Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Kančí nebo jehněcí přední noha nadívaná česnekem.

Kančí nebo jehněcí přední noha nadívaná česnekem.

Potřebné ingredience

Celá přední noha s kostí z kance nebo jehněte, velké množství stroužků česneku, koření na divočinu-není problém koupit,sůl, sádlo, černé pivo.

Postup přípravy

Do masa vpichuji uzkým nožem otvory do kterých dávám celé stroužky česneku co nejhloub, aby byly schované v mase!!! Pročesnekuji co nejhojněji. Nohu po všech stranách osolím a…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Preburdin BAŽANT

Preburdin BAŽANT

Potřebné ingredience

bažant, slanina na prošpikování (asi 100-150g), několik zrnek jalovce (12), nového koření (12) a sůl (2 - 3 polévkové lžíce), bobkový list (3 větší), máslo (150-200g), červené víno (100-150ml), příloha - rýže, bramborové pyré

Postup přípravy

Tento recept mi v diskusi "RECEPTY" poradila maminka Iva s nickem PREBURDA.
Dělává ho tak, že bažanta celého, nebo rozčtvrceného (lépe je skutečně celého) prošpikuje lehce…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
@ Babicovy dobroty @ Roláda z mladého divočáka plněná houbovou omeletou @

@ Babicovy dobroty @ Roláda z mladého divočáka plněná…

Potřebné ingredience

Marináda: 3 dcl olivového oleje 1 mrkev 5 stroužků česneku 5 ks bobkového listu 10 kuliček nového koření 10 kuliček celého pepře Příprava masa: 750 g kýty z divočáka 10 plátků slaniny 10 dkg špeku 30 dkg nakrájených hub 2 dcl bílého vína 1 lžíce hořčice 1 lžíce sádla 2 cibule sůl pepř Omeleta: 1 lžíce hrášku 10 dkg nakrájených hub 1 lžíce nakrájené červené papriky 1 lžíce sádla 1 červená cibule 2 vejce hrst petrželky

Postup přípravy

Dva dny předem naložíme kýtu do olivového oleje s mrkví, česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Z kýty utvoříme plát, naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí gulášek

Kančí gulášek

Potřebné ingredience

kančí maso, anglická slanina, cibule, zelená paprika, červené víno, jalovec, gulášové koření, chleba, sůl a pepř,

Postup přípravy

Kančí maso,slaninu,cibuli a papriku si nakrájíme na kostičky.
Do hrnce dáme slaninu,když začne pouštět tuk,přidáme cibuli...restujeme....potom přidáme maso,osolíme,opepříme a…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jehněčí maso s černými olivami

Jehněčí maso s černými olivami

Potřebné ingredience

750 g jehněčího masa
120 g černých oliv
1/2 feferonky
1 lžíce hladké mouky
4 lžíce panenského oleje
sůl, pepř
1 lžička sušené dobromysli (oregána)
šťáva z 1 citronu

Postup přípravy

Jehněčí maso zbavíme kůže, odblaníme je a nakrájíme na plátky. polovinu černých oliv vypeckujeme a nakrájíme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a nakrájíme ji najemno. V těžkém…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
DAŇČÍ KÝTA (PLEC) NA LEČU S RÝŽÍ

DAŇČÍ KÝTA (PLEC) NA LEČU S RÝŽÍ

Potřebné ingredience

Daňčí kýta 500g, sůl, pepř, koření na divočinu, cibule, sklenice zeleninového leča, olej.(kostka bujonu/masoxu),hladká mouka na zahuštění.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, posolíme a okořeníme. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso.Krátce orestujeme a zalijeme vodou. Dusíme do měka, potom přidáme menší sklenici zeleninového…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
KANČÍ PEČENĚ NA ZELENINĚ SE SMETANOU-  vkládám na přání Milena D. (Drm)

KANČÍ PEČENĚ NA ZELENINĚ SE SMETANOU- vkládám na…

Potřebné ingredience

Kančí pečeně, sůl, divoké koření ( nebo divočina), mrkev , petržel, cibule 2větší, sádlo,smetana

Postup přípravy

Jelikož jsem nevěděla stáří divočáka a maso jsem předem nenaložila, udělala jsem je v tlakovém hrnci.
Maso osolit hodně posypat divočinou,
Na sádle osmahnout cibuli ,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
@ Bylinkové jehněčí@

@ Bylinkové jehněčí@

Potřebné ingredience

* 800 g jehněčího hřbetu * 2 lžíce ostré hořčice * 60 g másla * 5 stroužků česneku * petrželová nať * rozmarýn * citrónová šťáva * bílek * strouhanka * 100 ml bílého vína * bílý pepř * sůl

Postup přípravy

Očistěné maso osolíme a přelijeme citrónovou šťávou. Bylinkové těstíčko si připravíme ze směsi nasekané petrželky, hořčice, másla, špetky rozmarýnu, prolisovaného česneku, soli,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
ZVĚŘINOVÉ STEAKY S BRUSINKAMI

ZVĚŘINOVÉ STEAKY S BRUSINKAMI

Potřebné ingredience

pannenky (srnčí a jiné...)
divoké koření (jalovec,celý pepř,nové koření)
sůl
kompot brusinek
smetanu
brambory

Postup přípravy

Syrové brambory si oloupané nakrájíme na tenká kolečka ,osolíme a dáme na plech do trouby opéct (nebo můžeme použít americké brabory).
Maso nakrájíme na silnější plátky,osolíme…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Lovecky hrnec ala Banana

Lovecky hrnec ala Banana

Potřebné ingredience

500g.zadniho jeleniho masa(slo by nahradit i hovezim),200g.cibule,olej,vyvar,250g.hub500g.brambor,mlety pepr,10ml,kysele smetany,10ml cervene vino,50gr kyselych okurek..

Postup přípravy

Umyte maso nakrajime na kostky a osolime..cibuli nakrajime nadrobno a osmazime na rozpalenem oleji.
Pridame maso orestujeme a podlijeme vyvarem a dusime.K polomekkemu masu…

Zobrazit více...

Kategorie