Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Hamburská neboli Svíčková se špekovým knedlíkem

0.0
Hamburská neboli Svíčková se špekovým knedlíkem

Potřebné ingredience

KOřenová zelenina aspoň 3-4mrkve, celer, petržel, cibule, 2 stroužky česneku\
\
vcelku kus vepřového masa\
\
masox\
\
celý pepř, nové koření, tymián, bobkový list, 1 PL hořčice\
\
citonová šťáva dle chuti, ocet, cukr, smetana 250 ml - nebo i trocha mléka - nemusí být\
\
mouka na zahušťění\
\
100 g anglické slaniny, kus uzeného

Postup přípravy

osolené maso vcelku osmahnu v tlakovém hrnci, zaliju vroucí vodou, přidám masox, uzené maso, nakrájenou zeleninu a koření, to dám do vajíčka na sypaný čaj. maso by mělo být pod vodou, vařím asi hodinku

po hodince maso i koření vyndám a rozmixuji veškerou zeleninu ponorným mixérem

takhle to vypadá rozmixované

osmahnu si slaninu a můžete i uzené a přidám do omáčky

vymačkám si šťávu z citronu a přidávám střídavě ocet, cukr a citron, dokud to není dle mé chuti.Smetanu můžete a nemusíte přidávat, je to jen na vás, já jednou dám a jednou ne. Zahustíme moukou.
Maso si nakrájím na plátky a vložím zpět do omáčky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ajkammm 22. 2. 2012, 19:52
(zajic) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie