Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí chléb 1,30 kg

Domácí chléb 1,30 kg

Potřebné ingredience

500 g hladké pšeničné mouky
300 g míchané mouky - použila jsem pšeničnou chlebovou, pšeničnou žitnou, pšeničnou celozrnnou, a žitnou.
všechno promíchám

asi 550 - 600 ml vody

dále - droždí, cukr, sůl, pšeničné klíčky, semínka, kmín,
možno sušenou bramborou kaši, nebo směs na bramborák - tak dvě lžíce

Postup přípravy

Část mouky a část vody smíchám na takové řidší těstíčko, přidám půl lžičky droždí a dám do vhodné nádobky s víčkem - používám kyblíček od velkého jogurtu (1 kg) a nechám do…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bagety skoro jako ve francouzských boulangeries :)

Bagety skoro jako ve francouzských boulangeries :)

Potřebné ingredience

250ml vlažné vody 450gramu hladké mouky necelé dvě lžičky sušeného droždí a 1,5 lžičky soli (můžete přidat i 1 pol. lžičku oleje a čajovou lžičku cukru, ale my to většinou vynecháváme - nezměněný recept manželovi vyhovuje víc)

Postup přípravy

Všechny ingredience klasicky do pekárny a nastavit program na těsto.

Až program skončí, nechte těsto ještě cca hodinku odpočinout v pekárně.

Vyndejte na pomoučený…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kmínový chleba se semínky na 1000g úúúúplně super********

Kmínový chleba se semínky na 1000g úúúúplně super*****…

Potřebné ingredience

350ml vlažného mléka 3 polévkové lžíce oleje 1 polévková lžíce octa 2 kávové lžičky soli 2 kávové lžičky cukru 2 kávové lžičky mletého kmínu 300g hladké mouky 200g žitné chlebové mouky 2 kávové lžičky suchého droždí 2 polévkové lžíce slunečnicových semínek 2 lžíce lněných semínek 1 polévková lžíce sezamových semínek

Postup přípravy

Do domácí pekárny vložíme vlažné mléko,olej,ocet,sůl,cukr,promíchanou mouku a droždí,zapneme na základní chleba cca 3,10h.Po pípnutí cca za 10 minut od zapnutí vložíme semínka.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nejlepší houskový knedlík

Nejlepší houskový knedlík

Potřebné ingredience

500 g hrubé mouky 250 ml mléka 1 vejce 1 lžičku soli 1 lžičku cukru 1 lžičku olivového oleje asi 1/4 kostičky droždí 2 housky nakrájené na kostičky

Postup přípravy

Do pekárny dáme mléko,oliv.olej,vejce-které trochu rozšleháme,potom mouku,do jednoho rohu cukr a do druhého sůl.Zapneme program těsto a necháme míchat po zaznění zvukového signálu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ROHLÍKY,BULKY NEBO PLETÝNKY +++

ROHLÍKY,BULKY NEBO PLETÝNKY +++

Potřebné ingredience

50 dkg hladké mouky,3 lžíce oleje,1 lžička soli,1 kvasnice sušené,1 lžička cukru,260 ml vlažné vody

Postup přípravy

Do pekárny dáme vlažnou vodu ,olej,mouku,do jednoho rohu sůl do druhého rohu cukr do prostřed udělám do mouky důlek a dám kvasnice a zahrnu .Zapnu program příprava těsta.Po…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vosí hnízda

Vosí hnízda

Potřebné ingredience

250ml vlažného mléka, 60g rozpuštěného másla, 30 gcukru, 1 rozšlehané vejce, 4 lžíce medu, 1/2 lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 7g sušeného droždí nebo 1/2kostky čerstvého. Nádivka - dávám dvojitou náplň. Suché nám sice nevadí, ale s dvojitou náplní je to lepší. Uvádím gramáž na 1dávku. 60g másla, 30 g cukru,60 g rozinek, 1 lžička skořice.

Postup přípravy

PROGRAM TĚSTO
Pokud se vám zdá při míchání těsto řidší, přidejte mouky. Já většinou musím přidat. Těsto po vykynutí vyválet, dát náplň, srolovat jako štrůdl, rozkrájet na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurtové věnečky se skořicí

Jogurtové věnečky se skořicí

Potřebné ingredience

150 g bílého jogurtu, 50 ml vody, vanilkový cukr, 30 g cukru krupice, 30 g oleje, špetka soli, 14-15 g droždí, 300 g hladké mouky NÁPLŇ: cukr, může být i vanilkový, mletá skořice, máslo

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (měla jsem jich 5) a z každého uděláme bochánek,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MASOPUSTNÍ KOBLIHY

MASOPUSTNÍ KOBLIHY

Potřebné ingredience

Tento recept je pro všechny maminky, které " to ještě nikdy nedělaly" :-) a které třeba mají strach to zkusit, stejně jako kdysi já :-). S chutí do toho, nic na tom není !
Těsto připravíte stejným způsobem jako u bavorských vdolečků, které už tu v receptech mám :-)
( snad se na mě nikdo neurazí, že to tu nebudu znovu vypisovat :-))
Pokud někoho zajímá počet, tak z kila mouky máme 42 ks koblížků.

Postup přípravy

Zaděláme těsto ručně nebo v DP.
Necháme vykynout.

Odkrojíme část těsta, vyválíme na placku asi4 mm silnou. Snažte se vyválet ji co nejvíce zrcadlově shodnou, rozdělíme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VYCHYTANÝ CHLEBÍK, měkkoučký jak peříčko a lepší než kupovaný

VYCHYTANÝ CHLEBÍK, měkkoučký jak peříčko a lepší než…

Potřebné ingredience

380 - 400ml vody ( dávám teplou z kohoutku ), 2 PL jablečného octa, podle oka jsem kápla olivového oleje cca půl lžičky - celá, 400g hladké mouky, 100g žitné chlebové mouky, 100g pšeničné chlebové mouky, 2 ČL soli, 2 ČL cukru, 1 ČL droždí ( dávám hodně plnou a ještě trošku přisypu) , 2 ČL drceného kmínu. někdy se stane, že je potřeba trošku dolít vody, ale s tou opatrně.

Postup přípravy

Dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program BASIC (1). Cukr, sůl a kmín dávám do různých rohů aby nebyly u sebe. Droždí dávám do středu do menšího důlku.
Nechat chladnout na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
loupáky

loupáky

Potřebné ingredience

300 ml vody, 100 ml rozpuštěného másla nebo oleje, 100 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, 600 g hladké mouky ( nebo 300 g hladké a 300g polohrubé), 1,5 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí.

Postup přípravy

Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme si asi 16 bochánků,které rozválíme na placičky a srolujeme do rohlíků, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout 30 - 40…

Zobrazit více...

Kategorie