Zobrazit přihlášovací formulář

Co dnes vaříte ?

Avatar
Odesláním formuláře souhlasíte s pravidly diskusí
Oeren 7. 2. 2021, 10:47
chci upéct vánočku a mám jen polohrubou mouku, můžu ji použít místo hladké? *-) díky Petra
anilvap2 7. 2. 2021, 11:01
@Oeren Určitě. Dělám i z polohrubé (F)
Oeren 7. 2. 2021, 11:21
@anilvap2 díky (L)
helena53 7. 2. 2021, 11:00
@Oeren ano (F)
Zrušený účet 7. 2. 2021, 10:49
@Oeren To by mě nezastavilo ,-)
Oeren 7. 2. 2021, 10:55
@ fakt ne? :-$
Zrušený účet 7. 2. 2021, 11:00
@Oeren Nebo nemáte možnost si od někoho půjčit nebo vyměnit?
Oeren 7. 2. 2021, 11:22
@ nemám, ale risknu to. Hezkou nedlěli (L)
Zrušený účet 7. 2. 2021, 11:27
@Oeren Ať se povede (F). Já jdu péct makovníky - muffiny, slíbila jsem je.
Nikis. 6. 2. 2021, 16:40
Ráno jsem hodila do pomalého hrnce segedín a po návratu z běžek jsem jen vmíchala zakysanou smetanu a oběd byl hotov. Fakt miluju pomalý hrnec... je to pecka (*) Prosím o tipy na vaření v PH, co tam nejraději děláte? Díky (L)
anilvap2 6. 2. 2021, 18:40
@Nikis. Nik, co katův šleh? Jak to dopadlo? Podle jakého receptu jste nakonec dělala? Ptala jsem se tu už ráno, ale když si madam jezdí na běžkách, tak my musíme mít potom k obědu topinky ,-)
Nikis. 6. 2. 2021, 18:45
@anilvap2 No byl úplně vynikající, ale pobavilo mě, jak jsem to začala vařit podle receptu a pak přešla opravdu na recept "co lednice dala" :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D takže jsem tam přidala řapíkatý celer a dochutila tmavým misem a tak (smich) výborné to bylo, fakt výborné (H) ,-) Jo kde ráno? Tak to jsem tady nebyla (smich) (smich) (smich)
anilvap2 6. 2. 2021, 18:58
@Nikis. No, vždyť jsem to psala, jídlo, co dům dá (smich) A chtěla jsem právě taky tu hospodskou verzi. Vzhledem k obsahu naší lednice to s tím experimentováním asi tak horké nebude. Zítra snad na to vaření dojde. |-)
Nikis. 6. 2. 2021, 18:59
@anilvap2 Bylo to ale vynikající a ty naložené kapie v tom byly úplně TOP, moc jsme si pochutnali (Y)
anilvap2 6. 2. 2021, 19:15
@Nikis. Četla jsem, že i kyselé okurky. Ty jste tam také dávala? *-) Nakládané kapie tu mám (Y)
MB1710 7. 2. 2021, 11:26
Nikis. 6. 2. 2021, 19:23
@anilvap2 Jo jo, jasne (Y) zaklad je dost cibule na prouzky, kapie nakladane nakrajene na platky a okurky nakrajene (Y) rajcata nejlepe passata nebo v plechovce sekane ve vlastni stave. A hodne orestovat ty veprove nudlicky. Dozlatova! To miso a rapikaty celer tam byt urcite nemusi ,-)
Oša 6. 2. 2021, 18:03
