Zobrazit přihlášovací formulář

Co dnes vaříte ?

Avatar
Odesláním formuláře souhlasíte s pravidly diskusí
anilvap2 27. 3. 2021, 10:27
Ke snídani palačinky se šlehaným tvarohem. Smažený sýr, smažený hermelín, teplý salát z brambor. Uzená polévka, dělám ji poprvé, maso se vaří se zeleninou? Nebo zeleninu přidat až po obrání masa?
STŘELEC 27. 3. 2021, 10:12
Krůtí ražničí ( krůtí prso, krůtí játra, špek, cibule) a brambory s máslem, okurkový salát.
zelenoockam 24. 3. 2021, 21:38
Grilovana panenka,krkovicka,kureci...mam nej.najemnika na svete (Y)griloval na vonavem drevu.a zitra jede skladat uhli s M.na chalupu. :-Dvyvencil psy nakrmil kocku (H)
HOCIKA 27. 3. 2021, 10:45
@zelenoockam Moni,ty ho máš za odměnu (Y)
zelenoockam 27. 3. 2021, 17:54
@HOCIKA Misana i najemnika (Y)dostal ode mne zahradni nabytek,dva ga7c8ky.krasne mne krmil na veceri.vcera,predevcirem....slozil s M.muj novy nabytek...mam dva chlapy k dispozici :-D
zelenoockam 24. 3. 2021, 16:43
Neco mezii svickovou a kure po valticku :-Dale vyyyborne,kurnik to bylo
SarinaK 24. 3. 2021, 16:45
@zelenoockam nevím, co je kuře po valticku. U nás panenka s batátovým pyré ze včera, na mě nezbyla, tak losos se salátkem ^o) Dobrý to bylo (F) Na zítra uvařím vepřové kostky na smetaně, asi. A pak budu vařit až v sobotu. Doufám.
maršmeloun 24. 3. 2021, 17:21
@SarinaK Dneska my s V batáty a lososa ^o) také byl vyborný. Vařím hovězí vývar s kapaním, na to se těším (L)
zelenoockam 24. 3. 2021, 16:47
@SarinaK S bilym vinem.a zitra si dam azu.na to se moc tesim
SarinaK 24. 3. 2021, 16:50
@zelenoockam s vínem vařím moc ráda, u nás se nepije, tak využiju jinak ,-) Pravda, občas se znalcům otevírá kudla v kapse, ale pro mě víno jako víno. (smich)
Bzukova 24. 3. 2021, 13:19
K obědu bramborové placky se sýrem a šunkou, k tomu omáčky z nivy. Večer vaří holka grilované krevety, focaccia, čerstvá zelenina.
anilvap2 24. 3. 2021, 13:07
Rajská s kuličkami z mletého, těstoviny.
danca60 24. 3. 2021, 12:18
Dneska něco jako "zbojnické fazole" bylo to takové trošku pálivé, pikantní - jsem se bála, že mi to děti nebudou jíst, ale ještě si přidávaly ^o) Na zítra vymysleli rýžový nákyp s jablíčky a švestkami :-p
STŘELEC 24. 3. 2021, 11:30
Na oběd přírodní filé a bramborová kaše, ke (C) koupené http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4897074 ^o) (zajic)
maršmeloun 24. 3. 2021, 11:15
Pečený losos s batáty pro mě a pro dceru, syn Cordon Blue. V plánu mám kapustové karbanatky, moravského vrabce, šunkofleky, fr. brambory (F)
HOCIKA 24. 3. 2021, 11:24
@maršmeloun Samá dobrota až na toho lososa (H) včera chlap upekl v troubě brambory s cibulí a žampasama a dost dobrý (Y)
Zrušený účet 24. 3. 2021, 12:48
@HOCIKA (hello) u nás králík se zelím... (H)
HOCIKA 24. 3. 2021, 17:47
@ (hello) to bych byla bez jídla :-(M. mánaporcováno v mrazáku jen pro sebe (H)
lucijee 24. 3. 2021, 12:37
@HOCIKA Zapeceny brambory na sto způsobu mám strašně ráda. Ještě nějaký tvarohový dip k tomu. Nebo ze zakysané smetany. (Y)
