Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na kari

Hovězí na kari

Potřebné ingredience

recept podle: Lenka Procházková (Prolenka) ID 13690

Postup přípravy

Vařila jsem v papiňáku a nedávala ten sýr, ale zahustila moukou rozmíchanou v mléce

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ŠUMAVSKÉ MĚŠČE

ŠUMAVSKÉ MĚŠČE

Potřebné ingredience

Hovězí zadní asi 0,75dkg,vejce 3ks,červená kapie menší,slaninka(anglická nebo domácí),hrášek klidně mražený nebo z konzervy,sůl pepř,plnotučná hořčice,hladká mouka, sádlo a cibule

Postup přípravy

1/Nejdříve si nakrájím slaninu a dám jí mírně orestovat na pánvičku.Pak přidám kapii na kostičky nakrájenou,hrášek přídám vejce osolím a vše míchám dokud vejce neutuhnou.(viz…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Roštěnky po uhersku

Roštěnky po uhersku

Potřebné ingredience

Roštěná (nebo jiné hovězí maso), cibule, hladká mouka, olej (sádlo) brambory, zelené papriky, rajčatový protlak (případně kečup), mletá paprika, mletý pepř, sůl,

Postup přípravy

Do hrnce dáme rozehřát olej (sádlo), na tuk dáme nakrájenou cibulku a necháme jí zpěnit, potom k ní přisypeme mletou papriku a zamícháme (pozor na slápení, omáčka by potom byla…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ OMÁČKA

HOVĚZÍ OMÁČKA

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY Hovězí maso asi 600 g, 2 střední cibule, sádlo nebo olej na opečení, hladká mouka, sůl, pepř, sladká paprika, mletý kmín, 3 kuličky nového koření, 5 hřebíčků, plnotučná hořčice, masox nebo hovězí bujon asi 3/4 l horké vody

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na jemno.
Hovězí maso nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném sádle opečeme z obou stran a vyndáme z hrnce.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Přírodní roštěná s rýží

Přírodní roštěná s rýží

Potřebné ingredience

4 roštěnky 3 velké cibule sádlo hl. mouka sůl, pepř hořčice

Postup přípravy

Roštěnky naklepeme, kraje pořádně nařízneme. Osolíme, opepříme a zaprášíme hl. moukou. Rozpálíme sádlo, zrpudka roštěnky opečeme z obou stran. Dáme stranou. Do výpeku dáme cibule…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Znojemský guláš

Znojemský guláš

Potřebné ingredience

Hovězí maso, slanina (špek), sádlo, cibule, kysané okurky, hladká mouka (nebo chlebová kůrka), sladká mletá paprika, kmín celý nebo drcený, sůl, rajčatový protlak (nebo kečup).

Postup přípravy

Slaninu (bez kůže) nakrájíme na malé stejné kousky a dáme rozpustit do hrnce, k rozpuštěné slanině dáme trochu sádla (pokud jste použili větší množství slaniny, tak dávat nemusíte…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Perfektní hovězí na cibulovo-hořtičné omáčce

Perfektní hovězí na cibulovo-hořtičné omáčce

Potřebné ingredience

cca 800g hovězího zadního nebo roštěnou, co máte rádi (lze samozřejmě i z vepřového a jiného masíčka), 4 velké cibule, 4 stroužky česneku, 6 lžič polotučné hořtice, sůl, mletý pepř, provensálské bylinky, 3 bobkové listy, hladká mouka, olej, masox

Postup přípravy

Hovězí plátky si lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Zprudka orestujeme na oleji z obou stran a vytáhneme maso bokem. Na tomto výpeku orestujeme cibuli a česnek - já…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Zelné závitky (golubcy

Zelné závitky (golubcy

Potřebné ingredience

1 kg hovězího masa, 1,2 kg syrového zelí, 4 polévkové lžíce rýže nebo jáhel, 2 cibule, 2,5 polévkové lžíce másla, 2 špetky pepře. Zálivka: 0,5 skleničky smetany, 2,5 skleničky masového vývaru, po 1 polévkové lžíci pšeničné mouky a másla.

Postup přípravy

Bílé zelí očistíme, vyřežeme košťály, uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozebereme na jednotlivé listy. Silné žilky vyřežeme. Maso umeleme, přidáme sypkou pšeničnou nebo rýžovou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí závitky s nivou

Hovězí závitky s nivou

Potřebné ingredience

Hovězí zadní, sýr niva, jarní cibulka, paprička, kousek uzeniny, hořčice, sůl, pepř a do šťávy cibule, olej, hovězí bujon, mouka hladká.

Postup přípravy

Na rozklepané osolené a opepřené hovězí plátky naneseme tenkou vrstvu hořčice, poklademe na jednu stranu sýr nivu, jarní cibulku, papričku, uzeninu a zabalíme.Sepneme jehlou a na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Snadná svíčková

Snadná svíčková

Potřebné ingredience

Hovězí zadní (nejlépe plátky), smetana na vaření, halali (směs zeleniny pod svíčkovou), pepř, sůl, olej, bobkový list, nové koření,

Postup přípravy

Hovězí platky osolíme opepříme a zprudka osmahneme na oleji, potom vložíme do pekáče, přidáme trochu másla, podlijeme vodou (pokud vaříte právě i polívku, tak lepší je podlít…

Zobrazit více...

Kategorie