@Nikis. 8o| Já jak to tu občas čtu, tak pořád a pořád zkouším si ho taky zamilovat, ale jsem na vaření asi vážně úplný kopyto a ten hrnec mě nemá rád. Na vývary je fajn, to využívám hodně. Dnes v něm k obědu vepřová pečeně...jako dobrý, jíst se to dalo a dokonce to ani nevypadalo jako už předtrávené, ale že bych z něj byla takhle nadšená, to pořád ne. Možná je chyba, že nemám ten, který se dá dát na sporák. A že prostě kvůli té vůni nepřipadá v úvahu vařit v něm přes noc. Pořád je tak pro mě víc neskladný a obtížně obsluhovatelný krám, který zabírá strašně místa na lince a překáží mi, blbě se mi s ním manipuluje, blbě se myje (myčka mi ho neumí umýt, jak má zvláštní sklon těch stěn). Remosku třeba fakt zbožňuju, ale pomalý hrnec mi milovat nejde. Pořád se snažím, ale ne a ne se s ním skamarádit. ,-)
cipofka 6. 2. 2021, 19:01
@Oša Buď v klidu... Já si ho koupila někdy v květnu vloni. Vybalila jsem ho (asi) v říjnu. První dojem - nadšení... jinak nevím... jo, je fajn to tam naházet a ráno mít téměř hotové jídlo, ale třeba guláš, roštěnky... to mi práce neubere, tak jak tak - cibulový základ, orestovat a pak to šoupnout do pomaláče... Použila jsem ho asi 6x, nezavrhuju, ale pořád nemám to nadšení, jako holky a chtěla bych ho mít taky ,-)
Brůs 6. 2. 2021, 19:09
@cipofka Pouzivam jen na polevky.
zdenakucerova 6. 2. 2021, 18:49
@Oša já mám úplně asi ten nejobyčejnější co je na trhu. nemám ráda nic na lince, tak bydlí v šuplku ,-), také musím přelévat nebo ze začátku orestovat v jiném hrnci, také mám do něj na vyndavání a manipulaci s jídlem extra nádobí, ale je to po myčce můj nej kamarád ,-) vařím v něm podstatnou část české kuchyně...omáčky, vývary, maso, sekanou, mám ráda věci s univerálním použitím...mít ho třeba jen na vývary tak ho nekoupím. Za tu dobu co ho mám se fakt nezastavil...v posledním roce obzvlášť. Ale jinak chápu...také jsem nepřišla na chuť jiným věcem nebo je vůbec nemám (F)
katkajohny 6. 2. 2021, 18:15
@Oša Já už si ho kupuju asi 3 roky ,-).Jsem ve dvou skupinkách na fcb,čtu recepty,jak jsou z něj tam nadšení atd.Ale odrazuje mě ta vůně po dobu několika hodin. Určitě bych nepomalila v noci a ráno vstávat v 7,abych tam vše naházela jedli jsme ve 12,tak to se mi fakt nechce. Kuchyň mám velkou,ale aby mi tu pak ležel nějaký krám.....to nechci.Hodně teď používám tlakáč a hodně zapíkám v troubě a používám horkovzduch.Dnes jsem měla v troubě 2 plechy květákových placiček a je to bez práce ^o)
macekd 7. 2. 2021, 13:19
@katkajohny Jsme na tom stejně. Místo mám, ale přes noc bych ho zaplý nenechala, právě kvůli vůni. V sedm mě o víkendu vytáhnou jen lyže, rozhodně ne vaření oběda. Na vývary mám tlakáč, jsou z něj perfektní. A úplně nesnáším, když musím něco třeba orestovat zvlášť a pak to celé do další nádoby a takových hodin se to tvoří ,-) Ale je fakt, že moc nevařík českou klasiku, spíš rychlovky, omáčky max svíčkovou 2x do roka, z lišek, když jsou a 2x ročně koprovku (H) takže odolávám taky
SarinaK 7. 2. 2021, 13:26
@macekd Už bych si to ani neokecala (H) "Pomalím" maso v troubě, vývary když není čas na dlouhé tažení, tak v papiňáku, tak další přístroj už fakt domů ne. Vařím ráda, i omáčky, ale to, že s tím párkrát zamíchám mě asi neobtěžuje.
