Zobrazit přihlášovací formulář

Co dnes vaříte ?

Avatar
Odesláním formuláře souhlasíte s pravidly diskusí
zdenakucerova 24. 2. 2021, 9:45
Bramboráčky, uzené a zelí, polívka pórková Zítra ovocné knedlíky s třešňovou marmeládou, tvaroh, máslíčko, cukříček ,-)...já asi zapečenou brokolici a tresku *-)
Susan24 24. 2. 2021, 8:08
Dnes hovězí vývar s nudlemi a domácí pizza |:o)
Gabogabo 23. 2. 2021, 13:01
Dobře - zas mě chytl rapl a přihodila jsem do košíku cosik jménem tapiokové perly. Co s tím? pudingy nejím (natož nějaký sladký) - dá se s tím udělat něco jiného (než to vyhodit?)
vlastaz 23. 2. 2021, 13:40
@Gabogabo http://makova-panenka.cz/rady/tapiokove-perly-jak-si-s-nimi-poradit-v-ceske-kuchyni/ Znám jen ten tapiokový puding, ale tady píšou, že se dá použít jako škrob na zahuš´tování. Ale upřímně, pokud nechcete nasladko, já bych to raději vyhodila, než s tím takhle po česku experimentovat...
Gabogabo 23. 2. 2021, 13:48
@vlastaz fajn - poletí to - však je to cena jednoho respíku s pofidérní účiností na viry... tak si ten jeden ... ne den vyvěsím na slunce... a jsem zpátky na svým... a za trest si nekoupím nanoroušku ,-)
macekd 23. 2. 2021, 13:31
@Gabogabo Mno, pochoutka to asi nebude, no pro sovy dobrý ,-) když ne nasladko, zkusila bych to přidat do nějaké číny - a už pak bez nudlí...
fifa3 23. 2. 2021, 20:19
@macekd to nedělejte, to se nehodí. Vpodstatě je nejlepší z toho "puding" - on to není puding, je to dezert, svařit s kokosovým mlékem a nastrouhat čokoládu - nebo dát ovoce. Mně puding taky nechutná, ale tapioku miluji.
zdenakucerova 23. 2. 2021, 13:05
@Gabogabo nejsou to takové ty žoužele do se dávají do pití? :^)
MíšaC 23. 2. 2021, 13:07
zdenakucerova 23. 2. 2021, 13:08
@MíšaC já následně taky ,-)....asi bych to použila jako střelivo do praku...než s tím něco tvořila
kucharka22 23. 2. 2021, 10:53
za odpověď všem děkuji (F) jsem zase o něco chytřejší termomix moc by se mi líbil no třeba někdy teď budu jen tiše v prostřenu soutěžícím závidět když už vím název a cenu :-) Krásný den všem
kucharka22 23. 2. 2021, 6:46
ženy prosím ktrerá koukáte na PROSTŘENO-včerejší díl -co to je za přístroj v čem vařila /mixovala Už jsem ho zahlídla ve více dílech jen nějak nemůžu pohledat co je to Moc děkuji (F)
Ketysi 23. 2. 2021, 7:54
macekd 23. 2. 2021, 10:31
@Ketysi No jo, ale nezbaví mě to dalších přístrojů - dám tam něco vařit, ale potřebuju váhu, šlehač - většinou o víkendu i peču, + potřebuju nastrouhat třeba zeleninu na salát, zvlášť orestovat přílohu, apod. Takže další přístroj navíc... jako ano, pro denní vaření jídel z jednoho hrnce asi ideální, ale cena by měla být do max.8000,-
Zrušený účet 23. 2. 2021, 10:38
@macekd Asi to udělá velkou službu v tom, že vám to vše napíše, co a kolik přidat. Já potřebuji hlavně - velké hrnce a jídlo na dva dny... ,-) Co nejrychleji uvařené ... ,-)
macekd 23. 2. 2021, 12:50
@ No jo, ale k tomu je teda potřeba umět číst ,-) to by mohl být problém *-) ale jako jo, chápu, že pro někoho to význam má., Taky už mě nebaví stát u plotny každej den, vlastně už rok... O víkendu taky navařím víc, aby zbylo...
