Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Potřebné ingredience

Kořenová zelenina - petžel, mrkev, celer, koření na svíčkovou, velká kapusta, červená řepa, křen na dochucení

Postup přípravy

Z kořenové zeleniny a koření uvaříme vývar, přecedíme do hrnce a vložíme kapustu s červenou oloupanou řepou, vaříme do změknutí, rozmixujeme ponorným mixerem, dochutíme pouze solí…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášová cibulačka

Gulášová cibulačka

Potřebné ingredience

25o g hovězí žebro bez kosti,3 velké cibule,3 brambory,10 dkg libové slaniny,1 lžíce oleje, asi 1 a 1/2 lžíce hl.mouky,1 lžička ml.č.papriky,1 bobkový list,majoránka,sůl,pepř,zelená petrželka,vývar z kostky

Postup přípravy

Maso a slaninu nakrájíme na malé kostičky .Obojí opečeme ,přidáme cibuli(tu si oloupeme rozpůlíme a nakrájíme na tenké půlměsíčky přidáme na kostičky nakrájené brambory,zasypeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
polévka z medvědího česneku

polévka z medvědího česneku

Potřebné ingredience

oliv.olej , cibulka, česnek, medvědí česnek - listy, zel. vývar, smetana , kousíček másla obaleného v mouce, pepř, sůl a muškátový oříšek dle chuti... rychlá , zdravá polévka... inspirace časopis gurmet

Postup přípravy

dceři jsem ji trošku mixla... moc velké kousíčky zeleniny nemusí :-(... výborné s opečenou bagetkou...potřené drceným česnekem....

Zobrazit více...
POLÉVKY
ZELENINOVÁ POLÉVKA

ZELENINOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

troška másla, 1 cibule, 1 větší plechovka žampionů, mražená zelenina - hrášek s mrkvičkou, 2-3 brambory, troška hl. mouky, masox, sůl

Postup přípravy

Na másle osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky a žampiony nakrájené na kousky (já je přidávám k cibulce až po chvíli), zaprášíme moukou a uděláme tmavší jíšku. Zalijeme vodou,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

1 mražený špenát, 2 - 3 trojúhelníčky taveného sýra, 0,5l mléka, , kostka bujonu, česnek, 1vejce, mouka, máslo, cibule, sůl

Postup přípravy

Mražený špenát rozpustíme v horkém mléce dolijeme horkou vodou (podle toho kolik chceme polévky). Chvíli povaříme, přidáme kostku bujonu a tavený sýr a vaříme dokud se nerozpustí.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ŽAMPIONOVÁ POLÉVKA

ŽAMPIONOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

150 g žampionů (1 větší plechovka), 1/2 cibule, 1kostka hovězího bujónu, 250ml smetany na vaření, 3 lžíce másla, 3 lžíce hl.mouky, 2 trojúhelníčky smetanového taveného sýra, 0,75 ml vody, Podravka na dochucení

Postup přípravy

Na drobno nakrájenou cibuli a žampiony vložíme do hrnce a společně osmažíme na másle, až se voda odpaří. Hovězí bujón rozpustíme v horké vodě a přilijeme k žampiónům. Necháme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Buráčkový bařt

Buráčkový bařt

Potřebné ingredience

uzené maso nebo uzená žebra, červená řepa = buráčky, velké fazole, brambory, polévková zelenina - mrkev, petržel,..., polévkový bujón, polévkové koření, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, trochu másla, smetana ke šlehání nebo na vaření

Postup přípravy

Další moje srdeční záležitost ... původem z Volyně

Polévka je spíše náročnější na přípravu, ale za ten požitek to stojí :-).

Uzené maso či žebra dám vařit samostatně…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Správková slepičí podle babičky s noky

Správková slepičí podle babičky s noky

Potřebné ingredience

1/2 větší slepice,mrkev,petržel,1/4 celeru,masox,sůl,5 str .česneku,10dkg másla,2-3lžíce hl.mouky,3 vejce,petrželka

Postup přípravy

Slepici uvaříme doměkka,pak maso obereme a pokrájíme na kousky(kůži vyhodíme).Do vývaru přidáme pokrájenou, nebo nastrouhanou zeleninu a dáme vařit.Připravíme si noky: rozpusíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlovka s krupičkovou zásmažkou

Rychlovka s krupičkovou zásmažkou

Potřebné ingredience

kousek másla, krupička (cca lžíce), zelenina (nastrouhaná čerstvá či zmražená na nudličky), bujón bez glutamátu, 1 vejce, voda, petrželka či pažitka na ozdobu.

Postup přípravy

Do hrnce na polévku dáme kousek másla jako na jíšku, jen místo jíšky použijeme krupičku. Chviličku mícháme, přidáme rozšlehané vejce (já do něj přidávám podravku, či pažitku,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bílá polévka

Bílá polévka

Potřebné ingredience

10 dkg másla 3 lžíce hladké mouky půl litru vody cca 1/4 l mléka 3 menší brambory 3 natvrdo vařená vejce pažitka

Postup přípravy

Z cca 10 dkg másla a tří lžic mouky usmažíme světlou jíšku, rozředíme ji studenou vodou, osolíme, přidáme trošku kmínu a 3 na malé kostičky nakrájené brambory. Uvaříme do měkka.…

Zobrazit více...

Kategorie