Oša 6. 2. 2021, 18:32
@katkajohny (smich) To jsem přesně já. Minimálně tři roky jsem tu slintala nad diskusema o pomaláči a nemohla se rozhoupat. Až loni na jaře, když mi zůstali oba kluci doma a já musela najednou vařit 7x týdně teplý oběd pro 4 lidi, tak jsem ho konečně koupila. A on mě vůbec nemá rád! ,-)
katkajohny 6. 2. 2021, 18:36
@Oša Vy jste taky přesně jako já - s tou vůní ,-). Máme velkou kuchyň spojenou s obývákem a nahoře máme ložnici a tam jen posouvací skleněné dveře.Ty necháváme v noci otevřené - jednak ať slyšíme holky dole,a jednak kdyby malá dcera za námi přišla nahoru,tak ať neprojde dveřmi ,-) Takže opravdu nehrozí,abych pomalila v noci,a jednak i tak mi vadí,když mi po jídle voní celý byt.
Nikis. 6. 2. 2021, 18:20
@katkajohny No mi vyhovuje to, že to vaří a nemusím to hlídat. Což troubu a tlakáč hlídat musíš. Já tam třeba klukům nahážu ráno maso do PH a jdu do práce a oni spí... a v poledne mají oběd. Nebo dnes na ty běžky, prostě se to vařilo když jsem byla pryč. Tam se nic nepřipálí, takže se nemusíš bát, ani připálení, ani rozvaření. Na tohle mi vyhovuje fakt maximálně a nevím čím bych toto nahradila. Jasně, tím, že uvařím v něčem jiném když jsem doma a pak to po příchodu domů ohřeju, ale takhle mi to vyhovuje víc (Y)
katkajohny 6. 2. 2021, 18:29
@Nikis. No tak to je fakt,že jak jsou kluci doma a bez obědů tak to využiješ maximálně (Y) Já třeba nedělám vývary,protože ty mi dělá tchýně.Což je super,mám to bez práce. Čas od času mám takový záchvat,že ho musím mít ,-) a pak mě to zas přejde. Jezdí s vámi kluci na běžky,nebo jen vy dva? Potřebuji ze začátku nějakou rovinku ,-)
Nikis. 6. 2. 2021, 18:30
@katkajohny Viki nechce, že ho to na lyžáku nebavilo a Honza chce, ale má zkouškové, takže se učí. Jak bude mít hotovo, chce jet s náma (Y) A mně nikdo obědy nevaří, no :^) ,-) nikdy...
Nikis. 6. 2. 2021, 18:12
@Oša Tak remosku bych taky milovala, už mockrát jsem o ní uvažovala, jestli jednou budu mít velkou kuchyň, tak si ji pořídím ,-) Já jsem na FB ve skupince o PH a jak jsem tam viděla, některým PH ta poklice až nadskakuje a to pak musí být "vůně" po bytě, to bych asi neocenila. Já mám tu poklici bytelnou a těžkou, ani se nehne. Takže se nic neodpařuje a ani nic tak výrazně nevoní, i když pravda, když ráno vstanu a odklopím hrnec s masem, tak je mi šoufl (nesnídám po probuzení) a je to na můj žaludek až až ,-) Jinak mám takový, co sice jde dá na sporák, ale stejně maso orestuji ve velké pánvi a až pak přendávám do PH.
Oša 6. 2. 2021, 18:25
@Nikis. Mám tenhle https://static.datart.cz/Varic-CrockPot-SCCPBPP605-050-kucharka/media_3125238.jpeg?size=800 a ta těžká nádoba se tak strašně blbě drží, třeba když to chci přelít do hrnce a dodělat, tak nadávám pekelně. Hrozná je. (smich) A té vůně z něj je pekelně, i když poklice drží a neposkakuje. Já mám bohužel kuchyň v přízemí, kvůli alarmu nemůžu dole v noci nebo když jdeme pryč otevírat větračky a tak mi to jde všechno do patra do ložnic i přes zavřené dveře a v tom se spát nedá. Udělala jsem to jednou, když jsme jeli na výlet a větrala to celý den, musela vyprat všechno povlečení a závěsy a stejně jsem to tam ještě týden cítila. ,-)
Nikis. 6. 2. 2021, 18:29
@Oša jééé, ten je krásný (Y) (Y) (pusa) ,-) Já to nikdy do ničeho nepřelívám - krom vývaru - jinak nic. A vývar přeleju pomocí naběračky, pravda, že ten tvar je na přelévání fakt nepraktický - kór ten můj. Má sice narozdíl od vašeho uši, ale jinak má takový atypický tvar, no... na přelévání fakt nepraktické. Na přenášení - ty uši - zas jako OK. Ta vůně, no... můj to nedělá, určitě to není tak, že by to vadilo, nebo obtěžovalo. Nevím, zda je to hrnec od hrnce, nebo čím to je. Zeptám se kamarádek, co mají taky PH, jestli s tímto taky mají problém.
