Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové kolečkové knedlíky, šišky, placky

Bramborové kolečkové knedlíky, šišky, placky

Potřebné ingredience

700 g (70 dg) vařených brambor - ne nových 200 g (20 dg) hrubé mouky 100 g (10 dg) dětské krupičky 2 vajíčka sůl

Postup přípravy

Uvařené brambory nastrouháme, v míse do nich uděláme ďůlek, do kterého rozklepneme vajíčka, přidáme mouku, krupičku, sůl. Vše dobře promícháme a vypracujeme těsto. Pokud chceme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dort z Lotusek

Dort z Lotusek

Potřebné ingredience

2 balení Lotus sušenek, 3 zakysané smetany, 1 šlehačka

Postup přípravy

Ušlehanou smetanu smícháme se zakysankami. Do dortové formy (cca 20 cm) vrstvíme střídavě sušenky a krém. Necháme do druhého dne v lednici ztuhnout. Vyndáme z formy a po obvodu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník z remosky

Perník z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 1 vejce, 2 lžíce švestkových povidel (cca 100 g), 1 lžíce medu (cca 50 g), 140 g špaldové mouky, ½ prášku do pečiva (tzn. 6 g), 100 g smetany, 90 g rostlinného oleje, 1 lžička perníkového koření, 30 g nasekaných vlašských ořechů, 30 g rozinek, 40 g kandované pomerančové kůry (brusinek), trocha rumu; * NA DOZDOBENÍ: čokoládová poleva, větší kusy ořechů (vlašských nebo mandlí), pomerančová kůra (brusinky)

Postup přípravy

Pečeno ve formě o objemu 1400 ml a ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). Do misky dát rozinky + pomerančovou kůru + rum a nechat nasáknout. Smíchat mouku + prášek do…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Polentový nákyp

Polentový nákyp

Potřebné ingredience

Cca 120g vývaru nebo vody, 50g polenty, 1/2 kelímku zakysané smetany, 1 vejce (před 1. rokem jen žloutek), hrst vařeného nasekaného masa, 1 nastrouhaná mrkev, pár růžiček nasekané brokolice, bylinky

Postup přípravy

Z vody a polenty uvaříme hustou kaši (pokud je moc, že se nedá míchat, přidat tekutinu), necháme trochu vychladnout. Přidáme smetanu a vejce, nakonec zeleninu, maso o bylinky.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánový korpus bez cukru

Banánový korpus bez cukru

Potřebné ingredience

2 zralé banány, 100g přesnídávky, 80g oleje, 1 bezfosfátový PP, 100g hladké špaldy, 100g polohrubé pšenice, 2 vejce

Postup přípravy

Banány rozmixujeme s přesnídávkou, přidáme vejce, olej a nakonec mouku s PP. Nalijeme do formy v průměru cca 20 cm a pečeme na 170 stupňů asi 30 min. Můžeme použít jako samostatný…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety s řepovou omáčkou

Špagety s řepovou omáčkou

Potřebné ingredience

2 střední předvařené řepy, cca 1/2 kelímku šlehačky, cca 1/2 kelímku zakysané smetany (ev. s jogurtem), sůl, pepř (chilli), kopr, česnek, 30 - 50 ml olivového oleje, celozrnné špagety, parmazán (pekorino), volitelně klíčky semínka,...

Postup přípravy

Řepu rozmixujeme s olejem a šlehačkou a hladkou omáčku. Dáme do pánve, přidáme zbylé ingredience a asi 5 min zahříváme. Nakonec vmícháme klíčky, semínka,... V pánvi smícháme s…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Banánové vafle bez cukru

Banánové vafle bez cukru

Potřebné ingredience

1 banán, 50g mléka, 25g oleje, 1 vejce, 100g cz mouky (ev mix hladká pšeničná + cz), 30g vloček, velká lžíce jogurtu, troch PP (cca lžička)

Postup přípravy

Vše smícháme, necháme chvíli odstát a upečeme vafle. Jsou přirozeně sladké.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

1cibule, 3mrkve, 2lžíce máslo, 2lžíce mouka, 1lžička sůl, dva malé protlaky, 3lžíce cukr, šťáva z půlky citrónu nebo 1 lžíce octa, špetka tymian, 3 bobkový list, 8 kuliček nové koření, 10 kuliček pepře, 1 hřebíček, špetka skořice, 1L vývar nebo voda

Postup přípravy

Na másle nebo oleji zpěnime cibulku na jemno, na cibuli necháme rozvonět koření, po té přidáme nastrouhanou mrkev a dále restujeme, až bude mrkev zkaramelizovaná přidáme protlak a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněné papriky k rajské omáčce

Plněné papriky k rajské omáčce

Potřebné ingredience

6 bílých paprik, 500g mleteho masa (hovězí, kuřecí, krůtí) 1 rohlík, mléko, 1malá cibule, 1lžička sůl, špetka pepř, medvědí česnek nebo granulovaný česnek.

Postup přípravy

Rohlík nalámeme do mléka necháme odležet. Do masa nakrájíme na jemno cibuli a přidáme veškeré koření a sůl. Z rohlíku vymačkáme prebytečné mléko a přidáme k masu a důkladně rukama…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Čokoládové cukroví Inka

Čokoládové cukroví Inka

Potřebné ingredience

Těsto: 420 g hladké mouky, 40 g kakaa, 140 g moučkového cukru (může být i méně), 80 g mletých (vlašských) ořechů, 280 g změklého másla, skořice (cca lžička). Náplň: 300g opraźených a umletých ořechů, 4 lžíce kyselé marmelády, 4 lžíce rumu, 6 žloutků, 200 g moučkového cukru, vanilka. Čokopoleva. Půlky vlašských ořechů navrch.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme v lednici do druhého dne. Poté vyválíme a vykrájíme kolečka, upečeme. Na náplň vše smícháme a slepujeme dvě kolečka k sobě. Vršek namočíme v čokoládě a…

Zobrazit více...

Kategorie