Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 114 návštěvníků)

Bezinkový sirup

0.0
Bezinkový sirup

Potřebné ingredience

2 litry vody 28 květu bezinek 7 dkg kyseliny citrónové 2 kg cukru

Postup přípravy

Vodu svaříme a necháme vychladit. Pak přelejeme květy bezu a necháme 24 hodin stát.
Pak scedíme přidáme kyselinu citrónovou a cukr. Rozvaříme ve vodě. Já nechávám znova zavřít.
Někdo dává do sklenic já dám do 4 litrových petek od sirupu. Normálně zavíčkuji a dám do sklepa.
Kyselina citrónová Vám sirup vlastně zakonzervuje.
Dělám 50 litrů na zimu a vypije se u nás. Je opravdu dobrý mám odzkoušené i s plátky citrónu a tenhle je lepší.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jana (Patrik) 14. 6. 2017, 10:18
Přijde tam prosím opravdu 70g té kyseliny? Je to šíleně kyselé, jak citronáda...kde jsem mohla udělat chybu? Dělala jsem podle receptu, jen jsem to nakonec povařila kvůli malému dítěti-údajně se má 5min. vařit, aby jedovaté látky zmizely...může to být tím?
evicela (upraveno) 14. 6. 2017, 17:39
@Jana (Patrik) vařit se to 5 min určitě nemá, jen s cukrem zahřát k bodu varu, pokud budete takto dlouho vařit, všechny dobré látky z květů zničíte, jaké jedovaté látky???žádné tam nejsou, právě naopak je to léčivka a varem se vše ničí
P.A.V.L.A 12. 6. 2017, 19:21
(Y) (Y)
marsi-28 31. 5. 2016, 22:09
Dělala jsem ho už vloni.Dneska jsem nalila první várku a zítra nakládám další. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
zelvicka petra 31. 5. 2016, 17:55
Je opravdu výborný (clamp) (clamp)
novackova 31. 5. 2016, 13:08
(Y) (Y) (Y) (F)
lenunada 3. 6. 2015, 21:25
Právě jsem nalila do lahví zkušební várku, je perfektní, určitě budu ještě pokračovat. Jestě jsem to vylepšila, do horkého převařeného jsem na chvilku hodila vylouhovat 3 stonky máty a je to parádní. Děkuji za recept (Y) (Y) (F)
Lída O. 2. 6. 2015, 20:59
Musím se přidat k vychválení receptu, letos jsem dělala poprvé a je výborný. Tak snad vydrží a nezkazí se mi.Děkuji moc za recept (clamp) (clamp) (clamp)
marcelkasimonka 26. 5. 2012, 15:37
tak jsem nasbírala květy bezinek ,převařila vodu a čekám až trošku vychladne :-) :-) :-)zatím jsem propláchla květy a zítra budu plnit do skleněných lahví (Y) (Y) (Y)už se těším na šťávičku (F) (F) (F) Marcela s (X)a (Z)
Hakai 23. 6. 2011, 13:24
Tak už jsem letos dělala čtvrtou várku ,-). Každému moc chutná (D). Jen jsem včera odtrhala asi poslední kvítky v okrese :^). Příští rok ho udělám mnohem víc. (flower) Děkuji za recept ,je opravdu výborný (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (hello)
petra.l 12. 6. 2011, 22:43
Hotovo :-) úžasný (Y) (Y) (Y)
Bohunkau 12. 6. 2011, 11:36
právě jsem ho nalila do láhví, je super (Y) (Y) (Y)
thomaso 5. 6. 2011, 8:26
Je výborný. Ta kyselina tomu dodává tu správnou chuť. Maminka také dělá, ale bez citronu a tak se tam pak musí dodávat. Tenhle mi připadá lepší a více svěží. (D) (D)
Žofička 3. 6. 2011, 20:18
tak já jdu na to :-) Než jsem nasbírala bez, tak to mi teda dalo zabrat, uffff :-) Jen jsem si rozbila 3l sklenici :-(. Tak snad to bude dobré i z TPW konvice. Kovový hrnec na to asi nebude moc vhodný že.
Žofička 5. 6. 2011, 8:42
@Žofička Povedlo se!!! (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) Děkuji za super receptík, tento týden bude asi ve znamení sirupíku :-) (L)
iosolda 3. 6. 2011, 7:24
taky ho zkusim uz se me louhoji kozičky tak jsem zvedava
lidare 30. 5. 2011, 21:28
(Y)dobrý receptík,dík za něj,zkusím,bezinky mi už kvetou :-)
ludjur 30. 5. 2011, 19:35
Ďakujem za super receptík, práve som sirup dovarila a tak rozvoniava v celom byte, že sme neodolali a hneď za horúca vyskúšali a....to vám je dobrotaaaaa, naozaj vynikajúci (L) (L) (L) (L)
hambuo 23. 6. 2010, 10:12
Tak už mám vylouhovaný květy a chci šťávu dodělat, jen se potřebuji zeptat, zda Pet lahve víčkujete hned teplé nebo až vychlazené. (Y) (Y) (Y)
Trvalka 23. 6. 2010, 23:10
@hambuo Moc se omlouvám nšla jsem to až ted. Víčkuji hned, aby víčko trošku drželo. Ale nenalívám horké. |:o) Doufám, že chutná. (L)
lokoska 16. 6. 2010, 10:56
:-) :-) mě už se taky louhují, jen jsen byla asi nedočkavá a vodu nenechala pořádně vychladit. Některé květy mi zhnědly,myslíte, že to bude vadit??? *-) *-)
Trvalka 16. 6. 2010, 20:39
@lokoska Určitě ne to nevadí. Normálně scedte a přidejte cukr a kyselinu. (L) Nic se neděje :-)
Andrea35 14. 6. 2010, 16:58
už se mi louhují od včera květy a za chvíli se na to vrhnu.teda 50 litrů,to je teda bomba (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Trvalka 15. 6. 2010, 13:40
@Andrea35 Doufám, že se povedl. Je výborný. Sladíme v zimě čaj. Je odzkoušený a poměr kyseliny a cukru je ok. |:o) Snad chutná. Po ránu na lačno je dobré si dát štamprlku sirupu je to lék proti kašli a nachlazení. (L)
jazina 3. 5. 2010, 12:47
Sirupek z bezinek také dělám, čekám až vykvetou. Je to výborný sirup so vody nebo do čaje a navíc je léčivý. (child9) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie