Zobrazit přihlášovací formulář

Co dnes vaříte ?

Avatar
Odesláním formuláře souhlasíte s pravidly diskusí
johnynka 11. 10. 2020, 14:06
pečené kuře se šťouchačkama, jablkový kompot. Polévka pórková a druhá je vývar z kostry z toho kuřete s játrovýma knedlíčkama. Peču dort a děti dělají linecké dýně a netopýry ,-)
Gabogabo 12. 10. 2020, 9:51
@johnynka telecí ossobuco, fazolky a pečené brambory (F)
Nikis. 12. 10. 2020, 9:43
@johnynka Porkova bude u nas zitra (Y) Jinak jablickovy kompot mame k pecenemu kureti nejradeji a jablicek mam ze zahrady taky dost, bude zavin a bude i kompot (Y)
Járinkaa2 11. 10. 2020, 13:50
Včera holandský řízek s bramborovou kaší. Dnes plněné bramborové knedlíky s červeným zelím. Ke (C) kváskové koláče a k večeři kváskový chleba s mrkvovou pomazánkou asi *-)
Nikis. 11. 10. 2020, 13:57
@Járinkaa2 Jeeee, holandsky rizek (Y) diky za pripomenuti ^o)
SarinaK 11. 10. 2020, 13:40
Španělský ptáček s rýží, bude i na zítra a panenka připravená v "suvidovači" plněná švestkou a slaninou, ta bude asi až na úterý. Ještě večer upeču bábovku nebo perník, aby bylo k snídani.
Nikis. 11. 10. 2020, 9:56
Dnes nedelni klasika, vyvar s nudlickama, kureci rizky a brambory s maslem a okurkovy salat, odpoledne ke kave babovka, vecer salat. No a na dalsi dny mam v planu: Jitrnice, jelita, zeli na speku, brambor Trhane maso na cervenem vine Sekana s jarni zeleninou a bramborovou kasi Kureci prsa na hribkach s ryzi A urcite budou i spagety (smich) Plus mam v planu upect jablecny strudl, mam na seznamu i vyrobu prepusteneho masla, nejak se v kuchyni zabavim...
Silverwing1 11. 10. 2020, 12:30
@Nikis. Zkuste ještě domácí lučinu, utopence, nakládaný hermelín, žitný kvásek jen z mouky, domácí vanilkový cukr (super i moučkový) a ještě kamarádka prý bude péct nějaké cukroví a hodí na mrazák, aby mohla už koncem listopadu servírovat. Hlavně ať se brzy fit (F)
miazmije 11. 10. 2020, 14:55
@Silverwing1 Jak se dělá domácí lučina?
Silverwing1 11. 10. 2020, 21:21
@miazmije Přesně jak popsala Iva P níže a někdy místo šlehačky jde i zakysaná smetana. S pažitkou na čerstvý kváskový chleba...to je blaho ,-)
lakiara 11. 10. 2020, 15:17
@miazmije kdysi jsem ji zkousela:1 bily jogurt smichat s 1slehackou,trochu osolit.Na hrnec jsem dala sitko,na to platno a obsah jsem na to vylila.Nechava se v chladu 24 hodin vykapat.
miazmije 12. 10. 2020, 12:45
@lakiara Díky
Nikis. 11. 10. 2020, 13:56
@Silverwing1 Utopence jim jen ja, nakladany hermelin uz me napadl, ale to je kaloricka bomba :^) (miluju ho a nemam stopku ,-)), kvasek mam v mrazaku (a stejne kvaskovy chleba neumim :-S), ale lucina je super napad a uz jsem ji delala (Y) vanilkovy cukr uz jsem taky delala (ale nemam lusk) a pect cukrovi nebudu urcite. To vim na stoprocent ,-) Ted jsem se odplazila z kuchyne po par hodinach a uz z te predstavy tak nadsena nejsem :-D Uvarim jeste dnes to zeli, at se do zitrka rozlezi. Na nej se tesim moc ^o)
maršmeloun 11. 10. 2020, 15:26
@Nikis. Nik, včera jsem dala tu naší mrkvovou pomazánku (Y). Oběd klasika kuřecí řízky, brambor okurkový salát ( jako u vas ). Ted peču mrkvánky ^o).
STŘELEC 11. 10. 2020, 18:07
@maršmeloun Jani, prosím, máte někde recept na tu pomazánku?
SarinaK 11. 10. 2020, 18:06
@maršmeloun Mrkvánky bych si dala, mňam. Mrkvová pomazánka se u nás nijak neuchytila, ale mrkvánky, ty tvoje, rozhodně (Y)
Nikis. 11. 10. 2020, 18:00
@maršmeloun Jsi šikovná (Y) Já jsem ještě naložila kuřecí maso, nevím, jestli si ho dám ještě dnes (asi ne), ohřeju si tam kuřecí nudličky na zelenině. Musela jsem vytáhnout nějaké krabičky z mrazáku, mamka dovezla závoz jídla jak pro regiment a na měsíc (smich)
johnynka 11. 10. 2020, 14:07
@Nikis. jak děláš to zelí? to děláš z hlávky?
Nikis. 11. 10. 2020, 17:59
@johnynka Ne ne, z kysaného, klasika, cibule a špek osmažit (mám teda prorostlou slaninu, ale miluju to i z klasického špeku), bokem vařím zelí, pak na ten základ cibule a špeku dám cca lžíci hladké mouky, opražím, podleju, osolím, nastrouhám najemno jeden brambor střední, promíchám, provařím a vmíchám do zelí. Dochutím (sůl, podle kyselosti zelí trošku cukru) Já teda miluju jakékoliv zelí, fakt, ale tohle je top (recept od tchyně) ,-)
johnynka 11. 10. 2020, 18:04
@Nikis. někdy zkusím, a fakt kysané nebo sterilované?
Nikis. 11. 10. 2020, 18:05
@johnynka Kysané. Nejraději kupuju to v plechovce v Lidlu (L)
johnynka 11. 10. 2020, 18:11
@Nikis. super, díky
maršmeloun 10. 10. 2020, 12:10
Sekaná s bramborem a okurkový salát (Y) Na večeři bramboráky ^o) já zeleninovou polévku co lednice dá ,-)
Zrušený účet 10. 10. 2020, 11:12
Rizoto, palačinky, šopský salát.
STŘELEC 10. 10. 2020, 11:00
rizoto s vepřovým masem, ke (C) štrůdl s jablky od maminky a na večeři chtějí šunkofleky ( z domácího uzeného ^o))
yva 10. 10. 2020, 11:02
@STŘELEC Já vytáhla plecko, udělám asi v tlakáči znojemskou s rýží, to se vaří samo ,-)
johnynka 9. 10. 2020, 15:45
rychlá polévka z mletého se zeleninou a naprala jsem tam asi 8 růžičkových kapustiček, to je taková dobrota (Y) a k večeři bude čína s rýží
Nikis. 9. 10. 2020, 15:04
Dnes jsem si na oběd připravila teplý podzimní salát z pečené dýně a černé čočky belugy. Bylo to vynikající! Dýni hokkaido jsem nakrájela na kostičky, zakápla olivovým olejem, přidala bylinky a upekla doměkka. Čočku jsem uvařila doměkka. Připravila jsem jednoduchou zálivku - olivový olej a balsimicový ocet, čerstvě mletý pepř a sůl, smíchala s čočkou, s hromadou čerstvých výhonků (normálně bych dala rukolu, nebo baby špenát) A dala na talíř čočku, na to dýni a nadrobila nahoru balkánský sýr. To bylo fakt vynikající! Ještě by tam byly výborné sušené rajčata (nemám ,-))
nadhoz 8. 10. 2020, 9:36
K večeři bude guláš z václavek (jidlo)
Nikis. 8. 10. 2020, 9:44
@nadhoz Úplně slyším Cimrmany... václavky :^) ,-)

Vybrali jsme pro vás

Kategorie