Sražená omáčka
Potřebné ingredience
Ahojte kuchařinky, dělala jsem včera koprovku a přijde mi, že je asi sražená...prostě není taková hebounká. Prý se to dá zachránit kypřícím práškem, ale asi jen když je čerstvá ne?? Nebo to půjde i takhle po noci v lednici??? Prosím pomozte. díky všem předem.
Svíčková omáčka
Potřebné ingredience
cibule, 1kg vepřové kýty, malé halali, mrkev, celer, petržel, sůl, 2 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, smetanu
Postup přípravy
Osmahneme cibulku, maso na ní lehce otočíme, aby se zatáhlo. Poté maso dáme do hrnce i s cibulkou a olejem a osolíme. Přidáme propláchlé halali a nastrouháme mrkev, celer a…
SVÍČKOVÁ Protože vím, že stále nestíháte, posílám Vám…
Potřebné ingredience
Knedlík a svíčky
Bílá omáčka za kačku
Potřebné ingredience
Hovězí vývar 0,5l, bobkový list, nové koření, mouka, mléko.
Postup přípravy
V hovězím vývaru povařím bob.list s novým kořením, přidám v 3dcl mléku rozmíchanou mouku a chvilku povařím.K tomu knedlík, nebo těstoviny. Malému to hodně chutná. A je to fakt…
svíčková - rychlovka a lepší než od maminky :-)…
Potřebné ingredience
zadní hovězí (nebo pravou svíčkovou) *** olej *** cca 1 kg kořenové zeleniny mrkev, celer, petržel (pro malý děti jsem dělala jen z mrkve) - nakrájet na kostečky (nestrouhat!) - čím víc zeleniny dáte, tím míň bude nutné zahušťovat moukou *** 1 větší cibule *** hladká mouka *** 250 ml smetany ke šlehání *** koření (pepř kuličky, nové koření, bobkový list) - kuličky odpočítávám 5 + 5, po uvaření při lovení počítám :-) *** lze i tymián *** plnotučná hořčice, podle chuti cca 2 lžičky *** sůl, cukr, citronová šťáva *** zakysaná smetana, brusinky a kolečko citronu na ozdobení
Postup přípravy
Zadní hovězí nakrájené na plátky osolím a zprudka opeču na pánvičce na oleji
Omáčku dělám v papiňáku - nakrájenou kořenovou zeleninu orestovat na oleji. (zeleninu…
Španělský ptáček - vylítaný s jasmínovou rýží
Potřebné ingredience
400g hovězí maso 400g cibule (2 střední) 100g slanina (libovější) 4 vařená vejce 2 drůbeží párky 4 nakládané okurky (podle toho jak jsou velké) olivový olej, hořčice plnotučná nebo dižonská (je pikantnější), jíška knorr (tmavá), hovězí bujon (může být masox)
Postup přípravy
Na olivovém ojeli orestujeme cibulku do středně zlatova. Já dávám kolik masa tak tolik cibulky. Pak přidáme slaninu. Když slanina jakoby sezlátne přidáme maso. Orestujeme,…
SÝROVÁ OMÁČKA S BROKOLICÍ, SÝROVO-BROKOLICOVÁ JAKO Z…
Potřebné ingredience
1 brokolice, 1 cibule, 1 (200ml) smetana ke šlehání 30%, cca 150g angl. slaniny, cca 250g nivy (cihly), 1 kuř. bujon-kostička, bílý (černý pepř), bazalka,gril. koření s bylinkami (není nutné), soj. omáčka,hlad. mouka, těstoviny
Postup přípravy
Brokolici ořežeme na minirůžičky-aby byly bez košťálů a dáme vařit do cca 1/2 l vody s kuř. bujonem do změknutí. Cibuli osmahneme na trošce oleje či másla a přidáme kostičky…
Rozstřelený ptáček
Potřebné ingredience
500g hovězího masa, 2 - 3 párky, 4 okurky, 2 vejce natvrdo, 2 masoxy, sůl, pepř, 3 lžičky hořčice, kousek špeku, 1 lžíce másla, 1 lžíce sádla, hladká mouka
Postup přípravy
Kostky masa osmahneme na tuku, přidáme hořčici a masoxy. Podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Poté přidáme nakrájené okurky, vejce a párky, dochutíme a necháme chvíli provařit.…
Bratislava
Potřebné ingredience
maminy, nevíte náhodou jak se dělá BRATISLAVSKÁ PEČENĚ? Díky Pavla
ÚPLNĚ NEJLEPŠÍ BRAMBOROVÁ OMÁČKA - rychlá, voňavá,…
Potřebné ingredience
brambory, česnek, nové koření, pepř, bobkový list, sůl, zakysaná smetana, smetana ke šlehání (modrá, Kunín), hladká mouka, cukr dle chuti, ocet
Postup přípravy
Oškrábeme si brambory a nakrájíme na kostičky veliké jak kdo má rád. Zalijeme je vodou tak, aby je hladina vody překrývala. Očistíme česnek ( já dávám asi 3 stroužky) a nakrájíme…