Oša 6. 2. 2021, 18:39
@Nikis. *-) Já jak je to ta keramika, tak se nějak bojím v tom mixovat ponorným mixérem, nebo do toho lézt s nerezovou naběračkou, že to poškrábu a popraská. Tak to z něj přelívám do hrnce a na plotně pak dodělávám. A když se nedaří, tak toho půlku vybryndám do dřezu a nadávám jak špaček. ,-)
Nikis. 6. 2. 2021, 18:40
@Oša Jo tak já v něm mlátím šťouchadlem na brambory úplně běžně (rilettes), v tomto ho nešetřím, i v něm mixuju atd... je odolný.
Oša 6. 2. 2021, 18:50
@Nikis. ,-) Tak já zkusím být odvážnější.
KattyV 6. 2. 2021, 17:37
@Nikis. Ahoj Niki, u nás zatím nejoblíbenější hovězí Stroganov. A ty se máš s těma běžkama, chtěli jsme vyjet příští víkend, ale padlo to. Tak třeba na jarňákách. Jinak moje aktivita dneska uklizeni sklepa. Strávili jsme tam s manželem skoro dvě hodiny. Takových krámů ,-) Všechno jde z baráku. Tak snad jsem taky nějakou energii spálila. Večer sauna. ^o)
Nikis. 6. 2. 2021, 17:57
@KattyV Aha, to mi taky moc chutná a je to ideální jídlo do PH (Y) Díky za tip (L) Sklep... (zip) Kdybys viděla náš, máme obří a v něm všechno. (zip) (zip) (zip) (zip) ,-) Já bych na to potřebovala takový ten sběrný kontejner, abych ho mohla vyklidit ,-) Mám tam i skříně, postele, několik kol a dalších blbostí, police, dětskou vaničku, knihovnu, děs a hrůza (zip) (zip) ,-) A já ti závidím saunu 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o|
KattyV 6. 2. 2021, 19:24
@Nikis. No to je jednoduchý, musíš vyklidit sklep s dát tam saunu. Já mám ve sklepě prádelnu, saunu a v jedný místnosti jsou jen skříně s botama. Jsme tu všichni trochu ujetý na boty. ,-) No a mám tam i rotoped, super tichý, magnetický. Byla na něm nějaká krabice. ,-) Jinak ta sauna není drahá záležitost. Já na ni tehdy ještě točila kolem štěstí, tak byla i slevička. ,-) Naši kamarádi ji mají v baráku v pracovně vedle kuchyně. Tak další možnost, až se ti nějaký syn odstěhuje. (H)
katkajohny 6. 2. 2021, 18:37
@Nikis. Dětskou vaničku :-D
Nikis. 6. 2. 2021, 18:39
@katkajohny Jo a je fakt velká, zabírala skoro celou vanu (smich) a není po mých klucích, je mnohem, opravdu mnohem starší, taková spíš plastová vana, no ,-) Náš sklep je skoro tak velký jako náš byt ,-)
katkajohny 6. 2. 2021, 18:40
@Nikis. No to se to skladuje,co? ,-) A co s ní máš v úmyslu? *-)
Nikis. 6. 2. 2021, 18:41
@katkajohny No původně to tam všechno šlo protože se tady stěhovala kamarádka ze Španělska, tak jak jsme se my stěhovali sem, dali jsme to do sklepa, aby chudinka měla co do začátku po přestěhování do prázdného bytu. Kamarádka už je přestěhovaná v baráku, vdaná, má dvě děti a já mám narvaný sklep věcma co by se JÍ mohly hodit (smich) a to už nejsou věci, co vezmeš k popelnici. Na to fakt potřebuješ vozík, nebo dodávku... mi to v tom sklepě nepřekáží, já tam nechodím, nemám to tam ráda :-D :-D :-D :-D
katkajohny 6. 2. 2021, 18:44
@Nikis. :-D :-D tak to je dobrá story
Nikis. 6. 2. 2021, 18:45
@katkajohny Jo, obzvlášť Pavel ji miluje (smich)
zdenakucerova 6. 2. 2021, 17:35
@Nikis. Já tam nejraději dělám všechno ,-)... guláš,ptáčky, kuře na paprice, hovězí na houbách,na česneku, znojemskou,svíčkovou,rajskou, vepřové na všechny možné způsoby,sekanou, výpečky, roládu, boršč,vývary, plněné rolky z kuřecího a vepřového,ovar z plece...
