Zobrazit přihlášovací formulář

Co dnes vaříte ?

Avatar
Odesláním formuláře souhlasíte s pravidly diskusí
Nikis. 8. 10. 2020, 8:49
Takže... Dnes upeču kuře na bylinkách a másle (akce Lidl - kuře plus dvě stehna, tak to by mohlo vystačit i na zítřek ,-)), s rýží (brambory došly (smich)) a já si to dám s pečenou dýní (Y) K tomu šopák. Upeču linecký koláč s marmeládou, možná se hecnu a bude dokonce mřížkový ,-) A taky udělám tuňákovou pomazánku a to bude večeře - chleba s pomazánkou a zelenina k tomu. Na svačinu bude ovoce, máme ho tady docela dost... a oříšky... Asi si budu muset chystat jídelníčky, abych věděla, co mi doma schází...
e-sladkyspanek.cz 8. 10. 2020, 9:28
@Nikis. šetři s jídlem (candle) víš , že doba je nebezpečná (smich)
přeslice 8. 10. 2020, 8:51
@Nikis. máš výhodu, že bydlíš ve městě a můžeš si objednat dovoz potravin. My zjistili, že k nám jezdí snad jen itesco a dováží pouze trvanlivé potraviny - tedy pečivo, ovoce a zeleninu, mléčné výrobky (co dojde většinou jako první), tak to zrovna ne :-S
princeznaK 8. 10. 2020, 8:50
@Nikis. ,-) moc nerozhazujte, ty potraviny docházejí hodně rychle ,jinak u vás určitě vozí itesco nebo košík (Y)
e-sladkyspanek.cz 8. 10. 2020, 9:29
@princeznaK ani jedno u nás nevozí. Je tady firma co rozváží. Ale když jsem koukla na ceny tak jsou v průměru o 50% vyšší , než i v tom nejdražším krámu
princeznaK 8. 10. 2020, 9:35
@e-sladkyspanek.cz No jíst musíte, nemůžete si vybírat v akcích v obchodě, brala jsem vše, co mi moli dovézt ,-) ceny byly šílené, ale v té chvíli nic nenaděláte a když vozí k nám do prdelky světa, tak základ musí vozit i k vám, přivezlo mi to DPD
e-sladkyspanek.cz 8. 10. 2020, 9:38
@princeznaK no ač nejsem hysterik. Tak jsme doma teď tří dospělé kusy. Udělám větší základní nákup. Kvasnic mám v mražáku 10 ještě z dubna
Nikis. 8. 10. 2020, 9:30
@e-sladkyspanek.cz Ja se zbezne koukla na oba a psalo to, ze vozi?
e-sladkyspanek.cz 8. 10. 2020, 9:31
@Nikis. fákt Hod odkaz . Já žila v domnění, že u nás né už jsem to zkusila . A máš pravdu. Pokud skončíme v Kar. Tak nezhyneme hlady (smich) it tesko mi nejde
Nikis. 8. 10. 2020, 9:33
@e-sladkyspanek.cz Lezim ve vane. Koukala jsem z notasu. Zadala jsem tam adresu a vyhodilo mi to terminy a cenu dovozu
MíšaC 4. 10. 2020, 18:15
zelenoockam 4. 10. 2020, 18:20
@MíšaC U nas tlacenka a cesnecka ,-)
katkajohny 4. 10. 2020, 18:38
@zelenoockam U nás pečené brambory,s mlíkem,s podmáslím a různýma dipama i s česnekovým ,-)
maršmeloun 4. 10. 2020, 19:45
@katkajohny Káčí já milují brambory s máslem a tvaroh (Y). Jako děti jsme to měly často, ale ty moje i P to vůbec nemusí (zip). Tak si nechte chutnat, mně by u vás určitě chutnalo ^o)
zelenoockam 4. 10. 2020, 18:40
@katkajohny Mliko nepiju.Bert ma fracku,tak ani kozi.ale tu kysku bych si dala.klidne po cesnecce ,-)
STŘELEC 4. 10. 2020, 11:08
medailonky z kančího hřbetu, k tomu nakládané hřibky lišky, vařené brambůrky (zajic) a ke (C) jsem dostala od mamky kynutý koláč s jablky s posýpkou.
