Dobrá rada
Potřebné ingredience
3 nebo 4 korkové špunty od vína
Postup přípravy
Milé maminky,při vaření hovězího masa na guláš,roštěnky a jiné přihoďte do hrnce(ne do papiňáku) korkové špunty,maso vám krásně a dřív změkne a ještě ušetříte elektřinu. Mám to…
HOVĚZÍ PEČENĚ PO CIKÁNSKU
Potřebné ingredience
400g zadního hovězího masa, 20g slaniny bez kůže, sůl, pepř, 50g sádla, 100 g cibule, 20g rajčatového protlaku, hladká mouka, 60g rajčat, 120g paprik, 60g sterilovaných okurek bez nálevu, 4g mleté sladké papriky
Postup přípravy
Maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme a přidáme na cibulový základ, vzniklý zpěněním plátků cibule na 2/3 tuku. Pak přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme pod…
Vařené hovězí s tvarohovou remuládou-lehký oběd
Potřebné ingredience
50 dkg hovězího předního,sůl,Na remuládu:1 měkký tvaroh,sůl.1 lžíci sekané petrželky,1/2 lžice sek.kopru,1/2 lžíce sekané pažitky,1 malá sladkokyselá okurka,1 cibulka,asi 130 ml mléka. Jako příloha:lahůdková zelenina
Postup přípravy
Dáme si vařit osolené h.maso do studené vody /já vařím v papiňáku /.Maso vyndám naporcuji a udržuji v teple, z vývaru udělám polévkuNa remuládu-vše smícháme dohromady - je to…
Segedínský guláš z hovězího masa
Potřebné ingredience
Hovězí maso, sádlo, máslo, cibule, česnek, kysané zelí, hladká mouka, sladká mletá paprika, kmín celý nebo drcený, sůl, smetana nebo mléko.
Postup přípravy
Cibulku nakrájíme na jemno, maso na přibližně stejné kousky. V hrnci rozpustíme sádlo a dáme na něj zpěnit cibulku. Na cibulku nasypeme papriku a zamícháme (pozor na spálení, bylo…
Hovězí plátky v tomatové omáčce s křenem
Potřebné ingredience
Hovězí plátky (z kýty nebo plece), sůl, pepř, tymián, olivový olej, strouhanka, 2 velké cibule, tomatová omáčka - lze nahradit kečupem, masox a cca 2PL worcesteru ( oba používám bez glutamanu ze zdravé výživy), nastrouhaný křen
Postup přípravy
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, nasucho obalíme ve strouhance a opečeme na olivovém oleji na pánvi.
Do papiňáku (pokud bude jiný hrnec, musíme počítat s delší…
ŠPANĚLSKÉ PTÁČKY ROZBALENÉ INSPIRACE ODLucie Krátká …
Potřebné ingredience
hovězího masa,kousek uzeného,2 cibule,2 vajíčka,kousek točeného salámu,kyselé okurky,plnotučná hořčice,hladká mouka,podravka,pepř,trochu soli
Postup přípravy
Nakrájenou cibulku osmahneme dáme uzený na malé kousky ,přidáme hovězí na malé kousky ,.když se maso zatáhne ,zalijeme vodou a dusímeasi 40 minut..Pak dám salám,okurky ,vajíčka…
POMALÝ HRNEC - rizoto
Potřebné ingredience
Plátky hovězího masa, sůl, pepř, hořčice, cibule, kukuřice, uvařená rýže, koření Paella
Postup přípravy
Plátky hověžího masa naklepeme, osolíme, opepříme ( vše mírně ), potřeme hořčicí a dáme na dno PH. Nalejeme tolik vody, aby plátky byly potopené. Hrnec zapneme na hodnotu I. (…
ZAPEČENÝ GULÁŠ
Potřebné ingredience
Ingredience: 1 kg hovězího masa, 1 kg těstovin, 250 g tvrdého sýra
Postup přípravy
Postup:
Z masa připravíme klasický guláš, ale bez zahuštění. Dáme vařit těstovin, ty připravíme běžným způsobem. Mezitím nastrouháme tvrdý sýr. Polovinu tohoto sýra promícháme…
Dušená mrkev s pečeným hovězím masem na rajce
Potřebné ingredience
mrkev
máslo
sůl pepř
hovězí plátky
rajka
pepř celý
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme, pak k ní přidáme osolené hovězí plátky a z obou stran necháme maso zatáhnout. Pak vmícháme sklenici rajky, podlijeme vodou,…
roštěnky s tatarkou
Potřebné ingredience
4 plátky roštěnky (jiné hovězí bývá suché), 2 cibule, sladká paprika, sůl. tatarka a brambory jako příloha
Postup přípravy
maso naklepeme, osolíme a posypeme sladkou paprikou. na oleji zpěníme cibuli dozlatova (dost cibule - nešetřit, udělá to skvělý sos) a přidáme roštěnky. opečeme z obou stran, aby…