Nikis. 6. 2. 2021, 17:58
@zdenakucerova Ty brďo, děláš tam mnohem víc věcí než já :-o To musím vyzkoušet ,-)
zdenakucerova 6. 2. 2021, 18:51
@Nikis. vařím v něm opravdu skoro vše...to je jen hrubý výčet ,-)...celkově mám málo nádobí a chudě vybavenou kuchyň ,-) tak holt jede jak fretka...myslím, že by měl být 28. října vyznamenám nahradě :^)...něco jako za zásluhy nebo za záchranu života :^) ,-)...rodinu zachraňuje od smrti hladem a mě předtím abych se zbláznila z vaření ,-)
Nikis. 6. 2. 2021, 18:54
@zdenakucerova :-D :-D :-D :-D :-D :-D Jak mě to vaření vždycky bavilo, tak od 03/20 mě to nějak bavit přestává (smich) (smich) (smich) (smich) Jakože nejdřív jsem to vzala jako výzvu a vařila složitá jídla, to co už dlouho ne... a teď? Stylem ŽAVES (zip) zlatý pomalý hrnec, pravdu díš (H) ,-) Zítra si zas vrzne - budou vepřové kotlety na hříbkách ,-)
zdenakucerova 6. 2. 2021, 18:55
@Nikis. mě baví vařit...ale už mě nebav to vymýšlet +o(
Nikis. 6. 2. 2021, 18:58
@zdenakucerova Všechno už jsme uvařily, co? ,-) Jak běžím každý den po práci do obchodu nakoupit a domů s vyplazeným jazykem uvařit, pak to čerstvě uvařené jídlo bráním vlastním tělem před těma pažravcema, aby to vydrželo do druhého dne, no nervy moje (zip) ,-)
zdenakucerova 6. 2. 2021, 19:14
@Nikis. přiletím domů v půl sedmé, trhám rekord v oblasti umytí a převlečení, skokem k plotně ,-)...občas se domluvím s dcerou a ta mi to nachystá a já už jen zkompletuju...nebo to večer nachystám, dám do lednice, ráno před odchodem do práce zapnu...vůně je vytáhne od školy nebo z postele, dcera dokončí...no a večer...přiletím umyju se převlíknu a skokem k plotně ,-)...žáves u nás není zaveden...ale jsem občas vděčná za jídla typu rizoto, halušky lasagne...to jsou rychlovky, v zimě projdou aj ovocné knedle z lidlu...jo a další kapitola jsou polívky ,-)... tu i večeří. Občas jsem koupila a přinesla z práce hotovku, přendala do kastrůlku na ohřátí...fingovala jakože je to skoro domácí ...pche...snědli to, ale poznámka typu...a co za umělé jídlo doneseš zítra mě teda vyléčila 8o| ,-)...nějak jim to přišlo na jedno brdo no...ale na druhou stranu nefrfňají a sní na dobré vyjímky co uvařím
Nikis. 7. 2. 2021, 13:09
@zdenakucerova Prosím tě, v jakém vesmíru jsou lasagne rychlovka? :^) Já to vždycky tvořím celé dopoledne ,-)
Zrušený účet 7. 2. 2021, 13:11
@Nikis. Třicet minut - boloňská, bešamel, naskládat. Hotovo. Dělám z kila masa azamrazím si jednotlivé porce boloňské na večeře.