zelenoockam 4. 10. 2020, 11:25
@STŘELEC Ja jdu teprve do samosky na nakup ,-)a vubec nevim,co uvarim.B.neco lehciho,vcera mel frajdu ,-)M.ji v praci a ja mam chut na nejakou prasarnu nebo nevim
Brůs 4. 10. 2020, 11:21
@STŘELEC Rizecky z panenky, hribkova omacka a hranolky. Ke kafi coko kolac s tvarohem
STŘELEC 4. 10. 2020, 11:22
@Brůs by jsem si teď dala ten čoko koláč s tvarohem (zajic)
yva 4. 10. 2020, 11:15
@STŘELEC Čočka s vejcem a koláče taky nějaké udělám, ale až na sváču ;-)
STŘELEC 4. 10. 2020, 11:20
@yva koláč s jablkama, že? (pirko)
yva 4. 10. 2020, 11:43
@STŘELEC Nee, tvaroh a povidla ;-) S jabkama bude štrůdl. A přesnídávky. A jabka zavařený na štrůdl na zimu. A mirabelková marmeláda... A asi se z toho zpracovávání poferu ,-)
Nikis. 3. 10. 2020, 16:37
U nás bude zítra dýňové risoto, recept níže, zkopčeno z internetu, k tomu bude grilovaný losos. Já bych si to dala i bez masa, ale kluci by se nejspíš trošku divili. Chtěla jsem panenku, ale v obchodě neměli, ale byl losos. Recept: Na 4 porcie: 1 väčšia tekvica hokaido 300 g ryže arborio 2dcl bieleho suchého vína 1 L zeleninového vývaru Hrsť Gran Moravia parmezánu 2 lyžice masla Veľká šalotka 2 strúčiky cesnaku (+ na pečenú tekvicu cca 4 strúčiky) Tymián Rozmarín Soľ Čierne korenie Olivový olej Postup: polovicu hokaido som nakrajala na malé kocky a s troskou vody uvarila domäkka a rozmixovala na husté pyré; druhú polovicu som nakrájala a dala piecť na plech s cesnakom (rozpolené strúčiky), rozmarínom, tymiánom, olivovým olejom a soľou (piekla som na 250 dozlatova) Nasekanú šalotku s cesnakom som opražila na oleji a lyžici masla, pridala neumytú ryžu arborio, orestovala, podliala vínom, počkala kým sa vyparí alkohol, pridala som pyré, postupne po naberačkách som pridávala vývar kým sa väčšina neodparí a takto dookola cca 20-30 min pokým nie je ryža prijemne al dente. Neustále treba miešať! Nakoniec som okorenila, dosolila, pridala druhu lyžicu masla, hrsť parmezánu a podávala ozdobené pečenou tekvicou s tymiánom. Dobrú chuť!
Nikis. 4. 10. 2020, 14:21
@Nikis. Takže, dnes jsem uvařila a z původního receptu jsem posunula jednu věc navíc - do základu jsem přidala orestovanou poměrně libovou slaninu (z regionální prodjeny), na dochucení, fakt pecka. Bylinky z truhlíku z balkonu ,-) Bylo to hrozně dobrý, určitě by mi to chutnalo a stačilo BEZ toho lososa, ale s lososem to bylo ještě lepší. Jo a 300 g na 4 porce je moc. Myslím, že mi tam ještě tak 1-2 porce v hrnci zůstalo. To roste před očima ,-) To bylo tááák dobrý! Doporučuji! Hokkaido mají všude, v Lidu teď měli ks za 16, 90 a použila jsem jen půlku :^) ,-) (jo ale máslo, parmazán, víno, losos a arborio to trošku prodražilo ,-))
zelenoockam 3. 10. 2020, 16:43
@Nikis. Panenku jsem ti vcera vykoupila ja jestli jsi byla u R.jo a ted tam miva bozi" fal.svici" z plece.mlady byk.vyborne.ja dva dny nemusim skoro varit.veget (dance)
Nikis. 3. 10. 2020, 16:47
@zelenoockam My byli dnes na obědě na ptáčáku ve Fully Belly, to byl luxus nad luxus (H)
zelenoockam 3. 10. 2020, 16:49
@Nikis. Na ptacaku?kde tam?to je to pojizdne?
Nikis. 3. 10. 2020, 16:53
@zelenoockam Jo, dnes je akce October Food & Beer Fest v Minoritské zahradě, menu: Käsecreme suppe - krémová polévka ze zrajících alpských sýrů, vyškvařená slanina. Leberknödelsuppe - silný hovězí vývar, domácí játrový knedlík, zelenina, čerstvá pažitka. Weisswurst - bílá Mnichovská klobáska na páře, originální sladká hořčice, preclík. ( podáváme ke snídani od 9 - 12:00 ) Schweizer wurstsalat - telecí salám krájený na nudličky, Švýcarský ementál, paprika, okurky, cibulka, pažitka, lehce kyselá hořčičná zálivka, preclík. Schweinebraten - šťávnatá vepřová krkovice, silná výpeková omáčka z tmavého piva, domácí švábské špecle s máslovou strouhankou, kraut salát s tyrolským špekem a kmínem. Sauerbraten - 5 dní marinovaná falešná hovězí svíčková v červeném víně a zelenině, perníkovo - balsamiková omáčka, bramborové mazláky, červené zelí s maracujou a pomerančem. Bratwurst - grilovaná Norimberská klobáska, bramborové pyré, masová šťáva, špekové bílé zelí, petrželka. Jóó a pro vegetariány budou sýrové špecle s vídeňskou cibulkou a bylinkovým máslem
zelenoockam 3. 10. 2020, 16:58
@Nikis. Jsou to ti,co byvaji v Pivovvarskych sklepech?ja mela loni s nima rozjednano,ze by zkusili prodej v horach.mam tam volny super pozemek na hlavnim tahu.neco jsem od nich zkousela.jako mi to neva,ale nevyhledavam tenhle styl stravovani.jenze na tech akcich je hlavne takovy.jesteyze to maji tak pestre uz.kdysi polevka a hambace ,-)v Krakowe je cele male namesticko s timhle street food stylem.tam by ti srdce poesalo ,-) Do kdy je ta akce dnes?hlavne to pivo :^)
Nikis. 3. 10. 2020, 16:59
@zelenoockam Nevím co bylo v Pivovarských sklepech, ani nevím, kde jsou.
