Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí roštěná na sušených rajčatech a chilli-děkuji janě62

Hovězí roštěná na sušených rajčatech a chilli-děkuji…

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 roštěnky 1cibule trochu sádla 1 lžička sladké papriky 4 sušené rajčata 1 chilli paprička /kdo nemá,může dát prášek chilli/ sůl 3 stroužky česneku 2 lžíce škrobu na zahuštění,voda,// na přílohu,vařené brambory ve slupce,sůl,vejce,dětská krupička voda//

Postup přípravy

Postup
Cibulku na drobno nakrájíme a necháme zesklovatět, na rozpáleném sádle, roštěnky lehce naklepame a naříznema , osolíme a necháme orestovat z obou stran, přidáme sladkou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš s mrkví

Hovězí guláš s mrkví

Potřebné ingredience

500g hovězí kližky nebo krku, 300ml černého piva, 1 lžíce gulášového koření, 1 bobkový list, 2 velké mrkve, 1 lžíce másla, 1 lžíce sádla, sůl, trochu tymiánu, 1 hovězí bujón, černý pepř, špetka cukru, 1 stroužek česneku

Postup přípravy

Naso orestujeme na tuku dohněda, poté osolíme, opepříme, přidáme česnek, gulášové koření, tymián a bobkový list. Zalijeme pivem a asi 100ml vody a dusíme téměř doměkka. 30 - 40min…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ SPECIÁLNÍ A JINÉ

HOVĚZÍ SPECIÁLNÍ A JINÉ

Potřebné ingredience

Hovězí speciální – jiné 1. Chateaubriand 1 2. Svíčková Debrecínská 2 3. Svíčkové řezy po Japonsku 2 4. Svíčková pečeně na Budapeštský způsob 2 5. Svíčková pečeně na Szekszáderský způsob 2 6. Hovězí turnedos 3 7. Hovězí Stroganov 3 8. Tatínkova svíčková 3 9. Asijská specialita 4 10. Čínské zázvorové maso 4 11. Falda mimlija (dušená pečeně) 4 12. Biftek 4 13. Bifteky 5 14. Biftek s játry 5 15. Strážnický divoký šíp 5 16. Dušené hovězí ledvinky 5 17. Zebří jazyk 6 18. Vemeno s jogurtem 6

Postup přípravy

1. Chateaubriand
500g svíčkové, olej, pepř, sůl, brambory jako příloha, cibule, žampióny, rajčata, papriky, kečup, červené víno, česnek, solamyl, rybízový kompot, mouka, máslo,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pepřené bifteky se salsou z červených cibulí

Pepřené bifteky se salsou z červených cibulí

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 lžíce zrnkového pepře různých barev 4 porce libové svíčkové kýty nebo řízků, každá po 115 g petrželka Na salsu: 3 rajčata 2 lžíce rajčatové šťávy 2 lžíce olivového oleje 1 jemně nasekaná červená cibule 2 lžíce omáčky ze strouhaného křenu 1 lžíce sekané petrželky černý pepř

Postup přípravy

Příprava:
Rajčata sloupneme, zbavíme zrníček, dužinu nase­ká­me. Smícháme s rajčatovou šťávou, 1 lžicí oleje, cibu­lí, křenem, petrželkou a pepřem. Dobře promícháme, zakryjeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Potřebné ingredience

800 g hovězí roštěné (vysoký roštěnec), 4 lžíce plnotučné hořčice, 50 g špeku, 2 nožičky párků v jedlém střívku, 2 vejce, sterilované okurky, 1 velká cibule, 100 ml oleje, instantní jíška tmavá

Postup přípravy

Maso nakrájíme přes vláko na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Okurky, vejce natvrdo, párek, špek a cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové délky a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Šípková omáčka:-)

Šípková omáčka:-)

Potřebné ingredience

Nemáte někdo vyzkoušenej recept na tuto omáčku?

Postup přípravy

Já dělala jako svíčkovou,akorát jsem podlila červeným vínem a před dokončením přidala 3lžíce šípkové marmelády.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
VAŘENÉ HOVĚZÍ S DUŠENOU ZELENINOU!!!!!

VAŘENÉ HOVĚZÍ S DUŠENOU ZELENINOU!!!!!

Potřebné ingredience

PLÁTKY HOVĚZÍHO ZADNÍHO,SŮL,ZELENINA ,BRAMBOR

Postup přípravy

PLÁTKY OSÍLE A DÁME DUSIT DO MĚKA .JAK ZMĚKNOU TAK JE VINDÁME A DÁME DO VODY KOUSEK MÁSLA A ZELENINKU KTEROU TAKY PODUSÍME PODÁVÁME S BRAMBOREM .JE TO DIETNÍ , ZDRAVÉ A VELICE…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Restovaná játra

Restovaná játra

Potřebné ingredience

Hovězí (vepřová) játra, hladká mouka, koření (polévkové - 2 lžičky, sladká paprika - 1 lžička, pepř) olej na smažení

Postup přípravy

Hladkou mouku (cca 3 polévkové lžíce) smíchám s kořením a obalím v ní na plátky nakrájenou játru, kterou pak orestuju na pánvi.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na hořčici

Hovězí na hořčici

Potřebné ingredience

500g hovězího, cibule, hořčice, masox, houby, 4-6kyselých okurek, jížka, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

hovězí nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí a orestujeme na nakostičky nakrájené cibuli. Zalijeme vodou, vhodíme kostku masoxu a vaříme maso do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Zapečené hovězí nudličky

Zapečené hovězí nudličky

Potřebné ingredience

500 g hovězí roštěné, 200 g libovější anglické slaniny, 6 větších žampionů, 6 větších brambor, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 dcl bílého vína, 1 kelímek 31% smetany, pár lístků tymiánu, sůl, barevný pepř, olivový olej

Postup přípravy

Na trošce olivového oleje opečeme proužky cibule, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a roštěnou, nakrájenou na nudličky a zprudka opékáme.
Když se maso zatáhne, osolíme jej…

Zobrazit více...

Kategorie