Zrušený účet 23. 2. 2021, 13:04
@macekd Jsem typ, naházet vše (pokud možno) do jednoho hrnce, tehle stroj by mi nevyhovoval ,-) Papiňaky jsem si pro jistotu koupila dva, 4l a 6l a jsou pořád využívané..
macekd 23. 2. 2021, 14:05
@ Jj, ty mám taky, už roky. Jsou super
SarinaK 23. 2. 2021, 7:47
@kucharka22 Thermomix, minulý týden ho tam paní měla. Cena ovšě šílená, ale líbil by se mi (F)
kucharka22 23. 2. 2021, 10:51
@SarinaK termomix slyším prvně , ale fakt to tam občas někdo má a má v tom i recept a postup Velmi děkuji (F)
Lennie 23. 2. 2021, 8:13
@SarinaK I mě ,-) Nejdřív jsem si ťukala na hlavu.....a ted jen tiše doufám, že si ho pořídím .
přeslice 23. 2. 2021, 8:52
@Lennie kamarádka a švagrová mají, viděla jsem několikrát v provozu a jedla výsledky. Kdybych si bývala byla nepořídila pomalý hrnec loni na začátku roku, tak jsem do něj šla. Cena šílená, ale když vidím, jak u kamarádky vaří manžel, synové a s jakým výsledkem, tak by u nás posledních 12 měsíců mohl být vytížený na 1000%.
Zrušený účet 23. 2. 2021, 9:07
@přeslice Koukala jsem na něho na YouTube, přijde mi hodně velký na linku a paní, která ho obsluhovala, pořád něco připravovala a doplňovala, co bylo napsáno na displeji. Neviděla jsem ho ale v reálu.... Mám zatím jenom nový tlakáč, ale nasypu suroviny, zavřu na hodinu a hotovo. K pomalému hrnci jsem ještě nedospěla (i když mi ho holky doporučovaly) ,-)
přeslice 23. 2. 2021, 9:34
@ kamarádka mi ho předváděla a je takový blbuvzdorný, že fakt zvládne vařit i chlap. Ono to přímo píše v jakém pořadí a kolik surovin nandat (i to váží). Navíc u těch "vyšších" typů je možné zadat např. suroviny, co máte doma, a vyhodí vám to možné recepty (když hledáte inspiraci z potravin, co dům dá). Mám malou kuchyňku a spousty jednoúčelových spotřebičů - pekárnu, rýžovar, pomalý hrnec, fritézu ...... Takže jsem si říkala, že buď až bude velká kuchyň, nebo všechny spotřebiče odejdou do věčných lovišť.
Zrušený účet 23. 2. 2021, 9:51
@přeslice ,-) chápu, Gábi, já čekám na "něco", co si samo vybere zeleninu a maso z lednice, očistí, nakrájí, uvaří a nachystá mi talíř (smich) (smich) Zatím to dělám já, ale jednou, snad ..... ,-)
zdenakucerova 23. 2. 2021, 9:54
@ ,-)...já zase čekám na NĚCO...co mi ráno řekne...uvař to a to ,-), dá pokyn já už to jen zrealizuju, mám pocit, že jsem už všechno vařila 100x...došlo aj na takové jídlo jako je haše (smich)...retro vzpomínka na školní jídelnu (smich)
vlastaz 23. 2. 2021, 10:27
@zdenakucerova Netuším, co je haše, ale nedávno jsme si vzpomněla, jak jsme mívali ve školní jídelně pajšl - takovou bílou omáčku z vnitřností s knedlíkem. Všichni to nesnášeli, ale mě to chutnalo ( mám ráda játra, ledvinky, srdíčka...). To jsem od té doby už nikdy nejedla a doma to nemůžu ani nabídnout, jedla bych to sama... Myslíte, že to někde ještě vaří třeba na meníčku? Asi ne, co? ,-)
zdenakucerova 23. 2. 2021, 10:57
@vlastaz Vlasti...haše to je taková sestra pajšlu ,-) taky to nebylo v jídelně oblíbené...přitom je to dobré a hlavně nenáročné. Měla jsem tu zbytky ze zabijačky, takové ty různé ořezy co zbyly po porcování masa a nebylo to úplně top na běžnou kuchyňskou úpravu, že bych z toho třeba nenakrájela pěkné plátky. Sekáná teď nedávno taky byla. Tak jsem to zpracovala takto. Je to taková "sekaná". ,-) prostě jsem vzala ty kousky bůčku a plece a upekla, pak umlela, ochutila majoránkou, přidala vejce, cibuli, trošku strouhanky, aby to drželo, nasekala jsem do toho hrst petržele ( ta se normálně nedává ) dala do pekáčku a upekla. Taková nádivka no. Ono se to dělá v podstatě ze zbytků masa...třeba to vepřové nebo hovězí. Fakt už zoufalství no ,-) Pajšl taky tedy nemusím...ale nedávno jsem dělala kaldoun a tam jsou taky srdíčka. Není pajšl vařené plíčky? :^)
fifa3 23. 2. 2021, 20:21
@zdenakucerova Pajlš dělala moje babíčka, jsou to vnitřnosti společně s trochou hovězího masa na smetaně. Od ní jsem to milovala - teď bych se to bála někde dát..