HOCIKA 24. 3. 2021, 12:39
@lucijee No to je nápad,hned ho jdu dodělat,díky (L)
lucijee 24. 3. 2021, 12:50
@HOCIKA ,-) a já děkuji vám.. udělám to k večeři ,-)
maršmeloun 24. 3. 2021, 12:34
@HOCIKA U nás lososa jíme jenom my s dcerou, ale to mi vůbec nevadí (pst) aspoň máme vzdy hoooodne ,-)
přeslice 24. 3. 2021, 10:56
Dá se dělat vývar v pomalém hrnci? Potřebuji zítra uvařit k večeři polévku, ale vracím se domů až pozdě, tak jsem myslela, že hodím do pomalého hrnce. Bohužel zatím jsem takto nezkoušela.......
Brůs 24. 3. 2021, 15:31
@přeslice Gabi, delam v nem jen polevky. Rano zapnu a vecer, po praci, uz jen doladim.
přeslice 24. 3. 2021, 15:34
@Brůs já polívky moc nedělám, ale teď chci začít, Kačka nejí skoro maso, ale polívky ráda, je bledá, hubená, tak jsem si říkala, že silné hovězí vývary ...... Pokud hodíš pár svých receptů, tak se určitě zlobit nebudu (F)
Brůs 24. 3. 2021, 16:13
@přeslice Nic extra. Maso, zelenina.
kolblížek 24. 3. 2021, 12:08
@přeslice Gábi, Prosím, jak děláte uzené? Koupíte plec nebo krkovici? Prosím o stručný postup... Moc dekuji [A]
přeslice 24. 3. 2021, 12:49
@kolblížek uzené ocásky, hodím do hrnce, přidám půl hrnku vody a je hotovo, zapnu večer před spaním, ráno se rozpadá a voní po celém bytě
kolblížek 24. 3. 2021, 17:06
@přeslice Děkuji
Oša 24. 3. 2021, 11:10
@přeslice Vývar je jediná věc kterou v tom dělám a kvůli kterému ho doma toleruju, jinak už byl dávno pryč, krám neskladnej. ,-) Nic jiného se mi v tom nedaří, už jsem pokusy vzdala. Mám ho čistě jen a jen na vývary.
přeslice 24. 3. 2021, 11:54
@Oša Velký a neskladný - souhlasím. Ale vařím v něm, uzené je nepřekonatelné, pak hodně drůbež - kachna, husa, ale i třeba králík. to, co normálně peču a bojím se, že nepůjde "od kosti", tak z hrnce super. Několikrát jsem dělala trhané maso. Pořád si ale myslím, že bych ho mohla využít více. Jak přesně postupujete u toho vývaru? Jako kdybyste dělala vývar normálně? Voda, morkové kosti, maso, zelenina, koření, zapnout a nechat?
Oša 24. 3. 2021, 12:47
@přeslice Vývar dávám kosti, maso, zeleninu vcelku, sůl (kvůli žaludečním potížím koření používám minimálně, takže já jen sůl). Pustím to ráno než jdu do práce a odpoledne přijdu k "hotovému". Scedím to do hrnce, vrátím do toho maso a dám do toho na plotně provařit čerstvou nakrájenou zeleninu (nebo mám připravenou mraženou), přidám nudle nebo zavářku. Hovězí polívky jsou z něj super. Mně vyhovuje ale stejně nejvíc Remoska. Klasickou troubu skoro vůbec nepoužívám a s PH jsem se nenaučila, jídlo mi z něj nechutná a nedaří se mi v něm nic jiného než ty hovězí vývary. Nebýt toho, že jsou z něj tak dobré, tak už dávno letěl z domu.
e-sladkyspanek.cz 24. 3. 2021, 11:58
@přeslice Přesně jak popisuješ a dávám na low / 12h, někdy i déle, Vývary a gukáš je z hrnce TOP.
přeslice 24. 3. 2021, 12:01
@e-sladkyspanek.cz zítra jdu do toho (Y)
lakiara 24. 3. 2021, 11:02
@přeslice PH je na vyvary uplne nejlepsi (Y)

Vybrali jsme pro vás

Kategorie