Sražená omáčka
Potřebné ingredience
Ahojte kuchařinky,
dělala jsem včera koprovku a přijde mi, že je asi sražená...prostě není taková hebounká. Prý se to dá zachránit kypřícím práškem, ale asi jen když je čerstvá ne?? Nebo to půjde i takhle po noci v lednici??? Prosím pomozte. díky všem předem.
Postup přípravy
prosím o pomoc
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

pavlíkmacík
(upraveno)
19. 1. 2010, 23:02
ahoj kuchařinky..ocet musí být svařený zvlášť v kastrůlku, než ho přidáte do omajdy, jinak se to zdrcne, néé ohřátý ale přejít varem..to samé do svíčkové..a když máte kopr naložený v octě (sladkokyselý lák) tak se to převaří celé





nahlásit

MILU999
(upraveno)
19. 11. 2009, 14:48


nahlásit

nula
(upraveno)
22. 3. 2009, 11:40



nahlásit

Richina
(upraveno)
19. 1. 2009, 21:06
Nemám kypřící prášek vyzkoušený,ale taky se mi to stalo..Ocet se nesmí dát do vroucí omajdy,ale až když je omajda odstavená
..Já už jsem ponaučená,vypadala nevábně když byla zdrclá,ale snědli jsme jí
..Ted už jí mám pokaždé hladkou..








nahlásit
Destiny5
(upraveno)
19. 1. 2009, 20:57
děkuji všem za rady.
, použila jsem radu s ponorn.mixérem a práškem do pečiva a docela se to vstřebalo. Ještě jednou díky moc



nahlásit

zdenakucerova
(upraveno)
11. 1. 2009, 14:29
Radko, zvolna omáčku ohřejte, pokud bude potřeba tak nařeďte a pak to zkuste s kypřícím práškem. Mám to vyzkoušené jak na nápravu čerstvé tak i odloželé z předchozícho dne. dělám koprpovku jak z čerstvého i ze sterilovaného kopru. Pokud chci předejít "zdrcnutíů, tak ji okyseluji vlažným octem . I kopr ( stril.) nedávám do vařící omáčky- prostě suroviny musejí mít přibližně stejnou teplotu, tak se omáčka nesrazí. Přeji hodně zdrau při nápravě.
nahlásit

matasek24
(upraveno)
11. 1. 2009, 14:11
dobry den ja delam koprovou omacku ze si udelam prvni zasmazku smasla mouky a pak tam prileju mleko a necham provarit do hustoty omacky a pak tam pridam sklenici s koprem a posolim popripade dochutim jeste cukrem krupici ale az je omacka vypnuta.a nikdy se me nesrazila
tak snad se vam povede

nahlásit

judina
(upraveno)
11. 1. 2009, 13:03
Dobrý den.Jestli jste to dělala z kopru ze skleničky,tak ten se musí propláchnout nejdříve vodou. Taky jsem ji takhle jednou srazila.Dělala jsem jí z mléka a jak byl ten kopr kyselej tak se to zdrclo

nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
11. 1. 2009, 12:58
Tak teď už jste asi po ,,O,,
.Ale pro příště,aby se Vám to nestalo,tak stačí smetanu,kterou dáváte do majdy nebo polívečky,trochu ohřát a bude to v poho.Když je vytažená z lednice a rovnou nalitá do horkého,tak se mi většinou taky srazila,ale teď už nee
!!!


nahlásit

zdee
(upraveno)
11. 1. 2009, 11:11
o kypřícím prášku jsem opravdu neslyšela, ale zkusila jste rozmixovat ponorným mixerem??
nahlásit
Destiny5
(upraveno)
11. 1. 2009, 11:07

nahlásit
lakys
(upraveno)
11. 1. 2009, 11:14
@Destiny5
Dobrý den, zkuste omáčku celou ohřát, vyndat masíčko a ponorným mixérem pokud nemáte, tak v klasickém mixéru znova rozmixovat. Myslím, že se to podaří a popřípadě přidat znova trochu kopru.

nahlásit

zjelenice
(upraveno)
11. 1. 2009, 12:17
@lakys
... no to si teda neumím představit, jak bude vypadat rozmixovaná koprovka... asi bych zkusila ohřát a možná trochu víc zahustit a pak popřípadě rozředit lehce slabým vývarem, pokud se srazila díky mlíku nebo zakysané smetaně
nahlásit