zdenakucerova 23. 2. 2021, 20:28
@fifa3 Už jsme se dopatrali ,-)...jako dítě jsem nesnášela kuře na paprice, vadilo mi to maso v omáčce,ten vzhled, všechno ,-) a teď to mám ráda... ale obávám se, že pajslu nepropadnu.Ale je fakt, že některá jídla mám taky spojené s babičkou a mám pocit, že jako ona je nikdy neudělám (F)
vlastaz 23. 2. 2021, 11:05
@zdenakucerova Asi ano, google říká pajšl = plíčky na smetaně ,-) Ale ani tak mi to doma nikdo jíst nebude... Jen jeden z nich má rád játra, ale ne smetanové omáčky s knedlíkem. Prostě si to dám někde v restauraci, až budou otevřené a někdě na to narazím. Tak haše neznám, ale moje babička dělávala sekanou, kterou jsme měla nejraději ze všech. Měla jinou konzistenci a chuť, protože míchala půl na půl vařené hovězí z vývaru a syrový vepřový bůček. Obojí společně pomlela, dochutila jako sekanou, natřela na velký plech v tenké vrstvě ( tak cca 3 cm ) a pekla. Pak to řezala na čtverce jako buchtu- nebo jako nádivku.
zdenakucerova 23. 2. 2021, 11:12
@vlastaz obávám se, že bych to nebyla schopná uvařit ,-) představím si plíce a jsem vegetarián ,-)...u nás játra nejí nikdo....až na výjimky si občas uděláme s mužem drůbeží látka jako minutkovou směs nebo na grilu v létě. Tak to co dělala vaše babička je té haši hodně podobné, taky se to peče na vyšším plchu nebo pekáčku. Sakryš...to bych mohla koupit uzené a udělat takovou tu jarní nádivku :^)...hlavičku....bylinky jsou ^o) salát k tomu a mám je z krku
vlastaz 23. 2. 2021, 11:41
@zdenakucerova Tak jsem vyčetla, že nejčastěji se pajšl připravuje ze srdce a jazyka, plíce tam nemusí být vůbec...No, mě to nepomohlo, tohle jíst nebudou :-$
zdenakucerova 23. 2. 2021, 11:49
@vlastaz u nás by to taky neprošlo ,-) a skončilo hned u mě...já bych na plíce nesáhla ,-)...musím se trochu zapřít i když sahám na játra ,-) Ale myslím, že na to někde narazíte...že jako bývají zabijačkové nebo zvěřinové hody tak někde vaří i toto.
kamion 23. 2. 2021, 13:20
@zdenakucerova Víte prd, co je dobré ,-)
zdenakucerova 23. 2. 2021, 13:28
@kamion pravda z drštěk taky vzniká dobrá polívka...prý ,-) tu taky vařím, ale nejím Věrko to je samé "krém brylé" pyré, paté, vídeňský nok, ale takovéhle retro nikde nenajdeš ,-)
kamion 23. 2. 2021, 13:46
@zdenakucerova Víš co mi dalo práce sehnat plíčka? ,-) A dršťkovku vaří můj manžel a vynikající. To a guláš je jeho parketa
Gabogabo 23. 2. 2021, 13:57
@kamion fuj... měchuřina ,-)
zdenakucerova 23. 2. 2021, 13:48
@kamion a býčí tentonoc jsem na krámě neviděla nikdy...ne že bych po tom toužila ,-), ale mám doma knížku a tam jsou z toho normálně recepty ,-)
Zrušený účet 23. 2. 2021, 14:09
@zdenakucerova A je to pochoutka.... (H)
tigger 23. 2. 2021, 10:30
@vlastaz Určitě, tedy u nás běžně bývá na menu v restauraci, také mám moc ráda.
