Zobrazit přihlášovací formulář

Pečeme vánoční cukroví

Avatar
Odesláním formuláře souhlasíte s pravidly diskusí
masmar 14. 11. 2019, 5:36
Krásné dobré ráno,Prosím pekařky čím trochu "odlehčit" cukroví? Už jsem loni část mouky nahrazovala namletyma oves.vločkama ale s tukem a cukrem si nevím rady,aby se těsto nerozpadalo . Díky (pernicek)
anilvap2 14. 11. 2019, 13:22
@masmar Zkuste pohledat spíš u blogerek, hledejte pod pojmem LOW CARB - to je úplně bez cukru nebo RAW - místo cukru většinou používají rozemleté datle atp. Nikdy to chuťově nebude jako klasika, ale může to být zajímavá alternativa k obzvláštnění standardního cukroví. Úplně bych to nezavrhovala. A tuk asi vynechat úplně prostě nelze. ten je důležitý. Jen používat kvalitní, žádné náhražky (IVA, Hana atp.)
Pavlusap 14. 11. 2019, 12:42
@masmar Já osobní zkušenost nemám - vánoční cukroví máme rádi, chceme si na něm pochutnat, takže děláme poctivé. Ale kamarádka asi před 3 lety objednávala ze zdravé výživy, ona je taková alternativní a snaží se o zdravou stravu - bylo to slazené javorovým sirupem (myslím, že ten by malé děti neměly -ale nevím), se špaldovou moukou. Vyhodnotila to, že už nikdy více, chuťově vše stejné, nebyl poznat výrazný rozdíl a něco jako sušenky, prostě s vánočním cukrovím to nemělo nic společného.
Dan.ka 14. 11. 2019, 11:58
@masmar Co je "odlehčit"? *-)Bych se na "odlehčování" vykašlala, pokud to samozřejmě nepotřebujete kvůli nějaké dietě. Tyhle hokuspokusy většinou stojí za prd. (jezisek)
maršmeloun 14. 11. 2019, 12:57
@Dan.ka Danuš přesně tak (jezisek) na cukroví si chci pochutnat, to si radši dám o trochu míň na talířek, ale musí být prostě poctivé podle receptu.
masmar 17. 11. 2019, 7:38
@maršmeloun Děkuji za odpovedi. Zkusím 1-2 druhy něčeho superdialowabuhvico a udělám klasiku aLe min na talířek si asi taky nezvládneme dat ,-)
maršmeloun 18. 11. 2019, 20:36
@masmar Uvidíte třeba zrovna to bude dobré (H) (jezisek)
e-sladkyspanek.cz 14. 11. 2019, 17:47
@maršmeloun Žádné miň sežeru toho jak jsem zvyklá (smich)
SarinaK 14. 11. 2019, 18:21
@e-sladkyspanek.cz A už se na to těším ,-) cukroví mňam
e-sladkyspanek.cz 14. 11. 2019, 18:36
@SarinaK Taky se na ty žrací orgie těším (candle)
Dan.ka 14. 11. 2019, 13:35
@maršmeloun Trochu míň na talířek? Co to je? :-o Neznám tenhle termín *-) (hello)
maršmeloun 14. 11. 2019, 15:44
@Dan.ka Ja na sladké teda nejsem |-) ale takový chlebíčky jednohubky to je jiná 8o|
Nikis. 14. 11. 2019, 17:46
@maršmeloun Já jím málo cukroví, fakt mini a přesto každé Vánoce tak plus pět kilo 8o| Ok, ať nepřeháním 3-4,ale to je jistota. 5 se Silvestrem ,-)
SarinaK 14. 11. 2019, 16:54
@maršmeloun já jsem na všechno ,-) na slaný i na sladký 8o|
e-sladkyspanek.cz 14. 11. 2019, 17:40
@SarinaK To mi povídej +o( sežeru poslední dobou na co přijdu a jen co darazim z práce, tak se nažeru a lehnu
žingi 14. 11. 2019, 18:11
@e-sladkyspanek.cz ^o)právě jsem tu dojedla řízek a brambor.salát,to bylo něco
maršmeloun 14. 11. 2019, 17:27
@SarinaK Ne že bych sladké nejedla vůbec to zase ne ,-) ale moc nemusím ( tu dnešní buchtu jsem neměla) ale to slané (zip)
Zrušený účet 14. 11. 2019, 14:58
@Dan.ka :-D seš holt ještě mladá a šlankovní...... ,-)já bych to měla používat celoročně... ,-) ,-)
poupe 14. 11. 2019, 14:48
@Dan.ka :-D :-D :-D
MíšaC 14. 11. 2019, 13:59
@Dan.ka To je základ. Když si udělám kafe, tak je důležitý si na talířek nabrat pár kousků a ne, že si před sebe postavím celou tu plnou mísu (*) (H) (smich)
laso 14. 11. 2019, 15:20
@MíšaC Tak to mi připomělo,že jedna moje známá funguje celých 20 let co ji znám,tak,že nic pořádnýho co se týká jídla skoro do pusy nedá ale denně vypije 5-6 kafí a ke každému ! sežere tatranku nebo zákusek a to je pravda. makala jsem s ní roky v práci takže jsem svěděk.Ta ženská má celej život nějakých 48 kilo , tak kruci kde je spravedlnost,prptože slovo POHYB je pro ni sprosté slovo.Jediný co jí teda nezavidím jsou její příšerně zkažený zuby. No ale to už je jiný téma.
