Zobrazit přihlášovací formulář
DĚTSKÉ SPECIALITY
paštika

paštika

Potřebné ingredience

200 g másla + 50 g na zalití500 g kuřecích nebo kachních jater1 cibule, nakrájená nadrobno200 ml drůbežího vývaru150 ml bílého vína1–2 lžičky provensálského kořenísůl a čerstvě mletý pepřasi 100 ml smetany ke šlehání12 lístků šalvěje na ozdobení

Postup přípravy

1 Očistěte játra, odstraňte z nich všechny blanky a ,provázky‘. Pokrájejte na kostky. V pánvi na 2 lžících másla zpěňte cibuli. Přidejte játra, míchejte, až zesvětlají a zatáhnou…

Zobrazit více...
DORTY
Čokoládový dort pro Danielku 9.narozeniny

Čokoládový dort pro Danielku 9.narozeniny

Potřebné ingredience

Mramorový korpus, tvarohovo - pudinkový krém, banány, rebarborová marmeláda, čokoládové zdobení, pistácie...

Postup přípravy

Jako ostatní dorty...

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový dýňový chléb z remosky

Kváskový dýňový chléb z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 100 g žitné mouky, 100 g vody, 25 g mateřského kvásku z lednice; * DÝŇOVÉ PYRÉ: 200 - 250 g dýně (Hókaidó) - finálně bude potřeba 150 g pyré, olivový olej, sůl, bílý pepř, koření (např. Provensálské, tymián, rozmarýn...) + (pokrájená cibulka nebo česnek); * DÁLE DO TĚSTA: 425 g pšeničné chlebové mouky, 260 g vody, 10 g soli, 5 g drceného kmínu, 2 g celého kmínu

Postup přípravy

(Podle skvělého receptu paní Michaely http://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2018/03/dynovy-chleb.html?fbclid=IwAR1RnQiGX0CGmXYETV0vXAsvwsRIr7GPR3f1ziVtaSlAEffGN4gCBXfcVWc ).

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí vývar s kuřecími knedlíčky

Kuřecí vývar s kuřecími knedlíčky

Potřebné ingredience

kuřecí odřezky a skelety, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer...), cibule, hrášek, fazolky, květák, pár kuliček černého pepře, kulička nového koření, koření na ochucení polévky (Solčanka, Vegeta, Polévková vonička...), (případně nějaká příloha, např. nudle, celozrnné nudle...); * KNEDLÍČKY: 160 - 190 g kuřecího masa (nejlépe prsa), 3 lžíce strouhaného parmezánu, 1 stroužek česneku, 1-2 lžíce bylinek (pažitka, petržel, cibulková nať ...), 1 vejce, sůl, bílý pepř, strouhanka

Postup přípravy

Tohle dělám jednou za čas - připravím porce mletého masa i vývaru do mrazáku a podle potřeby jen vytáhnu a něčím doplním.

Prsa vykostit.
Kostru vložit do hrnce, přidat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč s ořechovým sněhem

Jablkový koláč s ořechovým sněhem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 150 g másla, 120 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g strouhaných ořechů, 150 ml mléka. Náplň: 1 kg očištěných a oloupaných jablek, 5 PL třtinového cukru, 2 lžičky skořice. Sníh: 4 bílky, 120 g cukru moučka, 120 g strouhaných ořechů.

Postup přípravy

Nejdřív si připravíme náplň: Jablíčka nakrájíme na tenké plátky a spolu s cukrem je podusíme (bez přidání vody), po vypnutí přimícháme skořici a necháme vychladnout.
Změklé…

Zobrazit více...
DORTY
***Dort s cibulákovým vzorem***

***Dort s cibulákovým vzorem***

Potřebné ingredience

....

Postup přípravy

....

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dýňová polévka Hokaido

Dýňová polévka Hokaido

Potřebné ingredience

1 dýně Hokaido, 1 velká cibule, 3 brambory, 1/3 feferonky nebo chilli papričky, 2 stroužky česneku, 2 kostky Masoxu, 2 lžičky kari, 200 ml kokosového mléka (dávám obyčejné nebo šlehačku), sekané bylinky (bazalka, tymián, šalvěj...)

Postup přípravy

Dýni omyjeme a celou pokrájíme na kostky, přidáme feferonku, pokrájenou cibuli a brambory, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme. Přidáme…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Masové koule na zelí

Masové koule na zelí

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 1 vejce, sladká paprika, pepř, sůl, 5 lžic rýže Basmati, trocha hladké mouky (pšeničné, špaldy ...), 2 lžíce sušené cibule, 500 g sterilovaného nebo kysaného zelí, na podlití cca 100 ml vody, (v případě potřeby instantní jíška)

Postup přípravy

V míse dobře promíchat mleté maso + rýži + vejce + papriku + pepř + sůl.
Konzistenci směsi upravit moukou a vytvarovat z ní kuličky.

Kuličky nechat zatáhnout v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Chlebíček s hroznovým vínem

Chlebíček s hroznovým vínem

Potřebné ingredience

225g hladké mouky, 1 a 1/2 lžičky PP, sůl, 150g cukru, 3 vejce, 140g mléka, 100g oleje, 1 lžíce rumu, 250g hroznového vína bez pecek

Postup přípravy

Cukr s vejci vyšleháme do pěny, přidáme tekuté suroviny, nakonec sypké. Nalijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a dáme péct na 170°, po asi 10 min. nasypeme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Krůtí karbanátky

Krůtí karbanátky

Potřebné ingredience

asi 500g krůtího mletého masa, 150-200g strouhaného eidamu nebo goudy, sůl, pepř, sušený česnek, hrst lístků bazalky, lžíce škrobu

Postup přípravy

Vše smícháme, utvoříme placičky, potřeme z obou stran lehce olejem a necháme v chladu odležet (není nutné). Poté smažíme nasucho na grilovací pánvi z obou stran.

Zobrazit více...

Kategorie