Veněčky
Potřebné ingredience
Odpalované těsto: 120g vody, 3g soli, 135g mléka, 100g másla, 13g cukru, 205g hladké mouky, 5 - 6 vajec (275g). Creme patissiere: 500g mléka, 80g žloutků, 110g cukru, 50g vanilkového pudinku, 50g másla, vanilka. Žloutkový krém: 500g creme patissiere, 30g rumu, 120g másla. Fondánová poleva: 250g cukru, 130g vody, 1 lžička octu
Postup přípravy
Do hrnce dáme vodu, mléko, sůl, máslo a cukr, přivedeme k varu a nasypeme mouku. Odpařujeme asi 2 minuty. V robotu s pádlem necháme míchat do částečného vychladnutí, pak postupně…
Housky ze slánku
Potřebné ingredience
Na slánek: 10g soli, 100g vody, 10g droždí. Těsto: 460g hladké mouky, 40g mletého lněného semínka, 200g vody, sladěnka, 20g másla
Postup přípravy
Na slánek rozmícháme ve vodě sůl, když je rozpuštěná přimícháme droždí a dáme do lednice na 4 hodiny až 3 dny. Ze všech surovin, včetně slánku, kromě másla, vypracujeme těsto v…
OŘECHOVÝ KRÉMOVÝ PRO JUBILANTKU
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS: ořechový
KRÉM: pařížský + smetanovo- vanilkový
PRAŽENÉ ZKARAMELIZOVANÉ MLETÉ OŘECHY + KARAMEL
SIRUP NA KORPUSY: citronový
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na pomazání…
Malinové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 2 PL oleje, 120 g polohrubé mouky. Krém: 200 g zakysané smetany, 500 g tvarohu ve vaničce, 2 vrchovaté PL cukru moučka, 5 želatinových plátků, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 250 g malin.
Postup přípravy
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a mouku. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme. Po odstranění papíru vrátíme…
Dvojbarevné kokosové kuličky
Potřebné ingredience
Bílá kulička: 50 g másla, 50 g cukru moučka, 50 g strouhaného kokosu, lžička vanilkového extraktu. Tmavá vrstva: 200 g máslových sušenek, 100 g vlašských ořechů, 120 g cukru moučka, 50 g kakaa, 3 PL rumu, vařená černá káva. Dále: kokos na obalení.
Postup přípravy
Utřeme máslo s cukrem, přidáme kokos a extrakt. Z hmoty uděláme 20-22 malých kuliček a dáme je zmrazit. Sušenky i ořechy nastrouháme, přidáme cukr, kakao, rum a tolik vařené kávy,…
Kokosový cheesecake s kuličkami
Potřebné ingredience
Korpus: 200 g máslových sušenek, 100 g másla, 30 g cukru moučka, špetka soli, 60 g strouhaného kokosu. Náplň: 4 vejce, 800 g čerstvého sýru, 110 g cukru krupice, 30 g hladké mouky, 50 g kokosu, 1 lžičku vanilkového extraktu a 200 g kokosového mléka. Dále: 70 g strouhaného kokosu, 75 g slazeného kondenzovaného mléka (v tubě), kokos na obalení kuliček.
Postup přípravy
Nastrouhané sušenky spojíme s rozpuštěným máslem, cukrem, solí a na sucho v pánvi opraženým kokosem. Do dortové formy 24 cm s pečícím papírem na dně lžící natlačíme sušenkovou…
Plněné perníčky
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g žitné celozrnné hladké mouky, 200 g špaldové celozrnné mouky, 120 g cukru moučka, 1 lžička jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, směs: 2 vejce, 3 PL tekutého medu, 100 g rozpuštěného másla. Dále: povidla, 200 g hořké čokolády, kousek 100 % tuku.
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout. Těsto rozválíme na 1/2 cm plát, vykrájíme kolečka, naplníme povidly, přiložíme další vykrojený kousek, přitlačíme a znovu…
Šťavnatý zákusek angreštový
Potřebné ingredience
Korpus: 2 vejce, 80 g cukru krupice, 30 g hladké mouky, 30 g Solamylu. Krém: 100 ml vody, 50 g cukru krupice, 300 g angreštu, 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 50 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 želatinové plátky, 250 ml smetany 33%.
Postup přípravy
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme mouku se Solamylem. Upečeme tenký piškotový plát na plechu 30x40 cm s pečícím papírem, papír odstraníme a korpus rozpůlíme na 30x20 cm.…
Angreštové řezy se šlehačkou
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 125 g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Náplň: 600 g angreštu, 2 vanilkové pudinkové prášky, cukr dle chuti. Dále: 500 ml smetany 33%, dětské piškoty, džus na pokapání.
Postup přípravy
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme suchou směs a upečeme piškot.
Očištěný angrešt krátce povaříme v oslazené vodě a scedíme ho. Šťávu doplníme vodou do 700 ml,…
BRAMBOROVÉ CHIPSY - květy
Potřebné ingredience
Ingredience-6 kusů: 2 ks brambor střední velikosti, 2 plátky uzené šunky, 2 celá vejce, 1 ks jarní cibulky (nebo několik snítků pažitky), strouhaný parmezán (tvrdý sýr), sůl, olej na potření muffinových formiček.
Postup přípravy
Syrové oloupané brambory nastrouháme na tenké plátky, propláchneme je a necháme odkapat.
Vymazanou formičku vyložíme bramborovými plátky dle obrázkové přílohy a do středu…