slunisluni 14. 11. 2019, 16:59
@laso (smich)
Dan.ka 14. 11. 2019, 14:07
@MíšaC No dobrá. Mísu teda ne....ale tác (takový větší) ten se může, nééé? ^o)
helena53 14. 11. 2019, 14:39
@Dan.ka Dano, omlouvám se, ale zatím nic :´( ,-)
MíšaC 14. 11. 2019, 14:12
@Dan.ka To víš, že jo (Y) (smich) (ale pro jistotu pak nečti diskusi hubnutí ,-))
Boruwka3 8. 11. 2019, 6:49
prosím která používáte na zdobení perníků královskou glazuru, je jedno kterou koupím? Nebo byste nějakou doporučily? Chtěla bych letos zkusit poprvé, budu objednávat přes net, díky za radu
Venunka 8. 11. 2019, 7:04
@Boruwka3 musím přiznat, že ani nevím, že jich je víc typů, já však leta používám https://www.dortisimo.cz/kralovska-glazura-1-kg?SearchedText=kr%C3%A1lovsk%C3%A1&AutocompleteName=Kr%C3%A1lovsk%C3%A1%20glazura%201%20kg&Idss=17 a maximální spokojenost (F)
Boruwka3 8. 11. 2019, 7:41
@Venunka víc druhů snad ani ne, ale co jsem se dívala po různých eshopech, tak mají od různých výrobců. Spíš tak jsem to myslela a samozřejmě v různých cenových relacích. Paní na kurzu nám nějakou doporučila, ale vzhledem k tomu, že se pernikařením živí, bere to po 10kg kyblíkách a to bych nesdělala do konce života ,-). Děkuji na odkaz se podívám
Venunka 8. 11. 2019, 8:22
@Boruwka3 ono i to kilo vydrží dlouho, ale myslím, že mají i menší balení (F)
Silverwing1 30. 10. 2019, 9:00
Tak jsme s dcerou napekly (*) Doma s kašlem a ucpaným nosem, tak pečeme (vanoce) https://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4888516
anilvap2 24. 10. 2019, 19:28
Nemáte radu, jak udělat trubičky, užší, ne kremrole, bez formiček? Nechce se mi je kupovat.
zdenakucerova 24. 10. 2019, 19:40
@anilvap2 Kdysi jsem zkousela recepr,ze se pekly placicky a ty se horke natocily na varecjy....uz nikdy vice 8o| +o(....des +o(...bud to palilo prsty nebo to schladlo a praskalo... +o(vysledek tristni +o(
helena53 24. 10. 2019, 20:36
@zdenakucerova Taky dělávám, nic mě nepálí a aby se to nelámalo, tak je musíš furt a stále udržovat teplý . Já tedy nenatáčím na vařečku, ale jeden hodný pán mi kdysi vysoustruhoval něco podobného http://www.helencinopeceni.cz/Dreveny-kuzel-na-kornouty-vetsi-d265.htm a s tím se to dělá dobře ,-) (heč (smich) )
zdenakucerova 25. 10. 2019, 7:36
@helena53 Nelámej mě na takovýhle heble ,-) 8o|...zrovna Šárce píšu, že pečení je pro mě trest ,-)...mě jediné co baví je to zdobit a ukládat do krabice...to už vím, že horor končí ,-)...já už ani nemám ten recept, zařekla jsem se že nikdy více a tak šel +o( a opovaž se sem nějaký vložit...Helenko opovaž se!!!!!! (6) ,-)
helena53 25. 10. 2019, 9:08
@zdenakucerova Bojím, bojím - no když myslíš ( a myslíš vůbec (smich) ), tak recept ne, ale poslala jsem ti na email budku, abys neutrácela peníze - tu zvládneš sama, dyť seš tak šikovná (F) (F)
zdenakucerova 25. 10. 2019, 9:31
