Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

Potřebné ingredience

600g hovězí zadní 2-3 cibule mrkev, petržel máslo celý pepř, nové koření kyselé okurky špek sůl

Postup přípravy

Prošpikujeme maso. Cibuli a zeleninu dáme na rozpuštěné máslo. Vše na kolečka. Přidáme špek. Na to vložíme maso, které jsme si vedle opekli ze všech stran, aby se zatáhlo. Přidáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Azu po tatarsku

Azu po tatarsku

Potřebné ingredience

asi 600g hovězího masa(zadní ale já kupuji hrudí bez kosti-je levnější),2 lžíce hl.mouky,2 cibule,olej,100g rajského protlaku,1 bobkový list,sůl,0,6l vývaru(dělám si z masoxu),4 sterilované okurky

Postup přípravy

Maso si nakrájím na nudličky,osolím (kdo chce ještě opepří,já ne) .Na oleji nechám zesklovatět cibulku nakrájenou na kolečka ,přidám maso a společně opeču.Zapráším moukou,krátce…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Výborná a jednoduchá svíčková ( jak od maminky ) z Nova.cz

Výborná a jednoduchá svíčková ( jak od maminky ) z…

Potřebné ingredience

Hovězí falešná svíčková, 1 sklenice Halali, 2 mrkve, petržel,cibule, malý celer, 5 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření, 3ks bobkového listu, sůl, pepř, zeleninový bujón, šťáva z citronu, cukr. 300ml mléka, 2-3 pol. lžíce pol.mouky, 1 šlehačka,50g másla.

Postup přípravy

Na královnu omáček jsem si nikdy netroufla až do doby, než jsem našla tento recept. Je opravdu jednoduchá,zvládne jí i začátečník!
Halali dáme do mísy, přidáme nakrájený…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Perfektní hovězí na cibulovo-hořtičné omáčce

Perfektní hovězí na cibulovo-hořtičné omáčce

Potřebné ingredience

cca 800g hovězího zadního nebo roštěnou, co máte rádi (lze samozřejmě i z vepřového a jiného masíčka), 4 velké cibule, 4 stroužky česneku, 6 lžič polotučné hořtice, sůl, mletý pepř, provensálské bylinky, 3 bobkové listy, hladká mouka, olej, masox

Postup přípravy

Hovězí plátky si lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Zprudka orestujeme na oleji z obou stran a vytáhneme maso bokem. Na tomto výpeku orestujeme cibuli a česnek - já…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Troubový guláš

Troubový guláš

Potřebné ingredience

1 až 1,5 kg masa hovězí nebo vepřové,nakrájet,3-4 velé cibule nakrájet na drobno,5 stroužků česneku nasekat,2 lžičky gulášové koření,3 lžičky sladké papriky,1 lžička pálivé papriky,3 polévkové lžíce solamylu,2 kostky masoxu,1 rajčatový protlak,sůl podle chuti,0,75 až 1 litr vody

Postup přípravy

podle chuti můžeme přidat čerstvou papriku,kozí rohy nebo feferonky.Vše vložíme do pekáče přiklopíme a dáme do trouby vyhřáte na 250 stupnů.Pečeme hodinu až hodinu a půl když…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
GULÁŠ Z KRÉTY

GULÁŠ Z KRÉTY

Potřebné ingredience

asi 600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele.

Postup přípravy

Příprava :
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
OBRÁCENÝ HOVĚZÍ  ROŠŤÁK

OBRÁCENÝ HOVĚZÍ ROŠŤÁK

Potřebné ingredience

roštěnky,nebo i jiné hovězí,strouhanka,vajíčka,česnek,cibule,bujon,hořčice.

Postup přípravy

maso nasolíme,naklepeme a obalíme obráceně-nejdříve ve strouhance a teprve potom ve vajíčku.smažíme z každé strany 2 minutky a vložíme do pekáčku.potřeme hořčicí,hodně posypeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí maso trochu jinak ( ve varném sklu), může být i pekáč

Hovězí maso trochu jinak ( ve varném sklu), může být i…

Potřebné ingredience

4 větší plátky hov zad. masa (může být i srnčí) 2 diet. párky (4 nohy) 8 plátků angl. slaniny 2 velké cibule 1/2 lahvičky kečupu máslo,sůl

Postup přípravy

Maso naklepeme,posolíme, zapékací misku vymažeme máslem.
Na dno položíme 2 plátky masa, dáme angl.slaninu, položíme rozkrájený párek, posypeme rozkraj. cibuli a polijeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na divoko se zakysanou smetanou

Hovězí na divoko se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

Hovězí maso (cca 3/4 kg), velká cibule, olej, drcený kmín, sladká a pálivá ml. paprika, pepř, polévkové koření, 1-2 bobkové listy, velká zakysaná smetana 400ml , mléko - 1litr, hladká mouka

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme oleji. Přidáme na kousky nakrájené hovězí maso (přední nebo kližka) okmínujeme, přidáme polévkové koření nebo hovězí kostku a chvíli dusíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
STROGANOVO

STROGANOVO

Potřebné ingredience

1kg - Hovězího masa (zad. I před.) 4 - Cibule 1dl - olej sůl pepř 3 - kyselé okurky 10-15 - kapek wolčestru kečup hořčici

Postup přípravy

Nařezané maso na nudličky dáme do mísy, podle chuti okořeníme osolíme, přidáme 3 velké lžíce hořčice a kečupu, 1 dl oleje, nastrouháme na hrubo kyselé okurky, nakrájíme na…

Zobrazit více...

Kategorie