Zrušený účet 23. 2. 2021, 9:58
@zdenakucerova Zdeni, myslím, že si tykáme (snad), já jedu dokolečka dokola... Ale hlavně, pořád málo.... Kluci to sežerou.... ,-) Držím ti palce v nápadech na vaření, já vařím hlavně rychle a žádné novinky nezavádím ,-)
zdenakucerova 23. 2. 2021, 10:50
@ Tykáme (F)...taky mám pocit, že vařím pořád dokola... +o(...omáčky, směsi, sladké, halušky, těstoviny, francouzské brambory, zeleninová jídla, zapečená jídla, ryby +o(. já potřebuju aby to šlo dobře ohřát druhý den, přílohu si i udělají čerstvou. A ať dělám co dělám prostě neuvařím pro všechny na dva dny...8 -10 porcí ,-)...jo a k tomu polívky...jak je mám ráda, tak už je začínám nesnášet a považuju to už za mučení ,-)
Zrušený účet 23. 2. 2021, 11:28
@zdenakucerova Zdeni, napsala si to přesně (smich) Všeho moc udělat, mi nedělá dobře... Ale pořád jedu, ako robot... V životě jsem takhle často nevařila! Přes týden máme (jsme měli) všichni obědy. A teď??? Jsem taková jídelna, ještě mi udělat okénko na výdej ,-)
zdenakucerova 23. 2. 2021, 11:32
@ Já tedy vařila aj předtím, ale ne tolik...jak do množství tak i četnosti...i když i předtím to bylo 5x za týden ,-)...přijedu večer a pomalu od vrátek skáču k plotně. Nejvíc mi vadí to vymýšlení. A úplně do běla jsem, když doma řeknu ať mi řeknou na co mají chuť a oni...nám je to jedno, necháme to na tobě 8o|....mám chuť po nich hodit chleba a utéct ,-) 8o|...
Silverwing1 23. 2. 2021, 14:06
@zdenakucerova To je ještě lepší varianta. U nás si začne manžel vymýšlet třeba rostbeef nebo další libůstky, které jsou na hodiny u plotny :-@ Radši se neptám +o(
Amysa 23. 2. 2021, 9:49
@přeslice Koukala jsem na nějaké video na youtube a přijde mi to jak pásová výroba ,-) Věřím, že vaření tímto způsobem zvládne každý, může ho i bavit a možná i chutnat, ale když vidím tu cenu, tak mě to nijak nenadchlo ,-)
sarachl 23. 2. 2021, 9:56
@Amysa Ali, já si ho mooooc přeju ,-) cenu rozložím mezi položky nákupu knih (Y)
Amysa 23. 2. 2021, 10:01
@sarachl Luci ahoj, je Ti samozřejmě přáno, ať ho máš brzy doma, já zatím jen konstatuji, že asi vážně nejsem cílová skupina (smich)
sarachl 23. 2. 2021, 10:23
@Amysa ,-)
zdenakucerova 23. 2. 2021, 9:54
@Amysa po zakoupení tohoto přístroje už by mi nezbylo na suroviny do něj (smich)
Amysa 23. 2. 2021, 10:11
@zdenakucerova Já nejsem žádný extra plánovač, většinou vařím podle dostupných surovin a podle momentálního nápadu, u receptů málokdy dodržuju postupy a i během vaření mám myšlenky stále někde na výletě... No, a tady už bych si připadala jak hotový robot Emil, který se po splnění pokynu posouvá tlačítkem dál a dál, to vážně není nic pro můj chaotický přístup, cítila bych se svázaná a rodinu přeci nemůžu připravit o ty kalamity, co se mi občas povedou, čemu by se pak smáli, vždyť by to byla nuda :-D
Zrušený účet 23. 2. 2021, 9:59
@zdenakucerova ,-) ,-)
SarinaK 23. 2. 2021, 8:15
@Lennie Je super! Budu tiše závidět. Líbí se mi, že už není potřeba nic jiného. A že uvaří sám (smich)
přeslice 23. 2. 2021, 7:02
@kucharka22 prostřeno nekoukám, ale napadlo mě, jestli nepoužila termomix.....
