Jelení medailonky na šípkové omáčce
Potřebné ingredience
400 g jelení kýty 100 g slaniny s kůží 1 svazek kořenové zeleniny 150 ml rajčatového protlaku 3 lžičky cukru 1 lžička divokého koření 3 ks bobkového listu 1 lžička černého koření sůl 1 větší cibule 1 lžíce šípkového džemu 1-2 lžíce hladké mouky švestkový likér 1 lžíce citrónové šťávy 200-250 ml vývaru nebo červeného vína
Postup přípravy
Cibuli zpěníme na oleji. Přidáme nakrájenou kořennou zeleninu a necháme mírně změknout. Pak přidáme cukr, rajský protlak, divoké koření, šípkový džem. Zalijeme vývarem nebo vínem…
PEČENÁ HUSA
Potřebné ingredience
1 ks husy (cca 2 kg) 30 g soli 2 g kmínu voda pekáč
Postup přípravy
1. Očištěnou a opláchnutou husu mírně osolíme na povrchu i uvnitř
2. Okmínujeme ji a vložíme do pekáče
3. Husu podlijeme trochou vody a zaklopenou upečeme, při teplotě…
KRÁLÍK NA SMETANĚ S DOMÁCÍM KNEDLÍKEM Z MIKROVLNKY!!!!!
Potřebné ingredience
KRÁLÍK, KOŘENÍ ZVĚŘINA, 10-15DG ANGLICKÉ, 1 CIBULI, 30% SMETANA, JÍŠKA Z MOUKY KNEDLÍK Z MIKROVNKY OD PANÍ RENÁTKY M. ID:116717
Postup přípravy
KRÁLÍKA NAPORCUJEME A POSOLÍME A POKOŘENÍME DÁME DO PEKÁČKU NA KTERÝ JSME DALY NA KOSTIČKY CIBULI A ANGLICKOU, PODLIJEME A DÁME PÉCT (DUSIT) CCA 2 HODINKY.
MEZITÍM SI…
SVÍČKOVÁ ZE ZVĚŘINY
Potřebné ingredience
Maso z divočáka nebo srnky,špek,kořenová zelenina,sůl,celý pepř,bobkový list,nové koření,jalovčinky,ocet,tymián,
Postup přípravy
Maso odblaním,prošpikuji slaninou, a uvařím si mořidlo-asi na kilo masa třičtvrtě l.vody a slabě okyselim octem,přidám koření a povařím ,necháme vychladnout.Maso osolím a dáme do…
KÝTA Z DIVOČÁKA SE ZELÍM - výborné
Potřebné ingredience
2 kg kýty z divočáka,10 bobulek jalovce,100gr mrkve,3 cibule,sůl, pepř,50 g másla,250 ml suchého červ. vína, 3 bobkové listy,1 snítku rozmarýnu (tu jsem neměla),1 ananasový kompot asi 500ml,1,5kg červeného zelí, (může být i nakládané),150 ml zelen.vývaru z kostky, 4 lžíce octa,6 hřebíčků,1 lžíce cukru,špetka majoránky a skořice, Na omáčku 100ml smetany na vaření,2 lžičky solamylu. Usekanou pažitku nebopetržel na ozdobení.
Postup přípravy
2 cibule nakrájíme na drobno , mrkev na kostičky, jalovec trochu rozsekáme.
Maso potřeme solí ,pepřem a jalovcem opečeme ze všech stran na polovině másla(hera).
potom…
Králík na švestkové omáčce
Potřebné ingredience
králík mrkev, celer, petržel, cibule celý pepř, nové koření, bobkový list sušené švestky 2 lžíce rajského protlaku 3 lžíce povidel 5 lžic perníku 1 citron 1 lžíce cukru olej, špek sůl
Postup přípravy
Porce králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a na oleji opečeme. Vyndáme a ve výpeku opečeme slaninu a kořenovou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a nahrubo…
Skopové výpečky a špenát a bramborový knedlík
Potřebné ingredience
0,8 skopového kousek uzeného bůčku nebo slaniny 3 kusy velké cibule 9 stroužků česneku 9 bobkových listů 15 kuliček nového koření tymián sůl pepř ocet
Postup přípravy
Do pekáče si nakrájíme cibuli. Přidáme na větší kousky nakrájený uzený bůček nebo slaninu.
Skopové maso osolíme a opepříme a dáme na cibuli do hrnce. Přidáme nové koření,…
Svíčková ze srnčího
Potřebné ingredience
Olej,cibule, mrkev, petržel, bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl, srnčí maso, já měla hřbet, půl kelímku smetany.
Postup přípravy
Cibuli zpěníme na oleji dozlatova, pak dáme maso, opečeme ze všech stran, osolíme, zasypeme zeleninou, přidáme koření, zalijeme vodou a vaříme do změknutí masa. Maso dáme na talíř…
Když nevíte, co z kančího:-)
Potřebné ingredience
Plecko, kýta, žebra
Postup přípravy
Pokud máte kančí (plecko, kýtu) a nevíte co z ní, nechce se Vám experimentovat a třeba se bojíte, že se Vám to nepovede, udělejte ze zvěřiny to, co děláte z jiného masa - guláš,…
Jelen na pepri
Potřebné ingredience
1.5 kg jeleniho masa, 2 strouzky cesneku, 3 cibule, tymian, rozmaryn, 100 ml brandy nebo vinne brandy, 100 ml olivoveho oleje, 50g speku, 1 lzice raj.protlaku, 1/2 L cerveneho vina,sul,pepr,brusinkovy kompot
Postup přípravy
Maso nakrajime na kostky,cesnek a cibuli na drobno.
Maso,cesnek,cibuli,tymian,rozmaryn,brandy a olivovy olej smichame,prikryjeme a nechame min.12 hodit marinovat v lednicce.…