Řízky "NO NAZDAR"
Potřebné ingredience
telecí i jiné řízky,
1 šlehačka,
zelený pepř v nálevu,
pár koleček poličanu,
1 hermelín,
rum,
drcený kmín,
hladká mouka,
sojová omáčka
Postup přípravy
Řízky naklepeme, okořeníme kmínem, lehce poprášíme moukou a krátce zprudka opečeme. Pak dáme maso do pekáče, položíme na ně kolečka salámu a zalijeme Ramou Cremefine v níž…
ZAPEČENÝ GULÁŠ
Potřebné ingredience
Ingredience: 1 kg hovězího masa, 1 kg těstovin, 250 g tvrdého sýra
Postup přípravy
Postup:
Z masa připravíme klasický guláš, ale bez zahuštění. Dáme vařit těstovin, ty připravíme běžným způsobem. Mezitím nastrouháme tvrdý sýr. Polovinu tohoto sýra promícháme…
Hovězí po zahradnicku
Potřebné ingredience
Hovězí zadní-kýta nebo pečeně, cibule, slanina(nemusí být), mrkev, celer, kedluben, olej, sůl, pepř, hladká nebo polohrubá mouka, worchester,masox.
Postup přípravy
Očistíme si maso a zeleninu.Zeleninu si pokrájíme na kousky,já krájím na jemné nudličky.
Masíčko naporcujeme na plátky,osolíme,opepříme.
Slaninu,nakrájenou na drobné…
Ďábelská roštěná
Potřebné ingredience
4 plátky hovězí roštěné, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 kapie, 1 malý kečup, chilli papričky v nálevu nebo čerstvé, sůl, pepř, mleté chilli, tuk, hladká mouka (na obalování).
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, nařízneme po stranách, oslolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Plátky orestujeme na tuku, vyjmeme a ve výpeku orestujeme cibuli nakrájenou na…
HOVĚZÍ V HŘÍBKOVÉ OMAČCE
Potřebné ingredience
platky hovězího masa,sůl,cibule,500ml zel.vývaru,mletý pepř,3 lžíce oleje 150ml smetanz, 500g hub čerstvých 1 lžíce hladke mouky.
Postup přípravy
maso osolíme a opepřime opečeme na oleji z obou stran a vyjmeme z pekačku,cibuli nakrajime a osažime ve výpeku dozlatova.Zalijeme polovinou vývaru a vložime maso dusime 50-60min.…
ŠUMAVSKÉ MĚŠČE
Potřebné ingredience
Hovězí zadní asi 0,75dkg,vejce 3ks,červená kapie menší,slaninka(anglická nebo domácí),hrášek klidně mražený nebo z konzervy,sůl pepř,plnotučná hořčice,hladká mouka, sádlo a cibule
Postup přípravy
1/Nejdříve si nakrájím slaninu a dám jí mírně orestovat na pánvičku.Pak přidám kapii na kostičky nakrájenou,hrášek přídám vejce osolím a vše míchám dokud vejce neutuhnou.(viz…
Hovězí na česneku
Potřebné ingredience
Potřebujeme tyto suroviny: 1/2 kilogramu libového hovězího hlavička česneku lžíce citronové šťávy tuk na smažení mouka sůl pepř
Postup přípravy
Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na 1 cm tlusté plátky, velmi jemně naklepeme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a dáme na několik hodin do chladu. Pak maso obalíme v mouce…
Koprová omáčka s hovězím masíčkem
Potřebné ingredience
asi 3/4 kg hoězího předního bez kosti,asi1,5 l vody,100g másla,2 lžíce hl.mouky,sůl,šlehačka nebo smetana na vaření,1 hov.masox,kopr,ocet.
Postup přípravy
V osolené vodě uvaříme hovězí maso do měkka nakrájíme si ho na plátky.Z másla a mouky uděláme světlou jíšku-rozředíme vývarem z masa ,přidáme masox a povaříme.Pak přidáme smetanu…
Námořnické maso
Potřebné ingredience
400g zadního hovězího masa,sůl,mletý pepř,40g tuku,2 cibulu,1 lžíce rajčatového protlaku,2dl červeného vína,30g hladké mouky
Postup přípravy
Maso nakrájíme na řízky,naklepeme,osolíme,okořeníme mletým pepřem a opečeme na rozehřátém tuku z obou stran.Potom přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme.Pokapeme rajčatovým…
HOVĚZÍ DUŠENÉ S MRKVÍ
Potřebné ingredience
cibule 2ks,hovězí maso 400g,mrkev 400g,sul,pepř,
Postup přípravy
cibulku necháme zezlátnout a přidáme na malé kostičky maso-sul,pepř a mírně podlijeme,necháme dusit do měkka,stále podléváme jen aby maso nebylo na sucho.když je maso mekké…