Zobrazit přihlášovací formulář

Zahrádka, kytičky a zahradničení

Založit nové diskusní téma
Výchozí avatar
plamenek 11. 1. 2018, 18:23
Jsem to (child1) přechválila,začala padat mrznoucí mlha,samá bouračka. Zem nebyla promrzlá ,tak jsem sázela okrasný česnek z výprodeje :-D. .Měli u nás v Normě,jdu pro pečivo a donesu kytky.Uvidím co z toho vzejde( no nekup to ,25 ks cibulí za 6,90). Chlap chtěl koupit v Kaufu nějaký selský bůček,cestou ze zahrady jsem tam přibrzdila. Bylo německé máslo v akci ( 29,90). Už jsem to tu psala,nerozumím tvorbě cen,ale v chlaďáku u slev bylo to samé máslo za 17,80.
krišon 11. 1. 2018, 18:46
@plamenek Myslím si, že máslo už mělo na kahánku dobu spotřeby, proto za Kč 17,80 ...Chystám se do města zítra odpoledne, chci vzít jedním vrzem volby a maso na neděli. Okrasný česnek mám po původních majitelích pozemku a nějak mne nebere ... lodyha metršedesát vysoká a jedna modrá bambule ..roste u boudy, nepřekáží, pokud vyroste, tak ho nechám.... ale mám pocit, že jsem něco vyryla, protože jsem chtěla udělat místo pro tulipány, pro ty mám naopak slabost ...
plamenek 11. 1. 2018, 21:45
@krišon (hello) Určitě končí lhůta,ale já kupovala pro mladé(mrazák mají). Mají velkou spotřebu. Tak velký česnek mi ještě nenarostl,to bude chvíli trvat,ty cibule jsou menší,ty velké co máš asi ty,stojí 90 Kč jedna.Tulipánů mám taky hodně, i nějaké řebčíky. Prala jsem,dokonce žehlila a chlapovi převlékla postel (marodil,potil se). Říkala Janina(nevěsta),že kolegyně v práci si máslo přepouštějí a pak používají na všechno možné.
Zrušený účet 11. 1. 2018, 23:13
@plamenek přepuštěné máslo jsem si dělala o vánocích,nic lepšího na smažení snad ani není,je dobré i na chleba
plamenek 11. 1. 2018, 23:28
@ Pohrávám si s myšlenkou,že si uděláme na rodinnou oslavu vídeňské řízky,ty jsou z telecího a smažené na másle. ,-)
Zrušený účet 12. 1. 2018, 13:55
@plamenek ty jsem dělala o vánocích a jiné řízky už nechci - to byla taková dobrota a to přepuštěné máslo nemá chybu
plamenek 12. 1. 2018, 15:07
@ Tak to věřím. Celá rodina jsme moc rozmazleni domácími produkty.
krišon 11. 1. 2018, 22:18
@plamenek Dřív se hodně smažilo na sádle nebo přepuštěném másle .... já dávám kousek čerstvého másla na usmažený řízek a do každé omáčky, ale nikdy jsem nepřepouštěla ....a asi nebudu ...já mám ráda na chlebu, pečivu, dávám do buchet a krémů .... ale smažit na něm nebudu
plamenek 11. 1. 2018, 23:08
@krišon Vím,že to dělala babička,když jsme měli dvě krávy,ale ona vařila do jednoho hrnce. Včera jsem dělala tu žemlovku s tvarohem a jablky,bylo toho nějak více ,ale už je snězená :-D.A dávám také máslo,zítra bude kuřecí noha ,dušená mrkev s hráškem,brambory.Babička snad ani řízek neuměla,ale chytala nám pstruhy v potoce ,na snídaně vařila kaše,vločkovou,kukuřičnou atd. S medem a máslo stloukala.Byli s dědou soukromí zemědělci a tak nás měla hodně často na hlídání.Děla měl pole,obří ovocný sad,kus lesa a včely.

Vybrali jsme pro vás

Kategorie