Hovězí roštěná na sušených rajčatech a chilli-děkuji…
Potřebné ingredience
Suroviny: 4 roštěnky 1cibule trochu sádla 1 lžička sladké papriky 4 sušené rajčata 1 chilli paprička /kdo nemá,může dát prášek chilli/ sůl 3 stroužky česneku 2 lžíce škrobu na zahuštění,voda,// na přílohu,vařené brambory ve slupce,sůl,vejce,dětská krupička voda//
Postup přípravy
Postup
Cibulku na drobno nakrájíme a necháme zesklovatět, na rozpáleném sádle, roštěnky lehce naklepame a naříznema , osolíme a necháme orestovat z obou stran, přidáme sladkou…
Hovězí guláš s mrkví
Potřebné ingredience
500g hovězí kližky nebo krku, 300ml černého piva, 1 lžíce gulášového koření, 1 bobkový list, 2 velké mrkve, 1 lžíce másla, 1 lžíce sádla, sůl, trochu tymiánu, 1 hovězí bujón, černý pepř, špetka cukru, 1 stroužek česneku
Postup přípravy
Naso orestujeme na tuku dohněda, poté osolíme, opepříme, přidáme česnek, gulášové koření, tymián a bobkový list. Zalijeme pivem a asi 100ml vody a dusíme téměř doměkka. 30 - 40min…
HOVĚZÍ SPECIÁLNÍ A JINÉ
Potřebné ingredience
Hovězí speciální – jiné 1. Chateaubriand 1 2. Svíčková Debrecínská 2 3. Svíčkové řezy po Japonsku 2 4. Svíčková pečeně na Budapeštský způsob 2 5. Svíčková pečeně na Szekszáderský způsob 2 6. Hovězí turnedos 3 7. Hovězí Stroganov 3 8. Tatínkova svíčková 3 9. Asijská specialita 4 10. Čínské zázvorové maso 4 11. Falda mimlija (dušená pečeně) 4 12. Biftek 4 13. Bifteky 5 14. Biftek s játry 5 15. Strážnický divoký šíp 5 16. Dušené hovězí ledvinky 5 17. Zebří jazyk 6 18. Vemeno s jogurtem 6
Postup přípravy
1. Chateaubriand
500g svíčkové, olej, pepř, sůl, brambory jako příloha, cibule, žampióny, rajčata, papriky, kečup, červené víno, česnek, solamyl, rybízový kompot, mouka, máslo,…
Pepřené bifteky se salsou z červených cibulí
Potřebné ingredience
Suroviny: 2 lžíce zrnkového pepře různých barev 4 porce libové svíčkové kýty nebo řízků, každá po 115 g petrželka Na salsu: 3 rajčata 2 lžíce rajčatové šťávy 2 lžíce olivového oleje 1 jemně nasekaná červená cibule 2 lžíce omáčky ze strouhaného křenu 1 lžíce sekané petrželky černý pepř
Postup přípravy
Příprava:
Rajčata sloupneme, zbavíme zrníček, dužinu nasekáme. Smícháme s rajčatovou šťávou, 1 lžicí oleje, cibulí, křenem, petrželkou a pepřem. Dobře promícháme, zakryjeme…
Španělské ptáčky
Potřebné ingredience
800 g hovězí roštěné (vysoký roštěnec), 4 lžíce plnotučné hořčice, 50 g špeku, 2 nožičky párků v jedlém střívku, 2 vejce, sterilované okurky, 1 velká cibule, 100 ml oleje, instantní jíška tmavá
Postup přípravy
Maso nakrájíme přes vláko na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Okurky, vejce natvrdo, párek, špek a cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové délky a…
Šípková omáčka:-)
Potřebné ingredience
Nemáte někdo vyzkoušenej recept na tuto omáčku?
Postup přípravy
Já dělala jako svíčkovou,akorát jsem podlila červeným vínem a před dokončením přidala 3lžíce šípkové marmelády.
VAŘENÉ HOVĚZÍ S DUŠENOU ZELENINOU!!!!!
Potřebné ingredience
PLÁTKY HOVĚZÍHO ZADNÍHO,SŮL,ZELENINA ,BRAMBOR
Postup přípravy
PLÁTKY OSÍLE A DÁME DUSIT DO MĚKA .JAK ZMĚKNOU TAK JE VINDÁME A DÁME DO VODY KOUSEK MÁSLA A ZELENINKU KTEROU TAKY PODUSÍME PODÁVÁME S BRAMBOREM .JE TO DIETNÍ , ZDRAVÉ A VELICE…
Restovaná játra
Potřebné ingredience
Hovězí (vepřová) játra, hladká mouka, koření (polévkové - 2 lžičky, sladká paprika - 1 lžička, pepř) olej na smažení
Postup přípravy
Hladkou mouku (cca 3 polévkové lžíce) smíchám s kořením a obalím v ní na plátky nakrájenou játru, kterou pak orestuju na pánvi.
Hovězí na hořčici
Potřebné ingredience
500g hovězího, cibule, hořčice, masox, houby, 4-6kyselých okurek, jížka, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
hovězí nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí a orestujeme na nakostičky nakrájené cibuli. Zalijeme vodou, vhodíme kostku masoxu a vaříme maso do…
Zapečené hovězí nudličky
Potřebné ingredience
500 g hovězí roštěné, 200 g libovější anglické slaniny, 6 větších žampionů, 6 větších brambor, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 dcl bílého vína, 1 kelímek 31% smetany, pár lístků tymiánu, sůl, barevný pepř, olivový olej
Postup přípravy
Na trošce olivového oleje opečeme proužky cibule, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a roštěnou, nakrájenou na nudličky a zprudka opékáme.
Když se maso zatáhne, osolíme jej…