Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Karamelový dort s banány

Karamelový dort s banány

Potřebné ingredience

1 balení Esíček, 75 g másla, 2 vajíčka + 2 žloutky, 85 g cukru krupice, 2 smetany ke šlehání, 3 banány, 1 plechovka Salko karamel 397 g, 2 bílky, 140 g cukru krupice

Postup přípravy

Esíčka rozmixujte najemno a smíchejte je s rozpuštěním máslem. Troubu nastavte na 190 °C. Kruhovou formu (průměr 22 cm) vyložte pečícím papírem. Lžící zatlačte směs do formy a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Broskvový moučník

Broskvový moučník

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 100 ml oleje, 100 ml mléka, 1 prášek do pečiva; Krém: šťáva z kompotu, 2 vanilkové pudingy, 4 lž moučkového cukru, 2 tvarohy (jedno jaké), 10 dkg másla; dále 1 broskvový kompot (820 g).

Postup přípravy

Korpus: Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky šleháme s cukrem, přidáme olej a mléko, mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vanilková zmrzlina

Vanilková zmrzlina

Potřebné ingredience

150g plnotučného mléka, 2 žloutky, 40g světlého třtinového cukru s vanilkou (nebo cukru bez vanilky a vanilkový lusk zvlášť), 75g mascarpone, 150g šlehačky

Postup přípravy

Zahřejeme mléko se smetanou (pokud máme lusk, vyškrábneme semínka a dáme do mléčné směsi i s prázdným luskem a necháme minimálně 20min. louhovat, před přidáním mascarpone znovu…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Trhanec

Trhanec

Potřebné ingredience

500ml mléka, sůl, 30g panely (cukru) + 1-2 lžíce na posypání, citrónová kůra, 250g jemné krupičky, 4 vejce, 30g másla. Ovocná omáčka, mascarpone a javorový sirup k podávání.

Postup přípravy

Krupičku smícháme s polovinou mléka, solí a panelou (cukrem). Necháme minimálně hodinu v lednici odležet. Poté vmícháme žloutky a střídavě zbytek mléka a sníh. V pekáčku necháme…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety puttanesca

Špagety puttanesca

Potřebné ingredience

3 lžíce olivového oleje, 2 hrsti černých oliv, 2 lžíce kaparů, 5 ančoviček, chilli paprička, 3 stroužky česneku, sůl, 1 konzerva drcených rajčat, asi 250g pasaty, oregano, petrželka, špagety

Postup přípravy

Na olej dáme ančovičky a zlehka opékáme až se skoro rozpadnou. Pak přidáme česnek n plátky, olivy a kapary. Přilijeme rajčata a pasatu, dáme chilli, oregano a sůl. Necháme zvolna…

Zobrazit více...
DORTY
S orchidejemi

S orchidejemi

Potřebné ingredience

Korpus čokoládový s červenou řepou a ořechový , slepovaný malinovým džemem a pařížským krémem.

Postup přípravy

Potřený nastavovaným máslovým krémem, nahoře potahová hmota s živými orchidejemi.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kávové lanýže

Kávové lanýže

Potřebné ingredience

100 ml smetany ke šlehání, 4 g instantní kávy, 250 g bílé čokolády, 50 g másla.

Postup přípravy

V zahřáté smetaně rozmícháme kávový prášek. Čokoládu nasekáme a máslo nakrájíme na malé kousky. Oboje přidáme do smetany a nad párou mícháme do úplného rozpuštění. Po vychladnutí…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pečivo s podmáslím

Pečivo s podmáslím

Potřebné ingredience

200g vody, 1 lžička sladěnky, 15g droždí, 400g hladké mouky, 60g polohrubé mouky, 100g celozrnné pšeničné mouky, 120g podmáslí, 40g oleje, 10-12g soli

Postup přípravy

Ze 100g vody, sladěnky, 130g hladké mouky a droždí umícháme těsto a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme kynuté těsto. Podle hustoty podmáslí ev.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílková bábovka

Bílková bábovka

Potřebné ingredience

6 bílků, 100g rozpuštěného a vychladlého másla, 150g třtinového cukru, 1 a 1/2 lžíce škrobu, 150g hladké mouky, 1 lžička PP, sůl

Postup přípravy

Z bílků a soli vyšleháme sníh, asi v polovině šlehání přisypeme cukr a vyšleháme dotuha. Rychle zapracujeme mouku s PP a škrobem. Nakonec stěrkou vmícháme máslo. Pečeme ve vyhřáté…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
RUMOVÉ KULIČKY

RUMOVÉ KULIČKY

Potřebné ingredience

Na 40 kousků potřebujeme:rn rnrn175 g mléčné čokoládyrn175 g hořké čokoládyrn125 g práškového cukrurn1 lžíci kakaarn1 lžíci instantní kávyrn4 lžíce rumurn200 g mletých oříškůrn125 g másla rn200 g čokoládového sypání k dozdobení

Postup přípravy

Postup:rn rnrnMáslo utřeme s cukrem do pěny. Čokoládu nastrouháme na jemno a smícháme s kakaem, instantní kávou, rumem a oříšky a přidáme k máslu. Přikrytou hmotu necháme asi 2…

Zobrazit více...

Kategorie