Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
VÝBORNÁ POMAZÁNKA NA TOPINKY nebo omáčka na těstoviny :-) Tak trošku falešný tataráček :-)

VÝBORNÁ POMAZÁNKA NA TOPINKY nebo omáčka na těstoviny …

Potřebné ingredience

Tuhle pomazánku jsem vymyslela před dvěma dny, původně to měla být omáčka na maso a klidně ji z ní můžete udělat, jen zapojte fantazii :-))) Z tohoto množství uděláte cca 3 přesnídávkové skleničky. Troška oleje, dvě velké cibule, 3 papriky (můžou být různých barev, ale není to nutné), 2-3 zelená rajčátka -asi 100g (nemusí být, ale já mám tak obsypané keříky, že se jim snažím odlehčit :-) 500g zralých rajčat, klidně takových kečupových. 130g nakládaček nejlépe podle znojemského receptu. Dodají pomazánce nepřekonatelnou příchuť. Dále 1 lžíce worchesteru, snítka libečku nebo petřžel, čerstvě mletý pepř, vrchovatá lžíce plnotučné hořčice, zarovnaná kávová lžička cukru a sůl, vegeta, podle chuti. Vodu z okurek taky nevyléváme, ještě ji použijeme :-D

Postup přípravy

Na oleji osmahneme do zlatova cibulku nakrájenou na půl kolečka, přidáme papriky na kousíčky, velice mírně posolíme, aby papriky pustily šťávu a dusíme pod pokličkou cca 10…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Bezkonkurenčí vynikající pasta.

Bezkonkurenčí vynikající pasta.

Potřebné ingredience

2kg rajčat,2kg paprik,1kg cibule,2 paličky česneku,2dcl oleje,1dcl octu, 9dkg soli,13dkg cukru,1sáček ml.sladké papriky,1sáček ml.pepře a 1 kelímek plnotučné hořčice. zapomněla jsem ,že jsem dala jednu malou cuketu

Postup přípravy

Veškerou zeleninu umyjeme a očistíme.Já rajčata sloupnu (naříznu rajčata křížkem spařím vřelou vodou a nechám tak minutu-2min.propláchnu studenou vodou,pak to jde krásně.)Nemusí…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ovocný pečený čajík dle mého

Ovocný pečený čajík dle mého

Potřebné ingredience

Ovoce dle sezony (směs i jeden druh), cukr a dochucovadla dle chuti (viz níže)

Postup přípravy

Receptů na pečený čaj je tady spousta. Nedávám ho tu jako žhavou novinku, ale jako můj návod pro ty, jenž viděli mé letošní čaje a prosili o receptík.

Takže:

Použít…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marmeláda bez chemie

Marmeláda bez chemie

Potřebné ingredience

1kg jednoho druhu ovoce (rybíz, višně, třešně, meruňky) nebo můžete i namíchat různé druhy ovoce, 0,5 kg krystalového cukru - u kyselejšího ovoce můžete i víc, podle chuti, 1 bal (10g) agaru - mořská řasa bez chuti, přírodní zahušťovadlo, prodává se ve Zdravé výživě za 17 Kč

Postup přípravy

Ovoce umyji, příp. vypeckuji, dám celé do velkého hrnce a přidám cukr. Promíchám a vařím asi 5min. za průběžného zamíchání. Pak ovoce rozmixuji ponorným mixérem. Pokud chci…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Potřebné ingredience

4 l vody, 1 l 8% octa, 300g pískového cukru, 150g soli, 50 tabletek sacharinu. Do sklenice na rohy: 1 lžička oleje, 3 zrnka černého pepře, 1 zrnko nového koření, kousek bobkového listu, 1/3 lžičky hořčičného semínka

Postup přípravy

Vodu + ocet + cukr + sůl svařit
Přihodit sacharin - pozor, zašumí to!
Stáhnout z ohně, promíchat.

Rohy naskládat do sklenice, možno překrojit, přidat co patří do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čalamáda z okurek

Čalamáda z okurek

Potřebné ingredience

2,5 kg okurek, 1 kg cibule, 0,5 l octa, 40 dkg cukru, 3 polévkové lžíce soli, 1 lžičku pepře, 1 lžičku kari.

Postup přípravy

Ukrojit konce okurek, zvážit a nakrájet i se slupkou na plátky. Cibuli nakrájet na kolečka nebo půl kolečka, vše smíchat a nechat odležet tak dlouho, až to pustí šťávu. Dát do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kořenova zelenina v soli na zimu

Kořenova zelenina v soli na zimu

Potřebné ingredience

petržel,mrkev,celer a kdo má rád i libeček,sůl

Postup přípravy

poměr mám od oka,nikdy nedělám stejné množství.Kořenovku oškrábu,nastrouhám na robotu,dám do lavora a prosypu solí,nechám přes noc tak a druhý den plním do skleniček.V zimě dávám…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
jablková čokoláda - nutella z jablek

jablková čokoláda - nutella z jablek

Potřebné ingredience

2kg jablek, 1 kg cukru, 3 van.pudingy, 100g kakaa, 1 čokoláda na vaření, lžička skořice, 5dkg mletých lísk. oříšků, 300ml vody

Postup přípravy

Jablka očistíme - zbavíme slupek a jadřinců, opláchneme a do většího hrnce nakrájíme na měsíčky. Přidáme 300ml vody, přikryjeme poklicí a pozvolna vaříme 30min, občas promícháme.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí kečup podle babičky

Domácí kečup podle babičky

Potřebné ingredience

2 kg rajčata 3 jablka 200 g cibule 100 g cukr krupice 140 ml ocet 1 lžíce sůl 5 zrnek pepř 2 hřebíček 3 kuličky nové koření kousek zázvor kousek skořice celá 1 lžíce voda

Postup přípravy

Rajčata, jablka a cibuli oloupeme. Rajčatovou slupku nařízneme do kříže, rajče spaříme v horké vodě a sloupneme. Pak vše i se zázvorem nakrájíme na malé kousky
Nakrájená…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZELENINOVÁ ČALAMÁDA

ZELENINOVÁ ČALAMÁDA

Potřebné ingredience

2 1/2 kg bílého hlávkového zelí (čistá váha), 1 kg paprik, 1/2 kg cibule, 1/2 kg mrkve, 30 dkg cukru, 1/2 l octa, 1/2 l oleje, 1 Deko bez kuliček

Postup přípravy

Zelí nakrouháme na nudličky, papriky nakrájíme na proužky, cibuli na tenčí půlkolečka, mrkev nahrubo nastrouhat. Promíchat a přidat cukr, ocet, olej a Deko.....Pořádně promíchat a…

Zobrazit více...

Kategorie