Kančí nebo jehněcí přední noha nadívaná česnekem.
Potřebné ingredience
Celá přední noha s kostí z kance nebo jehněte, velké množství stroužků česneku, koření na divočinu-není problém koupit,sůl, sádlo, černé pivo.
Postup přípravy
Do masa vpichuji uzkým nožem otvory do kterých dávám celé stroužky česneku co nejhloub, aby byly schované v mase!!! Pročesnekuji co nejhojněji. Nohu po všech stranách osolím a…
Preburdin BAŽANT
Potřebné ingredience
bažant, slanina na prošpikování (asi 100-150g), několik zrnek jalovce (12), nového koření (12) a sůl (2 - 3 polévkové lžíce), bobkový list (3 větší), máslo (150-200g), červené víno (100-150ml), příloha - rýže, bramborové pyré
Postup přípravy
Tento recept mi v diskusi "RECEPTY" poradila maminka Iva s nickem PREBURDA.
Dělává ho tak, že bažanta celého, nebo rozčtvrceného (lépe je skutečně celého) prošpikuje lehce…
@ Babicovy dobroty @ Roláda z mladého divočáka plněná…
Potřebné ingredience
Marináda: 3 dcl olivového oleje 1 mrkev 5 stroužků česneku 5 ks bobkového listu 10 kuliček nového koření 10 kuliček celého pepře Příprava masa: 750 g kýty z divočáka 10 plátků slaniny 10 dkg špeku 30 dkg nakrájených hub 2 dcl bílého vína 1 lžíce hořčice 1 lžíce sádla 2 cibule sůl pepř Omeleta: 1 lžíce hrášku 10 dkg nakrájených hub 1 lžíce nakrájené červené papriky 1 lžíce sádla 1 červená cibule 2 vejce hrst petrželky
Postup přípravy
Dva dny předem naložíme kýtu do olivového oleje s mrkví, česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Z kýty utvoříme plát, naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme…
Kančí gulášek
Potřebné ingredience
kančí maso, anglická slanina, cibule, zelená paprika, červené víno, jalovec, gulášové koření, chleba, sůl a pepř,
Postup přípravy
Kančí maso,slaninu,cibuli a papriku si nakrájíme na kostičky.
Do hrnce dáme slaninu,když začne pouštět tuk,přidáme cibuli...restujeme....potom přidáme maso,osolíme,opepříme a…
Jehněčí maso s černými olivami
Potřebné ingredience
750 g jehněčího masa
120 g černých oliv
1/2 feferonky
1 lžíce hladké mouky
4 lžíce panenského oleje
sůl, pepř
1 lžička sušené dobromysli (oregána)
šťáva z 1 citronu
Postup přípravy
Jehněčí maso zbavíme kůže, odblaníme je a nakrájíme na plátky. polovinu černých oliv vypeckujeme a nakrájíme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a nakrájíme ji najemno. V těžkém…
DAŇČÍ KÝTA (PLEC) NA LEČU S RÝŽÍ
Potřebné ingredience
Daňčí kýta 500g, sůl, pepř, koření na divočinu, cibule, sklenice zeleninového leča, olej.(kostka bujonu/masoxu),hladká mouka na zahuštění.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky, posolíme a okořeníme. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso.Krátce orestujeme a zalijeme vodou. Dusíme do měka, potom přidáme menší sklenici zeleninového…
KANČÍ PEČENĚ NA ZELENINĚ SE SMETANOU- vkládám na…
Potřebné ingredience
Kančí pečeně, sůl, divoké koření ( nebo divočina), mrkev , petržel, cibule 2větší, sádlo,smetana
Postup přípravy
Jelikož jsem nevěděla stáří divočáka a maso jsem předem nenaložila, udělala jsem je v tlakovém hrnci.
Maso osolit hodně posypat divočinou,
Na sádle osmahnout cibuli ,…
@ Bylinkové jehněčí@
Potřebné ingredience
* 800 g jehněčího hřbetu * 2 lžíce ostré hořčice * 60 g másla * 5 stroužků česneku * petrželová nať * rozmarýn * citrónová šťáva * bílek * strouhanka * 100 ml bílého vína * bílý pepř * sůl
Postup přípravy
Očistěné maso osolíme a přelijeme citrónovou šťávou. Bylinkové těstíčko si připravíme ze směsi nasekané petrželky, hořčice, másla, špetky rozmarýnu, prolisovaného česneku, soli,…
ZVĚŘINOVÉ STEAKY S BRUSINKAMI
Potřebné ingredience
pannenky (srnčí a jiné...)
divoké koření (jalovec,celý pepř,nové koření)
sůl
kompot brusinek
smetanu
brambory
Postup přípravy
Syrové brambory si oloupané nakrájíme na tenká kolečka ,osolíme a dáme na plech do trouby opéct (nebo můžeme použít americké brabory).
Maso nakrájíme na silnější plátky,osolíme…
Lovecky hrnec ala Banana
Potřebné ingredience
500g.zadniho jeleniho masa(slo by nahradit i hovezim),200g.cibule,olej,vyvar,250g.hub500g.brambor,mlety pepr,10ml,kysele smetany,10ml cervene vino,50gr kyselych okurek..
Postup přípravy
Umyte maso nakrajime na kostky a osolime..cibuli nakrajime nadrobno a osmazime na rozpalenem oleji.
Pridame maso orestujeme a podlijeme vyvarem a dusime.K polomekkemu masu…