Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Arabelčin pivní guláš s haluškama

Arabelčin pivní guláš s haluškama

Potřebné ingredience

hovězí maso, cibule, pivo, sůl, kukuřice, červená paprika, česnek,majoránka, halušky v sáčku

Postup přípravy

Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme hovězí nudličky,sůl, mletou červenou papriku a zalijeme cca 1,5 dcl piva a 1,5 dcl vody.
Pak přidáme utřený česnek, majoránku,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rychlá roštěná z trouby

Rychlá roštěná z trouby

Potřebné ingredience

3/4kg hovězí zadní , 1/2kg cibule , sůl , pepř , olej , masox

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme , opepříme a naklepeme.
Osmahneme zprudka po obou stranách na oleji a dáme do pekáče i s výpekem.Na to navrstvíme na hrubo pokrájenou cibuli a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Zapečené roštěnky

Zapečené roštěnky

Potřebné ingredience

500 g roštěnce, 500g brambor, 2 větší cibule, plnotučná hořčice, sůl, pepř, granulovaná jíška, kostka masoxu, olej nebo tuk na smažení, trochu láku z kyselých okurek ( není podmínkou...)

Postup přípravy

Roštěnky osolíme, opepříme, naklepeme paličkou a na okrajích nařízneme. Vložíme je na osmaženou cibulku, restujeme a vrchní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí. Obrátíme je a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Znojemský guláš

Znojemský guláš

Potřebné ingredience

Hovězí maso, slanina (špek), sádlo, cibule, kysané okurky, hladká mouka (nebo chlebová kůrka), sladká mletá paprika, kmín celý nebo drcený, sůl, rajčatový protlak (nebo kečup).

Postup přípravy

Slaninu (bez kůže) nakrájíme na malé stejné kousky a dáme rozpustit do hrnce, k rozpuštěné slanině dáme trochu sádla (pokud jste použili větší množství slaniny, tak dávat nemusíte…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ŠUMAVSKÉ MĚŠČE

ŠUMAVSKÉ MĚŠČE

Potřebné ingredience

Hovězí zadní asi 0,75dkg,vejce 3ks,červená kapie menší,slaninka(anglická nebo domácí),hrášek klidně mražený nebo z konzervy,sůl pepř,plnotučná hořčice,hladká mouka, sádlo a cibule

Postup přípravy

1/Nejdříve si nakrájím slaninu a dám jí mírně orestovat na pánvičku.Pak přidám kapii na kostičky nakrájenou,hrášek přídám vejce osolím a vše míchám dokud vejce neutuhnou.(viz…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Belgicky gulas - CARBONNADE FLAMANDE

Belgicky gulas - CARBONNADE FLAMANDE

Potřebné ingredience

1kg hoveziho masa (nakrajet na cca 4cm kousky nebo klidne i vetsi) *** 400ml silneho tmaveho piva (napr. Primator 16, Nachod 18) *** 3 strouzky cesneku *** 2 bobkove listy *** 3 lzice hl. mouky (dochutit soli a peprem) *** olej ***2-3 mrkve (nakrajet) *** 2-3 cibule (nakrajet) *** 1 porek (nakrajet) *** 1 lzice rajcatoveho pyre *** 350ml hoveziho vyvaru (muze byt i voda) *** "svazek" bylinek (tymian, petrzel, bobkovy list, kulicky pepre) - dat do platynka *** hrst nakrajene petrzelky *** kastrol s vikem, ktery muzeme dat do trouby

Postup přípravy

Tento silny husty gulas nam varil bratranec v Belgii a nas tak nadchnul, ze jsme ho zaradili i do naseho jidelnicku...:)

1) Maso nechame marinovat pres noc v pive smichanem…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky pod vaječnou pokrývkou -MOOC DĚKUJI SUVIČCE

Hovězí plátky pod vaječnou pokrývkou -MOOC DĚKUJI…

Potřebné ingredience

Doba přípravy: 2 hodinySuroviny: - 6 plátků hovězího masa - 1 cibule - sůl, pepř, hořčice, česnek (asi 5 stroužků) - hladká mouka - 600 ml vody - 1 zelená paprika - 2 rajčata - 3 vejce - kečup

Postup přípravy

Postup:

Plátky hovězího masa naklepeme, rozřízneme po všech stranách, aby se nám na pánvi nezkroutilo. Posolíme, opepříme, pomažeme lisovaným česnekem a hořčicí. Obalíme v…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na víně a špekové knedlíky

Hovězí na víně a špekové knedlíky

Potřebné ingredience

600g hovězího masa (nebo kančí kýty), 100g slaniny, 300 - 400ml sladkého červeného vína, 4 lžíce rajského protlaku, 3 - 4 lžíce brusinek, 2 lžíce cukru, 2 lžíce papriky, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octu, asi 250ml hovězího vývaru (nebo masoxu), 4 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžička mletého kmínu, pepř. Na knedlíky: 8 starších rohlíků, 2 vejce, 400ml mléka, 200 - 250g anglické slaniny, 500g hrubé mouky (nebo 200g žitné celozrnné a 300g hrubé), muškátový ořech, 2 hrsti petrželky

Postup přípravy

Opečeme 100g slaniny na kostičky, přidáme maso a cukr, necháme trochu zkaramelizovat. Poté přidáme papriku, veškeré koření, ocet, sůl a protlak. Podlijeme vývarem (trochu necháme,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ FRANKTFURTSKÁ OMÁČKA :O)RYCHLÉ A JEDNODUCHÉ

HOVĚZÍ FRANKTFURTSKÁ OMÁČKA :O)RYCHLÉ A JEDNODUCHÉ

Potřebné ingredience

Hovězí maso,párky,cibule,mletá paprika ,sůl,pepř,masox,smetana do omáčky ,hl.mouka,olej

Postup přípravy

POSTUP:

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Výborná a jednoduchá svíčková ( jak od maminky ) z Nova.cz

Výborná a jednoduchá svíčková ( jak od maminky ) z…

Potřebné ingredience

Hovězí falešná svíčková, 1 sklenice Halali, 2 mrkve, petržel,cibule, malý celer, 5 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření, 3ks bobkového listu, sůl, pepř, zeleninový bujón, šťáva z citronu, cukr. 300ml mléka, 2-3 pol. lžíce pol.mouky, 1 šlehačka,50g másla.

Postup přípravy

Na královnu omáček jsem si nikdy netroufla až do doby, než jsem našla tento recept. Je opravdu jednoduchá,zvládne jí i začátečník!
Halali dáme do mísy, přidáme nakrájený…

Zobrazit více...

Kategorie