Arabelčin pivní guláš s haluškama
Potřebné ingredience
hovězí maso, cibule, pivo, sůl, kukuřice, červená paprika, česnek,majoránka, halušky v sáčku
Postup přípravy
Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme hovězí nudličky,sůl, mletou červenou papriku a zalijeme cca 1,5 dcl piva a 1,5 dcl vody.
Pak přidáme utřený česnek, majoránku,…
Rychlá roštěná z trouby
Potřebné ingredience
3/4kg hovězí zadní , 1/2kg cibule , sůl , pepř , olej , masox
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, osolíme , opepříme a naklepeme.
Osmahneme zprudka po obou stranách na oleji a dáme do pekáče i s výpekem.Na to navrstvíme na hrubo pokrájenou cibuli a…
Zapečené roštěnky
Potřebné ingredience
500 g roštěnce, 500g brambor, 2 větší cibule, plnotučná hořčice, sůl, pepř, granulovaná jíška, kostka masoxu, olej nebo tuk na smažení, trochu láku z kyselých okurek ( není podmínkou...)
Postup přípravy
Roštěnky osolíme, opepříme, naklepeme paličkou a na okrajích nařízneme. Vložíme je na osmaženou cibulku, restujeme a vrchní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí. Obrátíme je a…
Znojemský guláš
Potřebné ingredience
Hovězí maso, slanina (špek), sádlo, cibule, kysané okurky, hladká mouka (nebo chlebová kůrka), sladká mletá paprika, kmín celý nebo drcený, sůl, rajčatový protlak (nebo kečup).
Postup přípravy
Slaninu (bez kůže) nakrájíme na malé stejné kousky a dáme rozpustit do hrnce, k rozpuštěné slanině dáme trochu sádla (pokud jste použili větší množství slaniny, tak dávat nemusíte…
ŠUMAVSKÉ MĚŠČE
Potřebné ingredience
Hovězí zadní asi 0,75dkg,vejce 3ks,červená kapie menší,slaninka(anglická nebo domácí),hrášek klidně mražený nebo z konzervy,sůl pepř,plnotučná hořčice,hladká mouka, sádlo a cibule
Postup přípravy
1/Nejdříve si nakrájím slaninu a dám jí mírně orestovat na pánvičku.Pak přidám kapii na kostičky nakrájenou,hrášek přídám vejce osolím a vše míchám dokud vejce neutuhnou.(viz…
Belgicky gulas - CARBONNADE FLAMANDE
Potřebné ingredience
1kg hoveziho masa (nakrajet na cca 4cm kousky nebo klidne i vetsi) *** 400ml silneho tmaveho piva (napr. Primator 16, Nachod 18) *** 3 strouzky cesneku *** 2 bobkove listy *** 3 lzice hl. mouky (dochutit soli a peprem) *** olej ***2-3 mrkve (nakrajet) *** 2-3 cibule (nakrajet) *** 1 porek (nakrajet) *** 1 lzice rajcatoveho pyre *** 350ml hoveziho vyvaru (muze byt i voda) *** "svazek" bylinek (tymian, petrzel, bobkovy list, kulicky pepre) - dat do platynka *** hrst nakrajene petrzelky *** kastrol s vikem, ktery muzeme dat do trouby
Postup přípravy
Tento silny husty gulas nam varil bratranec v Belgii a nas tak nadchnul, ze jsme ho zaradili i do naseho jidelnicku...:)
1) Maso nechame marinovat pres noc v pive smichanem…
Hovězí plátky pod vaječnou pokrývkou -MOOC DĚKUJI…
Potřebné ingredience
Doba přípravy: 2 hodinySuroviny: - 6 plátků hovězího masa - 1 cibule - sůl, pepř, hořčice, česnek (asi 5 stroužků) - hladká mouka - 600 ml vody - 1 zelená paprika - 2 rajčata - 3 vejce - kečup
Postup přípravy
Postup:
Plátky hovězího masa naklepeme, rozřízneme po všech stranách, aby se nám na pánvi nezkroutilo. Posolíme, opepříme, pomažeme lisovaným česnekem a hořčicí. Obalíme v…
Hovězí na víně a špekové knedlíky
Potřebné ingredience
600g hovězího masa (nebo kančí kýty), 100g slaniny, 300 - 400ml sladkého červeného vína, 4 lžíce rajského protlaku, 3 - 4 lžíce brusinek, 2 lžíce cukru, 2 lžíce papriky, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octu, asi 250ml hovězího vývaru (nebo masoxu), 4 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžička mletého kmínu, pepř. Na knedlíky: 8 starších rohlíků, 2 vejce, 400ml mléka, 200 - 250g anglické slaniny, 500g hrubé mouky (nebo 200g žitné celozrnné a 300g hrubé), muškátový ořech, 2 hrsti petrželky
Postup přípravy
Opečeme 100g slaniny na kostičky, přidáme maso a cukr, necháme trochu zkaramelizovat. Poté přidáme papriku, veškeré koření, ocet, sůl a protlak. Podlijeme vývarem (trochu necháme,…
HOVĚZÍ FRANKTFURTSKÁ OMÁČKA :O)RYCHLÉ A JEDNODUCHÉ
Potřebné ingredience
Hovězí maso,párky,cibule,mletá paprika ,sůl,pepř,masox,smetana do omáčky ,hl.mouka,olej
Výborná a jednoduchá svíčková ( jak od maminky ) z…
Potřebné ingredience
Hovězí falešná svíčková, 1 sklenice Halali, 2 mrkve, petržel,cibule, malý celer, 5 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření, 3ks bobkového listu, sůl, pepř, zeleninový bujón, šťáva z citronu, cukr. 300ml mléka, 2-3 pol. lžíce pol.mouky, 1 šlehačka,50g másla.
Postup přípravy
Na královnu omáček jsem si nikdy netroufla až do doby, než jsem našla tento recept. Je opravdu jednoduchá,zvládne jí i začátečník!
Halali dáme do mísy, přidáme nakrájený…