Mrkvová rychlovka z remosky
Potřebné ingredience
200 g mrkve, 150 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g špaldové hladké mouky, 130 g cukru (množství upravit podle toho, jak sladká je použitá mrkev), 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, ½ balíčku prášku do pečiva, 1 rovná lžička skořice, 1 velká lžíce meruňkového džemu, 2 vejce, 100 g oleje, 100 g mléka
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,7 l (tady konkrétně je forma Silikomart Eleganza), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Mrkev nastrouhat na jemno.
Pórková nebo květáková s kápáním
Potřebné ingredience
Máslo, hladkou mouku, 1 pórek nebo malý květák, masox, kmín, sůl, vejce,
Postup přípravy
Na másle udělat z hl. mouky trošku svetlé jíšky...pórek nakrájet na tenká kolečka nebo květák na malinké růžičky, hodit na jíšku a chvilinku usmažit (pokud máte zeleninu…
Tvarohovo-meruňkový z remosky
Potřebné ingredience
* KORPUS: 2 vejce, 50 g cukru krupice, 2 lžíce oleje, 50 g hladké mouky, ½ lžičky přášku do pečiva, 1-2 lžíce vody; * MERUŇKOVÉ PYRÉ: 200 g kompotovaných meruněk, 150-200 ml kompotové šťávy z meruněk, 20 g kukuřičného škrobu (lze nahradit pudinkovým práškem); * TVAROHOVÝ KRÉM: 100 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 150 g měkkého tvarohu; * POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 2 lžíce smetany (nebo mléka)
Postup přípravy
Rozpis je pro malou dortovou formu o průměru 20 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Oddělit žloutky od bílků.
Z bílků vyšlehat pevný sníh, v misce…
KAKAOVÉ MUFFINKY – bezlepkové
Potřebné ingredience
160 g bezlepkové hladké mouky, 35 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů, 150 g třtinového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 130 g sojového mléka, 100 g slunečnicového oleje, 175 g bílků na sníh, malá špetka soli.
Postup přípravy
Navazuji na stejné suroviny z předchozího receptu na srnčí hřbet, kde však hladkou mouku zastupuje bezlepková, mléko je nahrazeno sojovým, sladíme třtinovým cukrem a nejsou ani…
SRNČÍ HŘBET s kakaem
Potřebné ingredience
160 g hladké mouky, 35 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 150 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 130 g mléka, 100 g slunečnicového oleje, 175 g bílků na sníh, malá špetka soli.
Postup přípravy
Ve větší misce smícháme oba cukry, mléko, olej a vsypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a kakaem.
Bokem vyšleháme bílky na tuhý sníh, který pak opatrně přidáváme do…
KRÉMOVÝ S RŮŽIČKAMI
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS: kakaový
KRÉM: smetanovo-karamelový
KRÉM NA OBMAZÁNÍ DORTU: máslovo-tvarohový s bílou čokoládou a lžičkou karamelu
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na boční čokoládové…
Karbanátky se zelím
Potřebné ingredience
250 g mletého masa, 250 g bílého hlávkového zelí, 1 hrnek krupice, 1 vejce, 1 lříce sušené cibule (nebo jedna orestovaná cibule), špetka mletého kmínu, špetka oregana, sůl, strouhanka na obalení karbanátků, máslo na vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití
Postup přípravy
Inspirace ze stránek Prostřeno.
Zelí nastrouhat na struhadle na hrubo.
K zelí přidat maso + krupici + cibuli + vejce, okořenit solí + kmínem + oreganem.
Dobře…
Malý perník z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 140 g mléka, 70 g másla (Hery), 1 lžíce medu, 1 vejce, 150 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku do perníku; * NÁPLŇ: džem výrazně chuti (malinová, rybízová...); * POLEVA: 50 g čokolády na vaření, 20 g másla
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1 l (tady konkrétně je forma Silikomart Vortex), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Rozpustit máslo + med.
V míse…
Míša řezy z remosky
Potřebné ingredience
* KORPUS: 2 vejce, 60 g cukru krupice, 1-2 lžíce lžíce vody, 2 lžíce oleje, 60 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá lžíce holandského kakaa, ½ lžičky prášku do pečiva; * KRÉM: 180 g povoleného másla, 1½ měkkého tvarohu (tedy cca 375 g), 100 g moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového cukru; POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 2 lžíce sladké smetany (nebo mléka)
Postup přípravy
Rozpis je pro malou dortovou formu o průměru 20 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Příprava:
- oddělit žloutky od bílků
- smíchat mouku + kakao +…
Tvarožníkový nákyp
Potřebné ingredience
Korpus: 15g hladké mouky, 35g špaldové celozrnné mouky, 25h másla, 1 žloutek, asi malé lžíce vody. Náplň: 85g měkkého másla, 75g cukru, vanilka, 2 vejce, citrónová šťáva a kůra, 500g tvarohu (minimálně jedna vanička), 50g krupičky, 2 lžíce škrobu, ovoce
Postup přípravy
Vypracujeme těsto na korpus a dáme vychladit. Poté vyválíme nebo namačkáme do formy a upečeme na 200°C 10 min., necháme vychladnout. Na náplň vyšleháme máslo s cukrem, přidáme…