Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Raženky - kaiserky, housky

Raženky - kaiserky, housky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 250 g hladké mouky (část mouky možno nahradit pšeničnou celozrnnou moukou), 125 g polohrubé mouky, 125 g pšeničné chlebové mouky, 10-15 g soli, ¼ kostky čerstvého droždí, 5 g cukru, 300 ml mléka, 25 g rozpuštěného másla, (přidávám ještě cca 2 lžíce žitného kvásku - nemusí být); * NA POTŘENÍ: rozšlehané vejce; * NA POSYP: lněné semínko, sezam, kmín, hrubozrnná sůl ....

Postup přípravy

Těsto dělám v pekárně - všechny suroviny dát do pekárny a nastavit program Těsto, ale jde to i bez pekárny - zadělat hladké těsto a nechat vykynout.

Vykynuté těsto na vále…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
šunkovosýrové trojúhelníčky-obměna již známých česnekových trojúhelníčků

šunkovosýrové trojúhelníčky-obměna již známých…

Potřebné ingredience

200ml vlahého mléka 60ml oleje 1/2 lžičky cukru 1 lžička soli 375g hladké mouky 27g čerstvého droždí náplň: 100g změklého másla sůl-nebo grilovací koření 150g šunky na plátky 150g plátkového sýra

Postup přípravy

Těsto udělala pekárna,pak jsem rozdělila na dva díly a z každého vyválela plát.Potřela asi třetinou náplně(máslo +gril. koření),pokladla plátky šunky a sýra) a zamotala jako závin…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chléb - pšenično-žitný - jiný už nepeču

Kváskový chléb - pšenično-žitný - jiný už nepeču

Potřebné ingredience

200 ml vody, 200 ml mléka (nemusí být, stačí dalších 200 ml vody), 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 70 dkg mouky (30 pšeničná a 40 žitná), chlebové koření, 200 ml žitného kvásku.

Postup přípravy

Do pekárny tekuté přísady, cukr a sůl a dále v míse smíchám cca 15 dkg hladké pšeničné obyčejné, 15 dkg pšeničné celozrnné hrubé (používám Křemežskou), 20 dkg hrubé celozrnné…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový Vinohradský pšeničný chléb

Kváskový Vinohradský pšeničný chléb

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 1 lžíce kvásku (dávám žitný), 80 g hladké pšeničné mouky, 100 g vlažné vody; * DÁLE DO TĚSTA: 200 g vody, 350 g hladké pšeničné mouky, 45 g celozrnné (nebo obyčejné) žitné mouky, 9 g soli (případně dle chuti koření, cibulku, brambory ....)

Postup přípravy

Polopatický postup na 1 bochník (cca 800 g) - píšu ho hlavně pro sebe, ale třeba to pomůže i někomu jinému :-)

1. den - příprava kvásku
- smíchat 1 lžíci kvásku + 100 g…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Slunečnicový chléb

Slunečnicový chléb

Potřebné ingredience

300ml mléka, 25g olivového oleje, 1/2 lžičky cukru, 1 a 1/2 lžičky soli, 1 lžička ml. knínu, 60g slunečnicových semínek + na posypání, 200g žitné mouky chlebové tmavé, 170g hladké mouky pšeničné, kostka droždí

Postup přípravy

Suroviny vložíme do domácí pekárny a zapneme program TĚSTO.
Po vykynutí vytvoříme bochánek, který opatrně vložíme do ošatky a necháme další cca 1 hod. kynout přikryté igelitem.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Celozrnná "pizza"

Celozrnná "pizza"

Potřebné ingredience

65g celozrnné žitné mouky, 65g špaldové celozrnné mouky, 125g pšeničné hladké mouky, 3/4 lžičky soli, 1/4 droždí, asi 150ml mléka (ev. vody), 1/2 lžičky medu, 1 velká lžíce olivového oleje. 1. náplň: 100 - 150g čerstvého špenátu, 5 sušených rajčat, 1 stroužek česneku, sůl, 100g fety (nebo balkánského sýru). 2. náplň: asi 4 střední rajčata, 1 - 2 mozarrelly, sůl, hrst černých oliv, bazalka. Olivový olej

Postup přípravy

Těsto zaděláme v robotu nebo pekárně a necháme kynout. Vyválíme na slabou placku, potřeme olejem a poklademe náplněmi. (sekaný česnek orestujeme na oleji, přidáme špenát, necháme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Výborný domácí chléb

Výborný domácí chléb

Potřebné ingredience

1hrnek žitné mouky, 1hr plhr špaldové, 2hr hl špaldové, 1lž kmínu, 2lž soli, 1/2 lž sušeného droždí - smíchat a přidat 1lž octa + 2 hrnky studené vody. (mouky lze kombinovat, např. 1hr žitné+3hr hladké, 1hr žitné+2plhr+1hl nebo pouze hladká špaldová bez žitné)

Postup přípravy

Posypat​ moukou a nechat kynout 12-18 hod. Po té probereme vařečkou, znovu posypeme moukou a necháme ještě 30 min odpočinout. Kastrol 21-23 cm vložíme do trouby na 30 min při…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
tousty po italsku

tousty po italsku

Potřebné ingredience

toustový chleba (světlý i tmavý, dle chuti, jdou i podélně rozpůlené rohlíky) ...... bazalkové pesto ........rajčata .....mozzarella

Postup přípravy

nechat rozehřát gril v troubě. zatím chleba potřeme tenkou vrstvou pesta, dáme na kolečka nakrájené rajčata a navrch mozzarellu. zapékat pod grilem na 200 stupňů cca 3 minuty,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Výborný nekynutý knedlík, co se nikdy nerozvaří

Výborný nekynutý knedlík, co se nikdy nerozvaří

Potřebné ingredience

5 ks rohlíků, 2 hrnky hrubé mouky, 1 lžička soli, petržel, 4 vejce, 2 hrnky mléka, máslo na vymazání hrnků

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na drobnější kostky a necháme je mírně zaschnout, pokud chvátáme, můžeme je na chvilinku strčit na plech do trouby. Mouku smícháme s mlékem a žloutky, sekanou…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový pšenično-žitný chléb

Kváskový pšenično-žitný chléb

Potřebné ingredience

500 g žitného kvásku, 550 g hladké pšeničné mouky (nejlépe chlebové), 100 ml podmáslí, 100 ml vody, 15 g soli, lžička kmínu

Postup přípravy

Můj první pokus s ošatkou :-)

Ze všech surovin vypracovat hladké těsto - dělám v pekárně na program "Těsto".
Po vykynutí těsto na vále probouchat, vytvarovat,…

Zobrazit více...

Kategorie