Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Gulášová polévka-rychlá

Gulášová polévka-rychlá

Potřebné ingredience

1 malá vepřová konzerva,olej asi 2 lž.,1 cibule,2 lž.hl.mouky,ml sladká paprika,2 brambory,sůl,česnek asi 4 str.kmín,majoránku,polév.koření,masox

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku,zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku,přisypem pariku-zpěníme a zalijeme vodou-rozšleháme-uvedeme do varu,přidáme na kostičky nakrájené brambory,masox…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnečka z lásky podle Janinky

Česnečka z lásky podle Janinky

Potřebné ingredience

1,3 litru vody (1 litr a 3 dcl) 4 brambory nakrájené na malinkaté kostičky 1 menší mrkev nastrouhaná najemno Kousek celeru nastrouhaného najemno Kousek cibule na drobné kostičky Plátek másla 5 stroužků česneku 1 vajíčko ¼ bujonu (použila jsem zeleninový) ½ čl majoránky a drceného kmínu, 3 ČL soli, 3x pepř 1 plátek chleba kousek eidamu 30%. Příprava přibližně 20 minut

Postup přípravy

Na plátku másla osmahnu kostičky chleba, jakmile jsou osmahlé, dám je bokem.

Ve středním hrnci rozehřeji kousek másla a nechám v něm zesklovatět cibuli. Přidám brambor,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
*Rybičková (sardinková) polévka

*Rybičková (sardinková) polévka

Potřebné ingredience

Zeleninu "pod svíčkovou" (mrkev, petržel a dobrý je i kousek celeru, pokud máte) - tak kolem půlkila - na kostičky osmahnout na trošce oleje "do sklovata", zalít asi litrem vody a povařit s asi deseti kuličkami pepře a nového koření (bobkový list taky neuškodí), zahustit asi dvěma navršenými lžícemi hladké mouky rozkvedlanými ve dvou deci vody. A ještě sůl! Když je zelenina měkká, přihodit jednu nebo dvě konzervy rybiček - jaké chcete: tuňák, sleď, sardinky nebo klidně kombinaci. Jen aby nebyly v tomatě (možná by to taky bylo dobrý, ale vyzkoušeno nemám). A teď to hlavní - přistrouhat asi čtvrtku muškátového oříšku - pak to má ten správný šmrnc! Nechat pár hodin odležet a už moc nemíchat, aby se rybky jen rozpadly, ale nebyly napadrť. Nakonec je možno ještě zjemnit pár lžicemi smetany nebo oříškem másla (pokud nepoužijete olejovky, ty jsou mastné dost). Podávat s osmahnutými kostičkami housky.

Postup přípravy

Kdo se těší na Vánoce na rybí polévku, určitě nebude zklamaný - je to levná a moc dobrá náhražka.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Domácí nudle do polévky

Domácí nudle do polévky

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 100 g pol.mouka 1 celé vejce/já mám své domácí/ 1 lžíce vody Várka je na jedno použití pro 5 osob Doporučuji dělat více najednou-ale když už máte za 4 vajec-špatně se hněte-doporučuji domácí pekárnu nebo dělat po jednom

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny potřebné přísady pořádně smícháme.
Těsto propracováváme tak dlouho dokud se nelepí.
Ze začátku to nevypadá moc dobře-ale vězte,že je potřeba…

Zobrazit více...
POLÉVKY
GULÁŠOVÁ POLÉVKA

GULÁŠOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

20dkg vepřového masa, 1 větší cibule, 3 velké brambory, 1 polévková lžíce sladké papriky, sůl, majoránka, masox (dávám kostku gulášové štávy), 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku (nemusí být), 1,5 litru vody

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme do zlatova, maso nameleme a přidáme na cibulku a restujeme spolu s ní. Přidáme vrchovatou polévkovou lžíci sladké papriky, na kostičky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
domácí nudle do polévky

domácí nudle do polévky

Potřebné ingredience

já dělám z 20 dkg PH mouky a 2 vajec,záleží,jak je velké vejce,takže někdy můžeme přidat kapku vody,nebo stačí jen namočit ruce

Postup přípravy

na vál si dáme mouku a do ní rozklepneme dvě vejce celá,rukama tak dlouho propracováváme,až vznikne kompaktní těsto-trochu to trvá,ale stoj íto zato,musí se hodně mačkat,pokud…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dýňová polévka z dýně Hokkaido

Dýňová polévka z dýně Hokkaido

Potřebné ingredience

1 dýně Hokkaidó,1 palička česneku,1 cibule, olivový olej, hrubá mořská sůl,1 l vody

Postup přípravy

Tato dýně se nemusí loupat. Takže rozpůlíme, vydlabeme lžící dužninu se semínky - nevyhazujeme!
Dýni nakrájíme na kousky. Na pekáček dáme oliv. olej, přidáme kousky dýně,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z červené čočky- velmi sytá, chutná, zdravá- jako hlavní jídlo! I PRO BATOLÁTKA.

Polévka z červené čočky- velmi sytá, chutná, zdravá-…

Potřebné ingredience

50g másla, cibule, velká mrkev, petržel či pastiňák, kus celeru, 2-3 brambory, hrnek č. čočky, pol. lžíce celozrné pšeničné mouky jemně mleté, polévkové koření- bez glutamanu(Solčanka): nemusí být, majoránka, petrželka, trocha kmínu, sůl, 2l vody.

Postup přípravy

Na másle zlehka osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, podlejeme vodou, mícháme a převaříme cca. 5min. Přidáme propláchnutou čočku, nahrubo nastrouhanou zeleninu,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jemná bramborová s hříbky

Jemná bramborová s hříbky

Potřebné ingredience

sušené hříbky
kořenová zelenina, dala jsem i kedlubnu a porek
brambory
česnek
cibuli
hl. mouka
máslo
sůl, pepř, majoránka

Postup přípravy

Hříbky namočíme do vody.
Na másle uděláme světlou jíšku. Zalijeme horkou vodou a prováříme.Přidáme houby i s vodou, ve které byly namočené. Kořenovou zeleninu i česnek…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč

Boršč

Potřebné ingredience

1 mrkev,1 petržel,kousek celeru, 2-3 brambory, porek, 1 větší cibule, vše nakrájíme na kostičky, 1,5l-2l zeleninového vývaru nebo vývar z uzených kostí-je to lepší chuť,2hrstky sterilizovaného zelí,2 paprikové klobásy,sůl,pepř,majoránka,podravka,2stroužky česneku,kmín,instantní jíška

Postup přípravy

Orestujeme cibulku,přidáme pokrájenou zeleninu podlijeme vývarem a dusíme. Až je zelenina měkčí přidáme propláchnuté zelí a zase podlijem.Když je vše měkké zahustíme jíškou…

Zobrazit více...

Kategorie