Hovězí na kari
Potřebné ingredience
recept podle: Lenka Procházková (Prolenka) ID 13690
Postup přípravy
Vařila jsem v papiňáku a nedávala ten sýr, ale zahustila moukou rozmíchanou v mléce
ŠUMAVSKÉ MĚŠČE
Potřebné ingredience
Hovězí zadní asi 0,75dkg,vejce 3ks,červená kapie menší,slaninka(anglická nebo domácí),hrášek klidně mražený nebo z konzervy,sůl pepř,plnotučná hořčice,hladká mouka, sádlo a cibule
Postup přípravy
1/Nejdříve si nakrájím slaninu a dám jí mírně orestovat na pánvičku.Pak přidám kapii na kostičky nakrájenou,hrášek přídám vejce osolím a vše míchám dokud vejce neutuhnou.(viz…
Roštěnky po uhersku
Potřebné ingredience
Roštěná (nebo jiné hovězí maso), cibule, hladká mouka, olej (sádlo) brambory, zelené papriky, rajčatový protlak (případně kečup), mletá paprika, mletý pepř, sůl,
Postup přípravy
Do hrnce dáme rozehřát olej (sádlo), na tuk dáme nakrájenou cibulku a necháme jí zpěnit, potom k ní přisypeme mletou papriku a zamícháme (pozor na slápení, omáčka by potom byla…
HOVĚZÍ OMÁČKA
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY Hovězí maso asi 600 g, 2 střední cibule, sádlo nebo olej na opečení, hladká mouka, sůl, pepř, sladká paprika, mletý kmín, 3 kuličky nového koření, 5 hřebíčků, plnotučná hořčice, masox nebo hovězí bujon asi 3/4 l horké vody
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na jemno.
Hovězí maso nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném sádle opečeme z obou stran a vyndáme z hrnce.…
Přírodní roštěná s rýží
Potřebné ingredience
4 roštěnky 3 velké cibule sádlo hl. mouka sůl, pepř hořčice
Postup přípravy
Roštěnky naklepeme, kraje pořádně nařízneme. Osolíme, opepříme a zaprášíme hl. moukou. Rozpálíme sádlo, zrpudka roštěnky opečeme z obou stran. Dáme stranou. Do výpeku dáme cibule…
Znojemský guláš
Potřebné ingredience
Hovězí maso, slanina (špek), sádlo, cibule, kysané okurky, hladká mouka (nebo chlebová kůrka), sladká mletá paprika, kmín celý nebo drcený, sůl, rajčatový protlak (nebo kečup).
Postup přípravy
Slaninu (bez kůže) nakrájíme na malé stejné kousky a dáme rozpustit do hrnce, k rozpuštěné slanině dáme trochu sádla (pokud jste použili větší množství slaniny, tak dávat nemusíte…
Perfektní hovězí na cibulovo-hořtičné omáčce
Potřebné ingredience
cca 800g hovězího zadního nebo roštěnou, co máte rádi (lze samozřejmě i z vepřového a jiného masíčka), 4 velké cibule, 4 stroužky česneku, 6 lžič polotučné hořtice, sůl, mletý pepř, provensálské bylinky, 3 bobkové listy, hladká mouka, olej, masox
Postup přípravy
Hovězí plátky si lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Zprudka orestujeme na oleji z obou stran a vytáhneme maso bokem. Na tomto výpeku orestujeme cibuli a česnek - já…
Zelné závitky (golubcy
Potřebné ingredience
1 kg hovězího masa, 1,2 kg syrového zelí, 4 polévkové lžíce rýže nebo jáhel, 2 cibule, 2,5 polévkové lžíce másla, 2 špetky pepře. Zálivka: 0,5 skleničky smetany, 2,5 skleničky masového vývaru, po 1 polévkové lžíci pšeničné mouky a másla.
Postup přípravy
Bílé zelí očistíme, vyřežeme košťály, uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozebereme na jednotlivé listy. Silné žilky vyřežeme. Maso umeleme, přidáme sypkou pšeničnou nebo rýžovou…
Hovězí závitky s nivou
Potřebné ingredience
Hovězí zadní, sýr niva, jarní cibulka, paprička, kousek uzeniny, hořčice, sůl, pepř a do šťávy cibule, olej, hovězí bujon, mouka hladká.
Postup přípravy
Na rozklepané osolené a opepřené hovězí plátky naneseme tenkou vrstvu hořčice, poklademe na jednu stranu sýr nivu, jarní cibulku, papričku, uzeninu a zabalíme.Sepneme jehlou a na…
Snadná svíčková
Potřebné ingredience
Hovězí zadní (nejlépe plátky), smetana na vaření, halali (směs zeleniny pod svíčkovou), pepř, sůl, olej, bobkový list, nové koření,
Postup přípravy
Hovězí platky osolíme opepříme a zprudka osmahneme na oleji, potom vložíme do pekáče, přidáme trochu másla, podlijeme vodou (pokud vaříte právě i polívku, tak lepší je podlít…