zelenoockam 3. 10. 2020, 17:01
@Nikis. Na Hradci.celkem zname to je a tam prave jezdi cosi takoveho.mozna oni.nevim Do kdy to dneska je?
Nikis. 3. 10. 2020, 17:05
@zelenoockam Tak já toho kluka co to pořádá sleduju dost a o Hradci nevím, bývá na tom Minoritu často, je fakt super kuchař, to si asi pleteš.
zelenoockam 3. 10. 2020, 19:47
@Nikis. Tak jsme vyrazili.v 7hodin tma,zadne pivo,nic...akce psana do 22.hod. :-Scekam v Unu na sneky a lasagne
katkajohny 3. 10. 2020, 20:13
@zelenoockam Tam je to do vyprodání a byli jsme někdy na začátku léta a vyprodáno v 17 hodin, nebylo vůbec nic +o(
zelenoockam 3. 10. 2020, 21:25
@katkajohny Aha...no uz nikdy vice nepujdem +o(
Nikis. 3. 10. 2020, 20:45
@katkajohny Ono to je totiz fakt dobry... takze my chodime vcas. Kdyz ma akci, tak tam jdem na obed. Kdyz je hezky, vezmem deku a lehnem v parku na deku (nejen my) a dame piknik, po jidle kavu od Mama mele kafe... mam to rada (Y)
zelenoockam 3. 10. 2020, 17:06
@Nikis. Tak to jsou asi jini.maji to podobne ty vozy.tihle byvali i na trzich,ze?do kdy to tam dnes je???
anilvap2 3. 10. 2020, 10:38
Dnes prase v mrkví podle Florentýny (Y)
zelenoockam 2. 10. 2020, 20:23
Odmena dnes za drinu-tatarak a plznicky (B) Odmena vcera za drinu-cukrarna a luxusni Pavlova.dala jsem tri kola :-D ,-)
danima3 2. 10. 2020, 20:24
@zelenoockam Jako Pavlovu miluju. To bych dala taky, kdybych ji občas nepekla a nevěděla, co je v ní cukru ,-)
zelenoockam 2. 10. 2020, 20:58
@danima3 Kaslu na cukr ,-)ona totiz skoro nikde neni ,-)tahle byla famozni.nahore mango a boruvky
tafíci 1. 10. 2020, 16:10
Koupila jsem 2 kuřata, z prsíček udělala wok směs se zeleninou a bulgurem. Přemýšlim, co z těch koster + stehen. Napadá mě kuře na paprice nebo rizoto. šlo by ještě něco jiného?
anilvap2 1. 10. 2020, 16:37
cervenka 1. 10. 2020, 17:10
@anilvap2 Tohle jídlo děláme v rodině už nějakých 50 let (clamp) Jen teda neděláme jen ze stehen, ale rozporcujeme celé kuře (Y)
Nikis. 1. 10. 2020, 16:41
@anilvap2 Škoda, že jste tady ten recept nedala včera ,-) Pekla jsem synovi na dnešek kuřecí stehna a dnes si k tomu vařil rýži. Mohl to mít hotové komplet sakumprdum ,-)
anilvap2 1. 10. 2020, 16:49
@Nikis. Njn, se tady nikdo neptal ,-) Tak příště. Ale je to hodně dobré, rýže nasákne chuť toho masa (Y)
katkajohny 1. 10. 2020, 16:45
@Nikis. Vypadá to dobře a hlavně rychle - taky někdy zkusím ^o) U nás dnes na večeři polívka z Hokaido - už bublá ^o) Je na ni teď ten správný čas (podzim) (dest)
Silverwing1 1. 10. 2020, 21:10
@katkajohny Podzimní jídla mám moc ráda-dýňová polévka, štrůdl, skořicový čaj se zázvorem. O víkendu má být krásně, ale foukat, tak si dáme klasický podzim s pouštěním draka a švestkovým koláčem (jidlo)
Nikis. 1. 10. 2020, 16:55
@katkajohny Vidíš, taky super tip, mám tam hokkaido (Y) Na zítra dělám kuřecí nudličky s baby špenátem, Honza si k tomu uvaří zítra těstoviny. Aspoň doufám, on na to vaření moc není (smich)
Nikis. 1. 10. 2020, 16:34
@tafíci Upéct a naplnit tortily, nebo kuřecí salát, nebo zeleninový salát s kuřecím masem, nebo stehýnka upéct na kysaném zelí, k tomu brambor nebo knedlík.
