Plněné bramboráky
Potřebné ingredience
Na bramboráky:brambory,2 vejce,hladká mouka, sůl,česnek,majoránka,pepř Na náplnˇ: uvařené vepřové maso(nebo kuřecí)cibule,kečup,žampiony(nebo sušené houby),mohou být fazolky,sůl, pepř,sojová omáčka(nemusí být)
Postup přípravy
Klasicky usmažím bramboráky a připravuji náplnˇ usmažím cibulku do růžova potom na ní chvilku osmahnu na kostky nakrájené maso,vleju půl velkého kečupu,trošku podliju vodou,…
))) ZAPÉKANÉ KUŘECÍ PRSÍČKA NA SMETANĚ (((
Potřebné ingredience
pro 2 osoby:
2 ks kuřecích prsíček, 1 velká cibule, 1 smetana ke šlehání, 10dkg cihly (plátky), sůl, sušený česnek, oregáno
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kolečka, které rozložíme na dno pekáčku. Na cibuli klademe osolené a očesnekované (mírně rozklepané) prsíčka. Poklademe plátky tvrdého sýra, zalijeme smetanou…
Pikantní kuřecí
Potřebné ingredience
Suroviny: 4 kuřecí prsa,
2 cibule,
1/2 lžičky soli,
1/2 lžičky pepře,
1 lžička sladké papriky,
1 lžička kari,
1 lžička koření na hranolky ,
4 vejce,
4 lžíce solamylu ,
4 lžíce Magi tekutého koření,
2 lžíce sojové omáčky,
3 dcl oleje na smažení,
2 lžíce worchestru
…...........................................................................
Postup přípravy
Kuřecí prsa a cibuli nakrájíme na malé kousky, dáme do mísy. Přidáme ostatní suroviny, promícháme a necháme 20 minut odležet.. na pánvi rozpálíme olej a lžící děláme malé placičky…
DRŮBEŽÍ MASO Janiny zapečené kuřecí kousky
Potřebné ingredience
Ingredience:
brambory - dle potřeby,
zelenina ( mražená směs - 1 balení )
cibule kuchyňská 1 ks ,
kuřecí prsíčka 3 ks ,
kysaná smetana 1kelímek ,
vejce 2 ks ,
česnek 2 stroužky ,
1/2lžičky grilovacího koření ,
olej slunečnicový - dle potřeby
sůl - dle potřeby
Postup přípravy
Návod:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na osminky. Dáme na dno pekáčku, osolíme. Mraženou zeleninu podusíme na oleji a cibulce, nasypeme na brambory, osolíme.…
Naše nejrychlejší smetanová kuřecí :o)
Potřebné ingredience
Kuřecí prsíčka, sůl, pepř, solamyl, hořčice a smetana. Trocha oleje na orestování :o)
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na kousky nebo nudličky, podle gusta. Smícháme v misce se solí, pepřem a solamylem. Dáme na hlubší pánev restovat. Když je masíčko ze všech stran bílé,…
KARBANÁTKY trochu jinak
Potřebné ingredience
40 dkg mletého masa,3 vejce,2 hrsti zelené petrželky,1 červená a 1 zelená paprika,cibule,česnek,1 rozmočená houska v mléce
Postup přípravy
Nastrouháme cibuli a česnek.Přidáme nadrobno papriky,petrželku,vejce,housku,osolíme,opepříme.Když bude těsto řídké,přidáme strouhanku.
Obalíme v trojobalu a pečeme na pánvi (…
Asijské těstoviny
Potřebné ingredience
400-500g těstovin (dávám tříbarevné), 1 kostka masoxu, 6-8 žampionů(dávám v plechovce), 1-2 lžíce sojové omáčky, 2x kuřecí prsa, 1paprika(červená), 1 menší cibule, 2 menší pórky, 3-4 stroužky česneku, trochu kari a chilli koření, sůl, strouhaný sýr
Postup přípravy
TĚSTOVINY - uvaříme s masoxem a solí
KUŘECÍ PRSA - na kousky,osolit,okořenit (chilli),osmahnout do zlatova,ke konci přidat pórek na kolečka,paprika a cibule na kostičky…
Hříbková (houbová) omáčka nakyselo
Potřebné ingredience
čersté hříbky, 1 cibule, hrst nasekané zelené petrželky, několik lístků libečku, nové koření, celý pepř,bobkový list, 250 ml sladké smetany , 3 lžíce octa, mouka nebo jiné zahušťovadlo, sůl, 2 kostky cukru
Postup přípravy
Naprosto fantastická "houbovka", u nás velmi oblíbená. Nejlepší jsou čerstvé houby, pokud nejsou, tak sušené, ale není to ono.
Na cibulce rychle osmahneme sekanou…
Rychlá zeleninová polévka s vločkami - pro děti (od 1…
Potřebné ingredience
1 mrkev, 1 petržel, 1 brambor, kousek póru, 2 lžíce másla, hrst ovesných vloček, 1 vejce, špetka vegety (bez glutamanu sodného), pažitka na ozdobení, sůl
Postup přípravy
Zeleninu rychle podusíme na kousku másla, zalijeme horkou vodou, přidáme vločky. Podusíme vše v tlakovém hrnci cca 10 minut. Do vařící polévky přidáme trochu vegety nebo jiné…
Králík na smetaně a hořčici
Potřebné ingredience
1 králík (rozdělený na menší díly) nebo několik jiných dílů, 1 větší cibule, 1-2 stroužky česneku, několik plátků anglické slaniny bez kůže, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 vrchovatá lžíce petrželky (kudrnky), 2-3 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany, 1 hrnek kuřecího vývaru (nebo vody), máslo na smažení, mletý pepř, sůl
Postup přípravy
Příprava:
Cibuli a slaninu pokrájet na kostičky, česnek prolisovat, petrželovou nať pokrájet, mouku smíchat s pepřem.
Králičí díly obalit v mouce s pepřem a zbylou mouku…