Rychlý hrnkový koláč se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
1 hrnek ořechů, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek krystalového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 PL kakaa, 1 zakysaná smetana, 3 vejce, necelá 1/2 hrnku oleje. Čokoládová poleva (tuk, čokoláda, já dávám i trochu zakysané smetany), něco na ozdobu.
Postup přípravy
Ořechy pomeleme. Přísady na těsto smícháme a upečeme. Polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme. (já to dělám bez polevy, moc ji nemusíme).
Voláme jaro
Potřebné ingredience
Spodní patro piškot,krém mascarpone ,mandarinky.Druhé patro sachr korpus,krém mascarpone ,jahody.Třetí patro piškot,krém mascarpone stračiatela
Rýže se švarkovou pomazánkou a pórkem
Potřebné ingredience
rýže, škvarková vegetariánská pomazánka , pórek, rajčata
Postup přípravy
Rýži uvaříme(použila jsem lepivou), přidáme švarkovou veg. pomazánku a na jemná kolečka nastrouhaný pórek.
Jíme s rajčaty, nebo rajčatovým salátem.
Nečekaně…
Tunel naruby
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 4 PL polohrubé mouky, 4 PL cukru moučka, 2 PL kakaa. Náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 400 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 100 ml vlažné vody, 1 želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker. Dále: 1 mandarinkový kompot, trochu marmelády.
Postup přípravy
Tunelů jsem už udělala celou řadu, ale před pár dny jsem narazila na obrázek tunelu, kde se korpus místo nahoru dává doprostřed. Bezva nápad. A tak jsem ho při první příležitosti…
MIMONI PRO SAŠU
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
ČOKOLÁDOVÝ KORPUS
KRÉM: mascarponovo-smetanový + mandarinky
KRÉM NA OBMAZÁNÍ DORTU: čokoládová ganache
POTAHOVKA: z marshmallow bombonů obarvená na žluto
FIGURKY: z…
Tuňáková pomazánka s cottage
Potřebné ingredience
120g cottage, 2 střední mrkve nastrouhané najemno, 100g lučiny, 1 velká plechovka tuňáka (120g masa), sůl, pepř,1 lžička dijonské hořčice
Celerový salát
Potřebné ingredience
150g očištěného řapíkatého celeru (asi ze 6 velkých řapíků), 150g kukuřice, 120g jablka na kousky, 100-120g zakysané smetany, sůl, pepř, olivový olej (nemusí být), trochu třtinového cukru, citrónová šťáva
Postup přípravy
Celer oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Smícháme s kukuřicí, osolíme, opepříme, přidáme cukr a citrón. Nakonec přimícháme smetanu a jablka na kousky. Necháme chvíli odležet v…
Tvarohové bagety
Potřebné ingredience
250h tvarohu, 100 - 110g mléka, 40g olivového oleje, 250g hladké mouky, 50g špaldové mouky, 1 lžička medu, 1 lžička soli, 1/2 droždí. Bílek na potření
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, necháme asi hodinu kynout. Poté vytvarujeme bagety, potřeme bílkem (vejcem) a necháme ještě chvíli kynout na plechu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.
Podmáslový koláč s ovocem a drobenkou
Potřebné ingredience
Těsto: 1 vejce, 120 g cukru krupice, 250 ml podmáslí, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 80 ml oleje. Dále: ovoce např. mražený rybíz, drobenka.
Postup přípravy
V míse vyšleháme vejce s cukrem, snížíme otáčky šlehače na nejnižší stupeň a přidáváme podmáslí, mouku s práškem i olej. Těsto nalijeme na menší plech (24x30cm) s pečícím papírem,…
Vláčná mrkvová bábovka
Potřebné ingredience
2 celá vejce, 180 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 200 ml smetany 30%, 100 ml mléka, 4 PL oleje, 350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 350 g jemně nastrouhané mrkve. Kokos na vysypání a Hera na vymazání formy.
Postup přípravy
Vše smícháme, nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme pozvolna při 160°C asi 70 minut. Necháme zchladnout a vyklopíme. Můžeme pocukrovat.