Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí s řapíkatým celerem

Dušené hovězí s řapíkatým celerem

Potřebné ingredience

SUROVINY: 750 g hovězího masa sůl pepř 4 lžíce oleje polévková zelenina 1 lžička sladké papriky 1/8-1/4 l masového vývaru 3/8 l piva 2 mrkve 500 g řapíkatého celeru 250 g malých cibulek 1/8-1/4 l šlehačky

Postup přípravy

Hovězí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou. osušíme. Sůl a pepř vetřeme do masa. Rozehřejeme olej a maso opečeme. Polévkovou zeleninu očistíme, opereme, přidáme k masu a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Vynikající "Würzfleisch"

Vynikající "Würzfleisch"

Potřebné ingredience

400 g telecí kýty, 250 g čerstvých žampionů, 1 šlehačka, eidam ke strouhání, toastový chleba, citrónová šťáva, hladká mouka, olej, sůl, pepř

Postup přípravy

Telecí maso omyjeme a dáme vařit s kořenovou zeleninou a novým kořením (s použitím tlakového hrnce je příprava rychlejší), po uvaření maso vytáhneme a necháme vychladnout,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
♥♥♥NĚMECKÁ KUCHYNĚ - RÝNSKÁ SVÍČKOVÁ PEČENĚ♥♥♥

♥♥♥NĚMECKÁ KUCHYNĚ - RÝNSKÁ SVÍČKOVÁ PEČENĚ♥♥♥

Potřebné ingredience

1kg hovězí kýty bez kosti. NA MARINÁDU: 1mrkev, 1/4 litru červeného vína, 1 bobkový list, 3 jalovcové bobule, 2 špetky nového koření, 2 cibule, celer, 1/4 litru vody, hřebíček, sůj, pepř... NA PEČENÍ: 4 polévkové lžíce oleje, 2 mrkve, 100g perníku, 1 malá cibule, 1/2 litru tekutiny (voda nebo víno), 50g rozinek

Postup přípravy

Z ingrediencí připravíme marinádu a vložíme do ní maso na 3-5 dní. Jedině tak bude křehčí, doba vaření se zkrátí a vynikne chuť typická pro svíčkovou pečeni. naložené maso vyjmeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí Tokáň

Hovězí Tokáň

Potřebné ingredience

Hovězí přední 1/2 kg,Paprika na proužky ,sůl ,pepř,rajský protlak, sádlo a cibuli ,voda ,mouka na jíšku

Postup přípravy

Maso nakrájím na malé kostky , Dám sádlo a orestuji cibuli. Vložím maso a dusím ve vlastní Šťávě ,a když se výpek vypeče podliji vodou a dusím do změknutí ,ke konci dušení si…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
VÝÝÝBORNÝ OBÍDEK Z HOVĚZÍHO MASA - chorvatský recept

VÝÝÝBORNÝ OBÍDEK Z HOVĚZÍHO MASA - chorvatský recept

Potřebné ingredience

hovězí nebo telecí maso (800 g), sůl, pepř, koření, bobkový list, ocet, voda,anglická slanina, česnek, sušené švestky (10 kusů), 1 jablko, 1-2 balení gnocci (noky)

Postup přípravy

Vezmeme masíčko, které osolíme, položíme do mísy, posypeme masovým kořením, přidáme bobkový list, najemno nakrájený česnek, 2 lžíce octa a zalijeme vodou (200 ml). Mísu zakryjeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
NÁMOŘNICKÉ ROŠTĚNKY S PEČENOU RÝŽÍ

NÁMOŘNICKÉ ROŠTĚNKY S PEČENOU RÝŽÍ

Potřebné ingredience

500 g hovězí roštěné, 100 g anglické slaniny, 1 větší mrkev, 1 petržel, čtvrt většího celeru, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce hořčice, 200 ml zakysané smetany, 2 lžíce octa, sůl, pepř 1 hrneček sypané rýže, olej, voda,

Postup přípravy

Maso nakrájíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
V pánvi rozškvaříme slaninu a opečeme na ní maso.
Kořenovou zeleninu oškrabeme a nastrouháme nahrubo.
V hrnci…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dusene hovadzie na ciernom pive

Dusene hovadzie na ciernom pive

Potřebné ingredience

1 kg hovadzie maso (predne), 100 g slanina anglicka platky, 2 lyzice paradajkoveho pretlaku, 1 lyzicka ostrej horcice, 2 mrkvy, 1 lyzica nadrobno nakrajaneho zazvoru, 1 cibula, 2 struciky cesnaku, 2 bobkove listy, tymian 1lyzicka cervenej mletej papriky, 1/2 lyzicky mleteho cierne korenia,1/2 lyzicky drveneho noveho korenie, 4 lyzice rastlinneho oleja, 500 ml cierne pivo Guinness, 1 pomaranc, 1 maly hrncek hl. muky, voda podla potreby

Postup přípravy

Hovadzie maso odblanine a nakrajame na kocky cca 2 cm. Obalime v zmesi muky, cierneho, noveho korenia a papriky a premiesame. Nakrajame si cibulu, cesnak, cerstvy zazvor, anglicku…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí steak z Anguse s pepřovou omáčkou a plněnými bramborovými taštičkami se špenátem a mozarellou

Hovězí steak z Anguse s pepřovou omáčkou a plněnými…

Potřebné ingredience

Zadní hovězí, olivový olej, koření chilli a šípek, 50 g másla, 3 lžíce hladké mouky, pepř, 3 dcl vývaru, 1 smetana ke šlehání, zelený nakládaný pepř

Postup přípravy

Maso - Cca 3 hodiny před obědem maso nakrájíme, rozložíme např. na prkénko a mírně naklepeme, poté trochu pomažeme olivovým olejem a okořeníme kořením chilli&šípek a dáme do misky…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí závitky na cibulové omáčce s rýží

Hovězí závitky na cibulové omáčce s rýží

Potřebné ingredience

4 hovězí plátky,sůl,pepř,2 lžíce hořčice,4 dkg nastrouhaného čerstvého křenu,20 dkg šunky-plátky,3 cibule,olej,2 lžičky ml.červené papriky,150 ml hovězího vývaru,5 dkg uzené slaniny,4 oloupaná rajčata,česnek

Postup přípravy

Maso omyjeme -osušíme,naklepeme a osolíme,opepříme s obou starn.Potřeme hořčicí,smíchanou se strouhaným křenem.Do středu dáme kopeček nakrájené šunky a pevně plátek stočíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dobrý guláš

Dobrý guláš

Potřebné ingredience

600 g hovězí kližky(já dělala z koňské kližky), 2-3 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g špeku, 3 štipce tymiánu, 5 jalovců, 10 kuliček nového koření, 1 lžíce červené papriky, 1 feferonka(nemusí být), 1 větší rajče, 1 paprikový lusk, hrst hub(mohou být čerstvé,zamražené, nebo sušené), 1 lžíce švestkových povidel, instantní jíška(nebo hladká mouka), masox(nemusí být), olej, sůl.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na kousky, cibuli najemno, rajče i papriku na kousky, česnek na plátky. Do hrnce s troškou oleje dáme nadrobno nakrájený špek a až se vysmaží, přidáme cibuli s…

Zobrazit více...

Kategorie