Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kmínový chleba se semínky na 1000g úúúúplně super********

Kmínový chleba se semínky na 1000g úúúúplně super*****…

Potřebné ingredience

350ml vlažného mléka 3 polévkové lžíce oleje 1 polévková lžíce octa 2 kávové lžičky soli 2 kávové lžičky cukru 2 kávové lžičky mletého kmínu 300g hladké mouky 200g žitné chlebové mouky 2 kávové lžičky suchého droždí 2 polévkové lžíce slunečnicových semínek 2 lžíce lněných semínek 1 polévková lžíce sezamových semínek

Postup přípravy

Do domácí pekárny vložíme vlažné mléko,olej,ocet,sůl,cukr,promíchanou mouku a droždí,zapneme na základní chleba cca 3,10h.Po pípnutí cca za 10 minut od zapnutí vložíme semínka.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vánočka

Vánočka

Potřebné ingredience

75 dkg pol. mouky, 10 dkg cukru krystal, 1 vejce, j žloutek, 10 dkg rozpuštěného tuku na pečení ( hera apod) , 3 dcl mléka, citron kúra, špetka soli, 2.5 dkg droždí. Na potření vajíčko, na ozdobu ořechy.

Postup přípravy

Z uvedených surovin zaděláme těsto ( ručně klasicky s kváskem, v pekárně postup jako vždy - nejprve tekuté suroviny, potom sypké). Necháme vykynout. Můžeme těsto jednou "…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurtové věnečky se skořicí

Jogurtové věnečky se skořicí

Potřebné ingredience

150 g bílého jogurtu, 50 ml vody, vanilkový cukr, 30 g cukru krupice, 30 g oleje, špetka soli, 14-15 g droždí, 300 g hladké mouky NÁPLŇ: cukr, může být i vanilkový, mletá skořice, máslo

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (měla jsem jich 5) a z každého uděláme bochánek,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Františky - moooc dobré!!!!

Františky - moooc dobré!!!!

Potřebné ingredience

200 ml vlažného mléka,
4lžíce písk.cukru,
70 g změklého másla,
1/4 lžičky soli,
2 lžičky skořice,
400 g polohrubé mouky,
1/2 kostky čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí

Na náplň:100 g změklého másla,70 g cukru,1 vanilkový cukr,1 lžíce skořice
Mouka na vypracování,1 vejce na potření

Postup přípravy

Program : těsto
Pečení:200 - 225 °C asi 12 minut
Rozválela jsem z těsta velkou placku,jako obdélník,tu jsem potřela nádivkou,smotala jako roládu,nakrájela asi na 5cm kousky…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ROHLÍKY,BULKY NEBO PLETÝNKY +++

ROHLÍKY,BULKY NEBO PLETÝNKY +++

Potřebné ingredience

50 dkg hladké mouky,3 lžíce oleje,1 lžička soli,1 kvasnice sušené,1 lžička cukru,260 ml vlažné vody

Postup přípravy

Do pekárny dáme vlažnou vodu ,olej,mouku,do jednoho rohu sůl do druhého rohu cukr do prostřed udělám do mouky důlek a dám kvasnice a zahrnu .Zapnu program příprava těsta.Po…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PÉŘOVÉ ROHLÍKY NA NĚKOLIK ZPŮSOBŮ

PÉŘOVÉ ROHLÍKY NA NĚKOLIK ZPŮSOBŮ

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 ml mléka 50 g rozpuštěného másla 1 vejce 450 g hladké mouky 2 lžičky soli 1 lžíce cukru 15 g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Inspirovala jsem se na internetu,takže recept není můj,ale je u nás dost oblíbený.............................................

Postup: Po vykynutí těsto propracujeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Univerzální kynuté těsto na všechno (buchty,koláče, záviny,... i pizzy,slané koláče....)-dělám z něho i smažené langoše a koblížky

Univerzální kynuté těsto na všechno (buchty,koláče,…

Potřebné ingredience

Možná tento recept tu už je,ale kdyby náhodou... Já ho používám pořád. Potřebujete: 240ml mléka, 0,5dcl oleje, 1 vejce (rozšlehat), 300g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 1 lžička soli, 3 lžíce krupicového cukru (na pizzu dám méně), a nakonec 2/3 droždí (sušené nepoužívám,lepší je klasika,kterou necítíte v těstě)

Postup přípravy

Vše dát do pekárny v uvedeném pořadí -sůl do jiného rohu než cukr. Zapnu program těsto. Ze začátku hlídám,zda nepřisypat mouku a nebo mléko. Těsto se nelepí a dá se z něho…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Babiččiny péřovky

Babiččiny péřovky

Potřebné ingredience

250 ml vlažného mléka, 100 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 400 g polohrubé mouky, 100 g hladké mouky, 2 lžíce krystal. cukru, 15 g čerstvého droždí, 1 lžička soli.Náplň: maková, tvarohová, povidlová nebo marmeládová

Postup přípravy

Suroviny dáme v uvedeném pořadí (sůl zvlášť do rožku) do DP na program Těsto. Po vykynutí naplníme a klademe do vymazaného pekáče, promažeme mezi sebou i shora rozpuštěným máslem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborný domácí chleba z podmáslí a čerstvých kvasnic, pečeme denně

Výborný domácí chleba z podmáslí a čerstvých kvasnic,…

Potřebné ingredience

200ml podmáslí, 180ml vody, lžící oleje a lžíci octa, 2hrnky hladké mouky (používám T650 anebo i klasickou 00, hrnek (změřila jsem vodou, přesně 3dcl)), dále 1hrnek žitné mouky, malou lžičkou cukru, 2malé lžičky soli, 1/2 kostičky kvasnic, semínka (sypu slunečnici, asi 3velké lžíce, také lněné semínko,apod. Ale slunečnice u nás nesmí chybět :-)

Postup přípravy

Do pekárny naliju podmáslí, vodu, přidám ocet a olej a malou lžičku cukru. Na to 2hrnky hladké mouky (hrnek vrchovatý, zarovnaný s okrajem) a 1 hrnek žitné mouky. Do rohu 2malé…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domaci chleba peceny v troube

Domaci chleba peceny v troube

Potřebné ingredience

- 100 g zitna mouka - 100 g psenicna celozrnna mouka - 900 g psenicna chlebova mouka - 2 PL(polevkove lzice) soli - 1 PL kminu - 100 ml vlazne vody+ 2 cajove lzicky suseneho drozdi= kvasek - 500ml vlazne vody + 2 PL ocet

Postup přípravy

-Mouky dohromady do misy,sul,kmin - promichat.
Pridat kvasek ,vodu s octem.
A hneteme az do bezvedomi asi 10-15 minut. :-) Nechame kynout max 1 hodinu.
Lehce hneteme…

Zobrazit více...

Kategorie