@helena53 Mno myšlení... :^) má občas výpadky ,-) za budku díky, odkaz už našla paní níže...já to slíbila kamarádce pro synka ,-)… a já nic takového tvořit nebudu, na to mám doma mladší kus ,-)...posledně krutě vykostil pana otce...měla jsem na zahradě takové bedýnky dřevěné na nářadí a muž, že je spálí, že dvě jsou zbytečné a že jsou omšelé a kdesi cosi 8o| a to mládě neznalé diplomacie šlo a rychlostí blesku na tu jednu z jakýchsi rychle objevených prkének udělal víko ,-)..pan otec na likvidaci rezignoval ,-), na pár chvil ochladly vztahy mezi nimi, neb očekával mužskou sounáležitost a ono prd. A to jsem ani o nic nežádala (F), ani mě to nenapadlo, byla jsem zaneprázdněna bráněním těch škatulí ,-)
anilvap2 24. 10. 2019, 20:15
@zdenakucerova No tenhle návod jsem našla na netu, ale moc se mi to nezdálo. Spíš mě napadlo, jestli nejdou ty trubičky nějak jednoduše vyrobit doma z věcí, které normálně v domácnosti bývají. Nejsem si jistá, jestli budu trubičky ještě někdy v budoucnu péct. Proto se mi nechce moc ty formičky kupovat. Já mám vykrajovátek a různých blbinek spoustu. Tak ještě ty trubičky, ty mi chybí ,-)
helena53 24. 10. 2019, 20:41
@anilvap2 Trubičky jdou udělat z alobalu, tady máte , jak na ně http://www.nejrecept.cz/tip/jak-rychle-a-jednoduse-vyrobit-formu-na-vynikajici-kremrole-r1930 ,-)
pavka5555 24. 10. 2019, 20:33
@anilvap2 Já je dělám každej rok medové trubičky jak píši nahoře udělaj se kolečka a po upečení natačí na vařečku jde to rychle a chutově jsou moc dobré.
anilvap2 24. 10. 2019, 21:04
@pavka5555 Zkusím teda asi nejdříve z menší dávky. A myslíte, že to bude fungovat na všechna těsta? Medové asi zrovna nechci.
anilvap2 24. 8. 2019, 22:40
Když už se tu načaly ty Vánoce. Koupila jsem si skleničlu hotového griliáše. Nemáte tip na nějaké dobré vánoční cukroví, kde bych ho mohla využít?
LENNNA3 14. 11. 2019, 7:49
@anilvap2 Ten je dobrý téměř na vše. Já ho mám moc ráda na pudinkovém cukroví (to je něco jako linecké, ale místo mouky je tam vanilkový pudink prášek) - vykrajuji tvary jako u lineckého, upečené postříkám čokoládou a na to griliáš.
anilvap2 14. 11. 2019, 13:24
@LENNNA3 Lenko, děkuji. Tak nějak jsem to vymyslela, že použiji jako posypku na čokoládová kolečka s krémem se slaným karamelem. Jestli mi do Vánoc ještě nějaký ten griliáš zůstane. On je totiž dobrý jen tak, na lžičce, když mě honí mlsná ,-)
zdenale 4. 5. 2019, 12:11
Cukroví - Peprmintky. Nemáte někdo recept. Mi jenom utkvělo, že tam patří zelená ,-)
yva 1. 1. 2019, 14:32
Vyhlašuji napínací odpoledne ,-) Šlehla jsem si aerius a dala si talíř čočky ,-)
yva 1. 1. 2019, 19:33
@yva Tak hlásím, že teď, 5 hodin po čočce, mi i přes aerius začíná otíkat huba. Cotojakojéééé za potravinovou alergii? 8o| 8o| 8o|
Evasma 1. 1. 2019, 19:53
@yva Na luštěniny? Já jsem teda alergicka na kde ... a jako ze otok dýchacích cest? Neměla jsi ještě nějakou jinou potravinu?
yva 1. 1. 2019, 20:30
@Evasma Mám potravinovou alergii jen na kiwi a zkříženou jabko + bříza. Na luštěniny dle testů ne, na samotnou čočku alergie údajně neexistuje, mohla by to být intolerance histaminu ("alergii na histamin" mi diagnostikovali v dětství), ale diamnooxidázy mám pohodlně dost. Nikdo neví, co to je. Mám nafasovaný pohotovostní balíček (antihistaminika + steroidy - 2+2), bo se o mě doktorka bojí. Mně ale neotíká krk ani jazyk, ale rty zevnitř. Oteče mi to, bolí to - jako když se spíláš, a je to rudo-modro-fialové, aniž by byl povrch sliznice nějak narušen.
