Co dnes vaříte ?
anilvap2
27. 3. 2021, 10:27
Ke snídani palačinky se šlehaným tvarohem. Smažený sýr, smažený hermelín, teplý salát z brambor. Uzená polévka, dělám ji poprvé, maso se vaří se zeleninou? Nebo zeleninu přidat až po obrání masa?
STŘELEC
27. 3. 2021, 10:12
Krůtí ražničí ( krůtí prso, krůtí játra, špek, cibule) a brambory s máslem, okurkový salát.
zelenoockam
24. 3. 2021, 21:38
Grilovana panenka,krkovicka,kureci...mam nej.najemnika na svete griloval na vonavem drevu.a zitra jede skladat uhli s M.na chalupu. vyvencil psy nakrmil kocku
zelenoockam
27. 3. 2021, 17:54
@HOCIKA
Misana i najemnika dostal ode mne zahradni nabytek,dva ga7c8ky.krasne mne krmil na veceri.vcera,predevcirem....slozil s M.muj novy nabytek...mam dva chlapy k dispozici
SarinaK
24. 3. 2021, 16:45
@zelenoockam
nevím, co je kuře po valticku. U nás panenka s batátovým pyré ze včera, na mě nezbyla, tak losos se salátkem Dobrý to bylo Na zítra uvařím vepřové kostky na smetaně, asi. A pak budu vařit až v sobotu. Doufám.
maršmeloun
24. 3. 2021, 17:21
@SarinaK
Dneska my s V batáty a lososa také byl vyborný. Vařím hovězí vývar s kapaním, na to se těším
SarinaK
24. 3. 2021, 16:50
@zelenoockam
s vínem vařím moc ráda, u nás se nepije, tak využiju jinak Pravda, občas se znalcům otevírá kudla v kapse, ale pro mě víno jako víno.
Bzukova
24. 3. 2021, 13:19
K obědu bramborové placky se sýrem a šunkou, k tomu omáčky z nivy. Večer vaří holka grilované krevety, focaccia, čerstvá zelenina.
danca60
24. 3. 2021, 12:18
Dneska něco jako "zbojnické fazole" bylo to takové trošku pálivé, pikantní - jsem se bála, že mi to děti nebudou jíst, ale ještě si přidávaly Na zítra vymysleli rýžový nákyp s jablíčky a švestkami
STŘELEC
24. 3. 2021, 11:30
Na oběd přírodní filé a bramborová kaše, ke koupené http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4897074
maršmeloun
24. 3. 2021, 11:15
Pečený losos s batáty pro mě a pro dceru, syn Cordon Blue. V plánu mám kapustové karbanatky, moravského vrabce, šunkofleky, fr. brambory
HOCIKA
24. 3. 2021, 11:24
@maršmeloun
Samá dobrota až na toho lososa včera chlap upekl v troubě brambory s cibulí a žampasama a dost dobrý
lucijee
24. 3. 2021, 12:37
@HOCIKA
Zapeceny brambory na sto způsobu mám strašně ráda. Ještě nějaký tvarohový dip k tomu. Nebo ze zakysané smetany.
maršmeloun
24. 3. 2021, 12:34
@HOCIKA
U nás lososa jíme jenom my s dcerou, ale to mi vůbec nevadí aspoň máme vzdy hoooodne
přeslice
24. 3. 2021, 10:56
Dá se dělat vývar v pomalém hrnci? Potřebuji zítra uvařit k večeři polévku, ale vracím se domů až pozdě, tak jsem myslela, že hodím do pomalého hrnce. Bohužel zatím jsem takto nezkoušela.......
Brůs
24. 3. 2021, 15:31
@přeslice
Gabi, delam v nem jen polevky. Rano zapnu a vecer, po praci, uz jen doladim.
přeslice
24. 3. 2021, 15:34
@Brůs
já polívky moc nedělám, ale teď chci začít, Kačka nejí skoro maso, ale polívky ráda, je bledá, hubená, tak jsem si říkala, že silné hovězí vývary ...... Pokud hodíš pár svých receptů, tak se určitě zlobit nebudu
kolblížek
24. 3. 2021, 12:08
@přeslice
Gábi, Prosím, jak děláte uzené? Koupíte plec nebo krkovici? Prosím o stručný postup... Moc dekuji
Oša
24. 3. 2021, 11:10
@přeslice
Vývar je jediná věc kterou v tom dělám a kvůli kterému ho doma toleruju, jinak už byl dávno pryč, krám neskladnej. Nic jiného se mi v tom nedaří, už jsem pokusy vzdala. Mám ho čistě jen a jen na vývary.
přeslice
24. 3. 2021, 11:54
@Oša
Velký a neskladný - souhlasím. Ale vařím v něm, uzené je nepřekonatelné, pak hodně drůbež - kachna, husa, ale i třeba králík. to, co normálně peču a bojím se, že nepůjde "od kosti", tak z hrnce super. Několikrát jsem dělala trhané maso. Pořád si ale myslím, že bych ho mohla využít více. Jak přesně postupujete u toho vývaru? Jako kdybyste dělala vývar normálně? Voda, morkové kosti, maso, zelenina, koření, zapnout a nechat?
Oša
24. 3. 2021, 12:47
@přeslice
Vývar dávám kosti, maso, zeleninu vcelku, sůl (kvůli žaludečním potížím koření používám minimálně, takže já jen sůl). Pustím to ráno než jdu do práce a odpoledne přijdu k "hotovému". Scedím to do hrnce, vrátím do toho maso a dám do toho na plotně provařit čerstvou nakrájenou zeleninu (nebo mám připravenou mraženou), přidám nudle nebo zavářku. Hovězí polívky jsou z něj super. Mně vyhovuje ale stejně nejvíc Remoska. Klasickou troubu skoro vůbec nepoužívám a s PH jsem se nenaučila, jídlo mi z něj nechutná a nedaří se mi v něm nic jiného než ty hovězí vývary. Nebýt toho, že jsou z něj tak dobré, tak už dávno letěl z domu.
e-sladkyspanek.cz
24. 3. 2021, 11:58
@přeslice
Přesně jak popisuješ a dávám na low / 12h, někdy i déle, Vývary a gukáš je z hrnce TOP.