Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlý hrnkový koláč se zakysanou smetanou

Rychlý hrnkový koláč se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

1 hrnek ořechů, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek krystalového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 PL kakaa, 1 zakysaná smetana, 3 vejce, necelá 1/2 hrnku oleje. Čokoládová poleva (tuk, čokoláda, já dávám i trochu zakysané smetany), něco na ozdobu.

Postup přípravy

Ořechy pomeleme. Přísady na těsto smícháme a upečeme. Polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme. (já to dělám bez polevy, moc ji nemusíme).

Zobrazit více...
DORTY
Voláme jaro

Voláme jaro

Potřebné ingredience

Spodní patro piškot,krém mascarpone ,mandarinky.Druhé patro sachr korpus,krém mascarpone ,jahody.Třetí patro piškot,krém mascarpone stračiatela

Postup přípravy

+++

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Rýže se švarkovou pomazánkou a pórkem

Rýže se švarkovou pomazánkou a pórkem

Potřebné ingredience

rýže, škvarková vegetariánská pomazánka , pórek, rajčata

Postup přípravy

Rýži uvaříme(použila jsem lepivou), přidáme švarkovou veg. pomazánku a na jemná kolečka nastrouhaný pórek.

Jíme s rajčaty, nebo rajčatovým salátem.


Nečekaně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tunel naruby

Tunel naruby

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 4 PL polohrubé mouky, 4 PL cukru moučka, 2 PL kakaa. Náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 400 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 100 ml vlažné vody, 1 želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker. Dále: 1 mandarinkový kompot, trochu marmelády.

Postup přípravy

Tunelů jsem už udělala celou řadu, ale před pár dny jsem narazila na obrázek tunelu, kde se korpus místo nahoru dává doprostřed. Bezva nápad. A tak jsem ho při první příležitosti…

Zobrazit více...
DORTY
MIMONI PRO SAŠU

MIMONI PRO SAŠU

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

ČOKOLÁDOVÝ KORPUS
KRÉM: mascarponovo-smetanový + mandarinky
KRÉM NA OBMAZÁNÍ DORTU: čokoládová ganache
POTAHOVKA: z marshmallow bombonů obarvená na žluto
FIGURKY: z…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tuňáková pomazánka s cottage

Tuňáková pomazánka s cottage

Potřebné ingredience

120g cottage, 2 střední mrkve nastrouhané najemno, 100g lučiny, 1 velká plechovka tuňáka (120g masa), sůl, pepř,1 lžička dijonské hořčice

Postup přípravy

Všechno smícháme dohromady a necháme v lednici chvíli odležet.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Celerový salát

Celerový salát

Potřebné ingredience

150g očištěného řapíkatého celeru (asi ze 6 velkých řapíků), 150g kukuřice, 120g jablka na kousky, 100-120g zakysané smetany, sůl, pepř, olivový olej (nemusí být), trochu třtinového cukru, citrónová šťáva

Postup přípravy

Celer oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Smícháme s kukuřicí, osolíme, opepříme, přidáme cukr a citrón. Nakonec přimícháme smetanu a jablka na kousky. Necháme chvíli odležet v…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Tvarohové bagety

Tvarohové bagety

Potřebné ingredience

250h tvarohu, 100 - 110g mléka, 40g olivového oleje, 250g hladké mouky, 50g špaldové mouky, 1 lžička medu, 1 lžička soli, 1/2 droždí. Bílek na potření

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme asi hodinu kynout. Poté vytvarujeme bagety, potřeme bílkem (vejcem) a necháme ještě chvíli kynout na plechu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Podmáslový koláč s ovocem a drobenkou

Podmáslový koláč s ovocem a drobenkou

Potřebné ingredience

Těsto: 1 vejce, 120 g cukru krupice, 250 ml podmáslí, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 80 ml oleje. Dále: ovoce např. mražený rybíz, drobenka.

Postup přípravy

V míse vyšleháme vejce s cukrem, snížíme otáčky šlehače na nejnižší stupeň a přidáváme podmáslí, mouku s práškem i olej. Těsto nalijeme na menší plech (24x30cm) s pečícím papírem,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vláčná mrkvová bábovka

Vláčná mrkvová bábovka

Potřebné ingredience

2 celá vejce, 180 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 200 ml smetany 30%, 100 ml mléka, 4 PL oleje, 350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 350 g jemně nastrouhané mrkve. Kokos na vysypání a Hera na vymazání formy.

Postup přípravy

Vše smícháme, nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme pozvolna při 160°C asi 70 minut. Necháme zchladnout a vyklopíme. Můžeme pocukrovat.

Zobrazit více...

Kategorie