Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Jelení medailonky na šípkové omáčce

Jelení medailonky na šípkové omáčce

Potřebné ingredience

400 g jelení kýty 100 g slaniny s kůží 1 svazek kořenové zeleniny 150 ml rajčatového protlaku 3 lžičky cukru 1 lžička divokého koření 3 ks bobkového listu 1 lžička černého koření sůl 1 větší cibule 1 lžíce šípkového džemu 1-2 lžíce hladké mouky švestkový likér 1 lžíce citrónové šťávy 200-250 ml vývaru nebo červeného vína

Postup přípravy

Cibuli zpěníme na oleji. Přidáme nakrájenou kořennou zeleninu a necháme mírně změknout. Pak přidáme cukr, rajský protlak, divoké koření, šípkový džem. Zalijeme vývarem nebo vínem…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
PEČENÁ HUSA

PEČENÁ HUSA

Potřebné ingredience

1 ks husy (cca 2 kg) 30 g soli 2 g kmínu voda pekáč

Postup přípravy

1. Očištěnou a opláchnutou husu mírně osolíme na povrchu i uvnitř
2. Okmínujeme ji a vložíme do pekáče
3. Husu podlijeme trochou vody a zaklopenou upečeme, při teplotě…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
KRÁLÍK NA SMETANĚ S DOMÁCÍM KNEDLÍKEM Z MIKROVLNKY!!!!!

KRÁLÍK NA SMETANĚ S DOMÁCÍM KNEDLÍKEM Z MIKROVLNKY!!!!!

Potřebné ingredience

KRÁLÍK, KOŘENÍ ZVĚŘINA, 10-15DG ANGLICKÉ, 1 CIBULI, 30% SMETANA, JÍŠKA Z MOUKY KNEDLÍK Z MIKROVNKY OD PANÍ RENÁTKY M. ID:116717

Postup přípravy

KRÁLÍKA NAPORCUJEME A POSOLÍME A POKOŘENÍME DÁME DO PEKÁČKU NA KTERÝ JSME DALY NA KOSTIČKY CIBULI A ANGLICKOU, PODLIJEME A DÁME PÉCT (DUSIT) CCA 2 HODINKY.
MEZITÍM SI…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
SVÍČKOVÁ ZE ZVĚŘINY

SVÍČKOVÁ ZE ZVĚŘINY

Potřebné ingredience

Maso z divočáka nebo srnky,špek,kořenová zelenina,sůl,celý pepř,bobkový list,nové koření,jalovčinky,ocet,tymián,

Postup přípravy

Maso odblaním,prošpikuji slaninou, a uvařím si mořidlo-asi na kilo masa třičtvrtě l.vody a slabě okyselim octem,přidám koření a povařím ,necháme vychladnout.Maso osolím a dáme do…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
KÝTA  Z DIVOČÁKA SE ZELÍM  -    výborné

KÝTA Z DIVOČÁKA SE ZELÍM - výborné

Potřebné ingredience

2 kg kýty z divočáka,10 bobulek jalovce,100gr mrkve,3 cibule,sůl, pepř,50 g másla,250 ml suchého červ. vína, 3 bobkové listy,1 snítku rozmarýnu (tu jsem neměla),1 ananasový kompot asi 500ml,1,5kg červeného zelí, (může být i nakládané),150 ml zelen.vývaru z kostky, 4 lžíce octa,6 hřebíčků,1 lžíce cukru,špetka majoránky a skořice, Na omáčku 100ml smetany na vaření,2 lžičky solamylu. Usekanou pažitku nebopetržel na ozdobení.

Postup přípravy

2 cibule nakrájíme na drobno , mrkev na kostičky, jalovec trochu rozsekáme.
Maso potřeme solí ,pepřem a jalovcem opečeme ze všech stran na polovině másla(hera).
potom…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Králík na švestkové omáčce

Králík na švestkové omáčce

Potřebné ingredience

králík mrkev, celer, petržel, cibule celý pepř, nové koření, bobkový list sušené švestky 2 lžíce rajského protlaku 3 lžíce povidel 5 lžic perníku 1 citron 1 lžíce cukru olej, špek sůl

Postup přípravy

Porce králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a na oleji opečeme. Vyndáme a ve výpeku opečeme slaninu a kořenovou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a nahrubo…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Skopové výpečky a špenát a bramborový knedlík

Skopové výpečky a špenát a bramborový knedlík

Potřebné ingredience

0,8 skopového kousek uzeného bůčku nebo slaniny 3 kusy velké cibule 9 stroužků česneku 9 bobkových listů 15 kuliček nového koření tymián sůl pepř ocet

Postup přípravy

Do pekáče si nakrájíme cibuli. Přidáme na větší kousky nakrájený uzený bůček nebo slaninu.
Skopové maso osolíme a opepříme a dáme na cibuli do hrnce. Přidáme nové koření,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Svíčková ze srnčího

Svíčková ze srnčího

Potřebné ingredience

Olej,cibule, mrkev, petržel, bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl, srnčí maso, já měla hřbet, půl kelímku smetany.

Postup přípravy

Cibuli zpěníme na oleji dozlatova, pak dáme maso, opečeme ze všech stran, osolíme, zasypeme zeleninou, přidáme koření, zalijeme vodou a vaříme do změknutí masa. Maso dáme na talíř…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Když nevíte, co z kančího:-)

Když nevíte, co z kančího:-)

Potřebné ingredience

Plecko, kýta, žebra

Postup přípravy

Pokud máte kančí (plecko, kýtu) a nevíte co z ní, nechce se Vám experimentovat a třeba se bojíte, že se Vám to nepovede, udělejte ze zvěřiny to, co děláte z jiného masa - guláš,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jelen na pepri

Jelen na pepri

Potřebné ingredience

1.5 kg jeleniho masa, 2 strouzky cesneku, 3 cibule, tymian, rozmaryn, 100 ml brandy nebo vinne brandy, 100 ml olivoveho oleje, 50g speku, 1 lzice raj.protlaku, 1/2 L cerveneho vina,sul,pepr,brusinkovy kompot

Postup přípravy

Maso nakrajime na kostky,cesnek a cibuli na drobno.
Maso,cesnek,cibuli,tymian,rozmaryn,brandy a olivovy olej smichame,prikryjeme a nechame min.12 hodit marinovat v lednicce.…

Zobrazit více...

Kategorie