sieta 21. 2. 2021, 14:00
Myslíte, že v tomhle receptu http://www.toprecepty.cz/recept/1736-slehackova-buchta/ se myslí moučkový cukr nebo krupice? (F)
Evelína 52 21. 2. 2021, 14:08
@sieta já bych dala cukr krupici
sieta 21. 2. 2021, 14:09
@Evelína 52 díky
katkajohny 21. 2. 2021, 14:08
@sieta To je úplně jedno. Já třeba vůbec cukr nepoužívám, pouze čekankový sirup a dávám o polovinu méně, než se píše v receptech. Dej co máš, určitě nic nepokazíš.
sieta 21. 2. 2021, 14:10
@katkajohny já se bojím experimentovat ,-) ale míň na váhu taky často dávám
zdenakucerova 22. 2. 2021, 16:20
@sieta Asi pozdě (F) já se taky bojím experimentovat, dala bych moučkový... někdy mám pocit, že se ten cukr krupice jakoby nerozpustí a v té pěně krupe :^),ale v hotové buchte je to ok :^),ale já a pečení,to je stres a touha po dokonalosti ,-)
Ivuliberuli 21. 2. 2021, 13:50
Hovězí vývar. Vepřová panenka plněná mozzarellou,sušenými rajčaty a sušenou šunkou,pečené brambory. Včera jsem dělala kiwi řezy (C)
SarinaK 21. 2. 2021, 13:39
Svíčková s dančím, výborná. Těsto na buchty kyne, budou s jablíčkovou náplní. Přijede mi synek ^o) Doufám, že zbyde na zítra (smich)
anilvap2 21. 2. 2021, 12:00
Ke snídani kynutá bábovka, tentokrát s tvarohem. Myslím, že ten mák k ní jde lépe. Oběd pečené krůtí stehno, špenát, karlovarský knedlík. A ke svačině Moravcův borůvkový knedlík z Harrachova s Tompeliho tučným tvarohem. Asi si ten těhotenský overal pořídím taky. ,-)
katkajohny 21. 2. 2021, 11:22
Mám hovězí z kravičky tady odtud kousek z vesnice,úplně bio ^o) Tak dnes jako znojemskou s domácím kynutým knedlíkem. A domácí medovník na odpoledne - pekla maminka.
Nikis. 21. 2. 2021, 11:52
@katkajohny No mnam! Hned bych si dala, vsechno (H) My jedeme k mamce, budou kureci rizky, rizky z panenky, br kase a bramborovy salat, hovezi vyvar s nudlickama a chlebicky, pizza sneci, tvarohova buchta s drobenkou a ja vezu dort jako pericko... No myslim, ze jsem si mela vzit nejaky tehotensky overal. Mozna trumfnu s briskem svagrovou, ta je v osmem mesici (smich)
STŘELEC 21. 2. 2021, 12:05
@Nikis. (hello) vše všecičko bych si u Tvé mamky dala (zajic), mňam jen si dej (Y). U nás dnes grilovaný losos, bylinková omáčka, šťouchané bramborky, ledový salát a ke (C) jsme s mamkou upekly trdelníky .
Nikis. 21. 2. 2021, 12:10
@STŘELEC Ja si taky dam vsecko (zip) +o( ,-) U vas bych si taky pochutnala ^o) tak dobrou chut (L)
katkajohny 21. 2. 2021, 11:55
@Nikis. :-D overal ,-).No my se dnes rozhodli hnípat u biatlonu ^o),takže já možná zůstanu v noční košili nebo tak nějak (smich) A od vás bych si dala úplně všechno ,všecičko (Y) Nejhorší je,že se má oteplovat - snad i plus 17 stupňů má být :-o :-o :-o A to znamená sundat zimní bundy a kabáty a to znamená,že to je pěkně naprd :^) :-S
Nikis. 21. 2. 2021, 12:09
@katkajohny No co, no. Tak zas zhubnem :-D

Vybrali jsme pro vás

Kategorie