Alla 30. 7. 2019, 16:49
@yva Alergie na cocku existuje, potvrzena z krve, syn ma. Ja cocku treba vubec netravim. ,-)
misuuu5 1. 1. 2019, 15:34
@yva Co tchyně? ,-)
yva 1. 1. 2019, 16:34
@misuuu5 Někde už jsem psala. "Navečer" se ukázalo jako 3/4 na dvě odpoledne, dorazila zároveň s klukama, kteří se vraceli ze šopování. Ale cestou k nám potkala dlouho neviděnou kamarádku, takže se u nás jen naobědvala, zahrála 3 partie žolíka a utíkala nalepší. Ani tentokrát nestihla nikoho rozbrečet... Někdo tam nahoře nad náma bděl ;-)
evánek1 1. 1. 2019, 15:40
@misuuu5 evidentně to Yva přežila jestli to přežila tchýně se snad taky dozvíme ,-)
vlastaz 1. 1. 2019, 14:44
@yva Co bys kvůli penězům neudělala, že? :-D :-D :-D :-D Taky jsme měli čočku na kyselo, u nás žádná alergická reakce, jen odeznívající jagerová chřipka ,-)
yva 1. 1. 2019, 15:14
@vlastaz opilko :-p Zatím dobrý, alergické reakce na potraviny prý nastupuje do pár minut ,-)
žingi 1. 1. 2019, 11:59
ještě to jebnu sem,recept na vánočku,ozkoušený,byl by *-)je jich tu dost,ale nechci lovit a pročítat komentáře
yva 1. 1. 2019, 12:10
@žingi Jednoznačně tato https://www.mimibazar.cz/recept/43685/mazanec-vanocka-jemny-a-krehky-jak-vaticka Zadělávám ráno a nechávám 3* překynout (a vypustit), počtvrtré kyne půl hodiny na plechu. Po upečení natřu rozpuštěným máslem s rumem ;-) Z uvedeného množství dělám dvě obr vánočky. Jsou jedinečný.
žingi 1. 1. 2019, 12:16
@yva no vidíš,to bych dělala z 1/2dávky,mě doma holky nedají do huby rozinky a já zas vánočku bez nich nechci,vidíš,takto potírám koláčky
kamion 1. 1. 2019, 12:02
@žingi 4 žloutky utřít s jedním máslem a 20 dkg cukru. Přidat 1 kg polohr. mouky, kvásek z 1/2 l mléka a trochy cukru, 6 dkg droždí, 1 lžička soli. Hodinu nechat kynout, pak zamíchat rozinky, ořechy mandle. Uplést a nechat ještě hodinu kynout. Před pečením potřít vejcem
žingi 1. 1. 2019, 12:06
@kamion děkuji,potírá se před pečením,ať neudělám nějakou chybu,jsem byla při pečení a právě,že je nechal chvíli v troubě,pak vytáhl a až pak natíral *-)
kamion 1. 1. 2019, 12:07
@žingi Potírám před pečením
žingi 1. 1. 2019, 12:17
@kamion taky bych už nevytahovala z trouby,aby nespadla
kamion 1. 1. 2019, 12:19
@žingi No a bacha je velká, když tak z půlky surovin, nevím, kolik vás na ni bude
žingi 1. 1. 2019, 12:23
@kamion to já už tak vím,z kolika mouky bych dělala,aby nebyla velká nebo dvě,to je zbytečné,já ji jen chci zkusit,protože cukrář pekla na 2x,jedny ze směsi dia,tu jsem rovnou říkala,že od něj nechi,že mi nechutná(no vyfásla jsem)ale už si ji jeho mladý i odvezl pro zvěř, a další pekl jen pro bližní ze svého těsta,no neměl se čím chlubit,došel z cukrárny,samo,potřením(ty první jsem potírala já,byly ok) u těchto byl sám(já v práci) mu spadly a jak ochutnal,tak zjistil,že do těsta zapoměl dát cukr (Y)tak tu jsem taky fásla a vracela
žingi 1. 1. 2019, 12:04
@johnynka děkuji,uloženo a jdu namočit rozinky (L)
vandule002 28. 12. 2018, 22:10
Ahoj, je tu někdo kdo peče vánoční cukroví v Thermomixu? I když s ním vařím už pár let tak do cukroví jsem se odhodlala až letos...myslela jsem si že to zase tolik času neušetří ale myslím že rozdíl byl znát :-) Našla jsem ale jen pár receptů takže jsem udělala linecké a moka cukroví. Nemáte náhodou někdo víc receptů pro thermáč? Na příští rok (stromecek)
majavama 28. 12. 2018, 22:27
agat 22. 12. 2018, 18:48
:-$ mám tu misku krému ze Salka,tatranky a oříšků - jak to ještě zpracovat, aby se nevyhodil ?...
minak 22. 12. 2018, 18:52
@agat udělat kuličky a obalit třeba v kokosu *-)

Vybrali jsme pro vás

Kategorie