Nikis. 7. 2. 2021, 13:13
@ Tak je fakt, že já si i ty lasagne - ty těstoviny - dělám domácí a to zabere čas (a bordel), boloňská chce čas (a bordel), snad ten bešamel stačí jen míchat (smich) Mám vždycky kuchyň jak po výbuchu, když dělám lasagne (smich)
Zrušený účet 7. 2. 2021, 13:14
@Nikis. No jo, tak domácí placky je jiná liga. (F)
katkajohny 6. 2. 2021, 17:25
@Nikis. Kde jste byli na běžkách ? Taky se chystáme,mám půjčené od ségry.Bude to zajímavé - na běžkách jsem stála myslím naposledy v 8.třídě ,-) ,-)
Nikis. 6. 2. 2021, 18:00
@katkajohny Ráno jsem koukala na FB a psali, že na Karlově ideální podmínky, tak jsme jeli z Karlova na Hvězdu, přes Kopřivnou. Nááááádhera! A buď v klidu, já začala letos na běžkách poprvé od sedmé třídy, kde jsem byla jednou na lyžáku na asi 10 minut, takže... takže je to sranda ,-) Ale je to super, moc nás to baví a jezdíme každou sobotu - a v neděli guloš valoš u Netflixu (H) ,-)
zdenakucerova 6. 2. 2021, 12:35
Je tu Monča? Tímto děkuji za tip uvařit červené zelí s vínem a kořením do perníku,je to moc dobré.Priste až budu péct perníčky si jich pár nechám a nastrouhané je pouziju na zahuštění. (F)
Ivuliberuli 6. 2. 2021, 12:09
Zelňačka s klobásou. Pečené kuřecí špalíčky,rýže,míchaný zeleninovy salát. Včera jsem pekla https://www.mimibazar.cz/recept/69574/kolac-pro-milovniky-tvarohu
maršmeloun (upraveno) 6. 2. 2021, 14:52
Houbová polévka alá kulajda, vinná klobása s br. kaší. Upeču asi obyč perník (C) Zitra vepřový guláš s rýží.
danca60 (upraveno) 6. 2. 2021, 12:00
Dneska bude zdejší kynutá maková bábovka https://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4896423 a na oběd pečené brambory rychlý řízek
Susan24 6. 2. 2021, 10:40
Dnes špenátová polévka, špagety Carbonara, linecký koláč ze špaldové mouky (napůl jablka napůl tvaroh a meruňky) a vařím koleno, večer ho ještě hodím do trouby pod gril (pl) ^o)
zdenale 6. 2. 2021, 9:57
Kuřecí prsa plněná nivou, zelenina
anilvap2 6. 2. 2021, 9:56
Asi katův šleh. Už fakt nevím, co bych.......... Nikolo, jak dopadl ten Váš? Jak jste ho, prosím, dělala?
johnynka 6. 2. 2021, 10:36
@anilvap2 Gulasovka a spagety. Zitra asi ptacci. A upecu strudl, pripadne i parky v listovem teste
anilvap2 6. 2. 2021, 12:46
@johnynka Nic se mi nechce, ještě ležím v posteli v pyžamu (pst) ,-) Takže budou asi topinky s míchanými vajíčky. A koupila jsem hořkou čokoládu, tak udělám souffle ^o) Na to líná nebudu.
kajan 6. 2. 2021, 8:54
karbanátky pečené v troubě, hlávkové zelí, brambory. Nepečený tvarohový dort na piškotech s lesním ovocem (pl)

Vybrali jsme pro vás

Kategorie