Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvová rychlovka z remosky

Mrkvová rychlovka z remosky

Potřebné ingredience

200 g mrkve, 150 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g špaldové hladké mouky, 130 g cukru (množství upravit podle toho, jak sladká je použitá mrkev), 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, ½ balíčku prášku do pečiva, 1 rovná lžička skořice, 1 velká lžíce meruňkového džemu, 2 vejce, 100 g oleje, 100 g mléka

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,7 l (tady konkrétně je forma Silikomart Eleganza), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Mrkev nastrouhat na jemno.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková nebo květáková s kápáním

Pórková nebo květáková s kápáním

Potřebné ingredience

Máslo, hladkou mouku, 1 pórek nebo malý květák, masox, kmín, sůl, vejce,

Postup přípravy

Na másle udělat z hl. mouky trošku svetlé jíšky...pórek nakrájet na tenká kolečka nebo květák na malinké růžičky, hodit na jíšku a chvilinku usmažit (pokud máte zeleninu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohovo-meruňkový z remosky

Tvarohovo-meruňkový z remosky

Potřebné ingredience

* KORPUS: 2 vejce, 50 g cukru krupice, 2 lžíce oleje, 50 g hladké mouky, ½ lžičky přášku do pečiva, 1-2 lžíce vody; * MERUŇKOVÉ PYRÉ: 200 g kompotovaných meruněk, 150-200 ml kompotové šťávy z meruněk, 20 g kukuřičného škrobu (lze nahradit pudinkovým práškem); * TVAROHOVÝ KRÉM: 100 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 150 g měkkého tvarohu; * POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 2 lžíce smetany (nebo mléka)

Postup přípravy

Rozpis je pro malou dortovou formu o průměru 20 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Oddělit žloutky od bílků.
Z bílků vyšlehat pevný sníh, v misce…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KAKAOVÉ MUFFINKY – bezlepkové

KAKAOVÉ MUFFINKY – bezlepkové

Potřebné ingredience

160 g bezlepkové hladké mouky, 35 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů, 150 g třtinového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 130 g sojového mléka, 100 g slunečnicového oleje, 175 g bílků na sníh, malá špetka soli.

Postup přípravy

Navazuji na stejné suroviny z předchozího receptu na srnčí hřbet, kde však hladkou mouku zastupuje bezlepková, mléko je nahrazeno sojovým, sladíme třtinovým cukrem a nejsou ani…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SRNČÍ HŘBET s kakaem

SRNČÍ HŘBET s kakaem

Potřebné ingredience

160 g hladké mouky, 35 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 150 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 130 g mléka, 100 g slunečnicového oleje, 175 g bílků na sníh, malá špetka soli.

Postup přípravy

Ve větší misce smícháme oba cukry, mléko, olej a vsypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a kakaem.
Bokem vyšleháme bílky na tuhý sníh, který pak opatrně přidáváme do…

Zobrazit více...
DORTY
KRÉMOVÝ S RŮŽIČKAMI

KRÉMOVÝ S RŮŽIČKAMI

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: kakaový
KRÉM: smetanovo-karamelový
KRÉM NA OBMAZÁNÍ DORTU: máslovo-tvarohový s bílou čokoládou a lžičkou karamelu
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na boční čokoládové…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Karbanátky se zelím

Karbanátky se zelím

Potřebné ingredience

250 g mletého masa, 250 g bílého hlávkového zelí, 1 hrnek krupice, 1 vejce, 1 lříce sušené cibule (nebo jedna orestovaná cibule), špetka mletého kmínu, špetka oregana, sůl, strouhanka na obalení karbanátků, máslo na vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití

Postup přípravy

Inspirace ze stránek Prostřeno.


Zelí nastrouhat na struhadle na hrubo.

K zelí přidat maso + krupici + cibuli + vejce, okořenit solí + kmínem + oreganem.
Dobře…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malý perník z remosky

Malý perník z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 140 g mléka, 70 g másla (Hery), 1 lžíce medu, 1 vejce, 150 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku do perníku; * NÁPLŇ: džem výrazně chuti (malinová, rybízová...); * POLEVA: 50 g čokolády na vaření, 20 g másla

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1 l (tady konkrétně je forma Silikomart Vortex), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Rozpustit máslo + med.

V míse…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Míša řezy z remosky

Míša řezy z remosky

Potřebné ingredience

* KORPUS: 2 vejce, 60 g cukru krupice, 1-2 lžíce lžíce vody, 2 lžíce oleje, 60 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá lžíce holandského kakaa, ½ lžičky prášku do pečiva; * KRÉM: 180 g povoleného másla, 1½ měkkého tvarohu (tedy cca 375 g), 100 g moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového cukru; POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 2 lžíce sladké smetany (nebo mléka)

Postup přípravy

Rozpis je pro malou dortovou formu o průměru 20 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Příprava:
- oddělit žloutky od bílků
- smíchat mouku + kakao +…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarožníkový nákyp

Tvarožníkový nákyp

Potřebné ingredience

Korpus: 15g hladké mouky, 35g špaldové celozrnné mouky, 25h másla, 1 žloutek, asi malé lžíce vody. Náplň: 85g měkkého másla, 75g cukru, vanilka, 2 vejce, citrónová šťáva a kůra, 500g tvarohu (minimálně jedna vanička), 50g krupičky, 2 lžíce škrobu, ovoce

Postup přípravy

Vypracujeme těsto na korpus a dáme vychladit. Poté vyválíme nebo namačkáme do formy a upečeme na 200°C 10 min., necháme vychladnout. Na náplň vyšleháme máslo s cukrem, přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie