampionů ( mohou být i sušené houby) 1 lžíce rybízové marmelády, worcester, bobkový list, pepř, tymián, sůl

Postup přípravy

Bažanta stáhneme a pečlivě vykostíme. MAso nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme část másla, přidáme na drobné kostičk ynakrájenou slaninu a když zesklovatí vložíme nadrobno…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
DAŇČÍ ŘÍZKY

DAŇČÍ ŘÍZKY

Potřebné ingredience

DAŇČÍ KÝTA 2 STROUŽKY ČESNEKU 1 LŽICE OLEJE 1 LŽÍCE CITRONOVÉ ŠTÁVY PEPŘ VEJCE MLÉKO DLE POTŘEBY HLADKÁ MOUKA STROUHÁNKA

Postup přípravy

PLÁTKY MASA NAKLEPEME A OPEPŘÍME JÁ NESOLÍM.V HRNEČKU SMÍCHÁME OLEJ,CITRONOVOU ŠTÁVU A PROLISOVANÝ ČESNEK.SMĚSÍ POTŘEME PLÁTKY MASA.NAROVNÁME DO MISKY A NECHÁME ODLEŽET JÁ…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí ragú na jalovci - výborné!

Kančí ragú na jalovci - výborné!

Potřebné ingredience

600g kančí plece nebo masa bez kosti, 100g kořenové zeleniny, 50g cibule, 80g margarínu, 30g hladké mouky, 10g rajského protlaku, divoké koření (bobkový list, celý pepř a nové koření), tymián, 8 kuliček jalovce, půl citronu, sůl, cukr podle chuti

Postup přípravy

Maso pokrájíme na malé kostičky, osolíme a nakrájíme kořenovou zeleninu, cibuli najemno, z citronu oloupeme žlutou kůrku, odstraníme bílou slupku a dřeň pokrájíme. Na polovině…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí špízy na rozmarýnu

Kančí špízy na rozmarýnu

Potřebné ingredience

kančí maso,anglická slanina,paprika,cibule,sůl,pepř,rozmarýn,divoké koření,olej

Postup přípravy

Knačí maso nakrájíme na malé kousky,anglickou slaninu máme nakrájenou na plátky,papriku nakrájíme na kousky,cibuli můžeme na kolečka a nebo na plátky.
Nakrájené maso v misce…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí řízky na smetaně

Kančí řízky na smetaně

Potřebné ingredience

řízky z kančí kýty, 2 velké mrkve, 2 petržele, kousek celeru, 2 cibule, kousek másla, kelímek smetany, 2 lžičky plnotučné hořčice,2 lžičky cukru, 2-3 lžíce hladké mouky,citronová šťáva, 2 lžičky octa, 3 bobkové listy, 8 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, špetka tymiánu, sůl, vývar na podlití

Postup přípravy

Plátky masa osolíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme na jemno. V pekáčku rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu a cibuli a osamhneme do zlatova. K zele…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
kančí ragů

kančí ragů

Potřebné ingredience

kančí kýta či plec, slanina, mrkev s celerm-klasika mražený pytlík, 4 cherry rajčátka, 2 stroužky česneku, cibule, 5-6 žampionů,2dc červeného vína, trocha kečupu, příloha těstoviny

Postup přípravy

maso odblaníme a nakrájíme na kostičky, osolíme opepříme, + lžička koření gril koření a zvěřiny, zamícháme, zprudka orestujeme, přidáme slaninku na kostičky, orestujeme poté…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí medailonky se švestkovou omáčkou a bramborovými kroketami

Kančí medailonky se švestkovou omáčkou a bramborovými…

Potřebné ingredience

Kančí kýta,koření na zvěřinu, olej. Rajčatový protlat, švestky,uvařené brambory, sůl, 2 vejce, pol.mouka.

Postup přípravy

Medailonky. Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posypeme kořením a zalijeme olejem. necháme na druhý den odležet.

Švestková omáčka. Dáme vařit rajčatový protlak, švestky a…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
SVÍČKOVÁ ZE ZVĚŘINY

SVÍČKOVÁ ZE ZVĚŘINY

Potřebné ingredience

Maso z divočáka nebo srnky,špek,kořenová zelenina,sůl,celý pepř,bobkový list,nové koření,jalovčinky,ocet,tymián,

Postup přípravy

Maso odblaním,prošpikuji slaninou, a uvařím si mořidlo-asi na kilo masa třičtvrtě l.vody a slabě okyselim octem,přidám koření a povařím ,necháme vychladnout.Maso osolím a dáme do…

Zobrazit více...

Kategorie