minak 1. 10. 2020, 16:29
@tafíci Tak stehna bych normálně upekla....a buď by byly s bramborem, k tomu může být i špenát nebo i s knedlíkem a zelím...nebo je zapéct v jednom pekáčku s bramborami rovnou....k tomu se dá dát i různá zelenina....a kostry na polévku...a z toho, co oberete potom rizoto ,-)
zelenoockam 1. 10. 2020, 12:02
Od vcera tazeny hovezi vycar.byla i morkova kost.mnam.jatrove knedlicky a svatebni nudle ,-)se tak jmenovaly.no a rychle kure na zeli.vecer slany listovy zavin.decko cocku.sedim na pedikure a nestiham ,-)
SarinaK 1. 10. 2020, 12:28
@zelenoockam pěkně prosím, pošli mi do mističky vývar, potřebuju se vzpamatovat ,-) já maso v mrkvi, dojede mi synek. Asi má hlad :^)
zelenoockam 1. 10. 2020, 12:53
@SarinaK Vyvaru je opravdu hodne.posilam kyblik :-Dmaso v mrkvi bylo vcera.z panenky.no nic,mazu dal (dest)krnov,bruntal...same lahudky ,-)musim si po ceste dat pohar
zdenakucerova 1. 10. 2020, 12:30
@SarinaK Buď optimistka...stýská se mu ,-)
zelenoockam 1. 10. 2020, 12:01
Prosim hodte mi recept.kynute testo na NIZKY kolac.uplne jednoduche,rychle.at pak neni kolac tuhy,kdyz bude nizky.svestkovy.ted se mi milule nezadarilo.bxlo to tuzsi
danca60 1. 10. 2020, 12:40
@zelenoockam Dělám 500g pol.mouky, 20 g- droždí, 1/4 l mléka - udělat kvásek, 1 vejce, 100 ml oleje, 80 g cukru, 1 kl soli. Mám to na 2 velké plechy - Nizoučké, milujeme to - je to recept z biskupské kuchyně (H)
zelenoockam 1. 10. 2020, 12:58
@danca60 Dik.vecer to zbouchnu.nevim proc jsem to mela tak tuhe minule :-S
johnynka 30. 9. 2020, 10:47
prosím, jak děláte maso v mrkvi? děti si žádají a já to v životě nedělala ,-)
zdenakucerova 30. 9. 2020, 12:32
@johnynka Ivči buď jako směs kousků masa a mrkve nebo podusím mrkev a maso upeču v troubě a nakrájím na plátky...jedno z mála využití kýty ,-)....jinak používám plec nebo kuřecí, ale z vepřového se mi zdá jídlo lepší (F)
zelenoockam 30. 9. 2020, 11:03
@johnynka jo,přidám někdy i hrášek.Bert nejí maso,tak to mixuju na štávu ,-)maso dělám na dvě jídla.podusím na cibulce a odeberu půlku na jiné jídlo.a tu půlku do mrkve
SarinaK 30. 9. 2020, 10:56
@johnynka https://www.kucharkaprodceru.cz/veprove-v-mrkvi/ Už jen takto, je to o třídu výš (F) jeden z mých majstrštyků, je luxusní
johnynka 30. 9. 2020, 11:05
@SarinaK super, zkusím (Y)
anilvap2 30. 9. 2020, 11:02
@SarinaK (Y) Ano, tenhle recept je naprosto luxusní. Moc často nevařím, ale když už, tak jedině podle Florentýny. Myslím, že v následujících 14 dnech na něj dojde.
HOCIKA 30. 9. 2020, 10:52
@johnynka Ráda se přidám k dotazu a pročtu ,kámoška to dělá a je to luxusní (Y)
Zrušený účet 30. 9. 2020, 11:04
@HOCIKA Maso zvlášť a mrkev taky zvlášť na cibulce (H) a nejlepší je baby mrkev ,-)
HOCIKA 30. 9. 2020, 12:38
@ (hello) a pak smíchat,ona to má vždy dohromady *-)
Zrušený účet 30. 9. 2020, 13:05
@HOCIKA Já to nemíchám líp to vypadá (H)ale maminka to dělávala taky dokupy (H)

Vybrali jsme pro vás

Kategorie